Reidar Holtet

15

Underlig kommentar av Nyhus

Publisert: 12. feb 2019

Håvard Nyhus hadde en underlig ­kommentar i Vårt Land 26. januar angående stats-
råd ­Ropstads svar på spørsmålet om han vil ­delta i Pride-parade. Ropstad vil ­naturlig nok ikke delta i en slik ytterliggående ­demonstrasjon mot kristen moral og ­normale familier.

Nyhus antyder at det burde være en plikt for Ropstad, selv om han modererer seg noe ­senere i samme kommentar. Så galt kan det gå når verdirelativismen forblinder ­
gangsynet, og det viktigste ikke lenger er hva som er ­anstendig og rett, men det å være ­politisk korrekt. Nyhus er fast ­kommentator i Vårt Land, og mitt spørsmål er derfor om avisen står for dette? Man skulle nesten tro at Nyhus ikke har satt seg inn i ideologien til ­foreningen FRI som står bak. Den er så ­ekstrem at det er mer enn underlig at ­oppegående folk kan heie på dens utagerende hyllest av ­seksuell uansvarlighet og polyamorøse ­forhold, for å nevne noe.

Nyhus skriver nedlatende om Ropstad, blant annet med formuleringen: «Til sammen ­tegner uttalelsene et bilde av en nyslått statsråd som ikke riktig har grep om sin nye rolle.» Det er en ganske spesiell omtale av en statsråd som konsistent og modig har stått opp for ­kristne verdier, og som tør å tale de høy­røstede ­homo-aktivister imot.

Det Nyhus ellers skriver om Kongen i statsråd og snorklipping som obligatoriske ­oppgaver, og om Ropstad at han «ikke bare kan si nei til Pride med henvisning til egne ‘behov’ og preferanser», er usaklig. Som om hans egne behov er saken her, nei, den er ­alvorligere enn som så. Avisen bøter dog litt på skaden 28. januar ved sin lederartikkel, der den understreker Ropstads selvsagte rett til å avstå fra pride-deltagelse.

Håvard Nyhus burde heller gi Ropstad ­honnør som en dyktig og rakrygget politiker, sin unge alder til tross, i stedet for å harselere med at han er modig nok til ikke å tute med de ulver som er ute. Der strakk ikke Hareide til. Kjell Ingolf Ropstad har en jobb å gjøre i vårt sekulære Norge som er vanskelig nok, om han ikke også skal ha kritikk for sin integritet.

7 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
20 dager siden / 3318 visninger
For kort for Jesus?
av
Øyvind Hadland
26 dager siden / 2429 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
15 dager siden / 2391 visninger
Om Gud vil
av
Vårt Land
28 dager siden / 2357 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
14 dager siden / 1814 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
11 dager siden / 1646 visninger
Å trene motstandskraften
av
Knut Arild Hareide
27 dager siden / 1496 visninger
Jakt og offer
av
Hilde Løvdal Stephens
8 dager siden / 1393 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere