Reidar Holtet

10

Underlig kommentar av Nyhus

Publisert: 12. feb 2019  /  182 visninger.

Håvard Nyhus hadde en underlig ­kommentar i Vårt Land 26. januar angående stats-
råd ­Ropstads svar på spørsmålet om han vil ­delta i Pride-parade. Ropstad vil ­naturlig nok ikke delta i en slik ytterliggående ­demonstrasjon mot kristen moral og ­normale familier.

Nyhus antyder at det burde være en plikt for Ropstad, selv om han modererer seg noe ­senere i samme kommentar. Så galt kan det gå når verdirelativismen forblinder ­
gangsynet, og det viktigste ikke lenger er hva som er ­anstendig og rett, men det å være ­politisk korrekt. Nyhus er fast ­kommentator i Vårt Land, og mitt spørsmål er derfor om avisen står for dette? Man skulle nesten tro at Nyhus ikke har satt seg inn i ideologien til ­foreningen FRI som står bak. Den er så ­ekstrem at det er mer enn underlig at ­oppegående folk kan heie på dens utagerende hyllest av ­seksuell uansvarlighet og polyamorøse ­forhold, for å nevne noe.

Nyhus skriver nedlatende om Ropstad, blant annet med formuleringen: «Til sammen ­tegner uttalelsene et bilde av en nyslått statsråd som ikke riktig har grep om sin nye rolle.» Det er en ganske spesiell omtale av en statsråd som konsistent og modig har stått opp for ­kristne verdier, og som tør å tale de høy­røstede ­homo-aktivister imot.

Det Nyhus ellers skriver om Kongen i statsråd og snorklipping som obligatoriske ­oppgaver, og om Ropstad at han «ikke bare kan si nei til Pride med henvisning til egne ‘behov’ og preferanser», er usaklig. Som om hans egne behov er saken her, nei, den er ­alvorligere enn som så. Avisen bøter dog litt på skaden 28. januar ved sin lederartikkel, der den understreker Ropstads selvsagte rett til å avstå fra pride-deltagelse.

Håvard Nyhus burde heller gi Ropstad ­honnør som en dyktig og rakrygget politiker, sin unge alder til tross, i stedet for å harselere med at han er modig nok til ikke å tute med de ulver som er ute. Der strakk ikke Hareide til. Kjell Ingolf Ropstad har en jobb å gjøre i vårt sekulære Norge som er vanskelig nok, om han ikke også skal ha kritikk for sin integritet.

7 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Uten Gud i Guds hus
av
Linn Stalsberg
19 dager siden / 2643 visninger
Den avgjørende barmhjertigheten
av
Ingebjørg Nesheim
18 dager siden / 2303 visninger
KrF svikter den kristne presse
av
Vårt Land
14 dager siden / 2249 visninger
Fløyene på Kirkemøtet
av
Vårt Land
28 dager siden / 2128 visninger
Kirkenes framtid
av
Berit Hustad Nilsen
12 dager siden / 1967 visninger
Unnfallenhet er ikke en dyd
av
Hilde Frafjord Johnson
18 dager siden / 1494 visninger
Sjamanen, prinsessen og premissene
av
Vidar Mæland Bakke
14 dager siden / 1451 visninger
Når pressen svikter
av
Vårt Land
28 dager siden / 1441 visninger
Menn uten make
av
Vårt Land
22 dager siden / 1187 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere