Roald Føreland

4

India-misjon kan være veldig fruktbar

Publisert: 12. feb 2019

Jeg er nettopp kommet tilbake fra India etter sterke opplevelser av å ha sett noen frukter av norsk misjon gjennom mer enn 50 år. Nesten 50.000 kristne i mer enn 700 menigheter, 3.229 mennesker døpt i 2018. Helsearbeid, utdanning, barnehjem og sykehjem for eldre for å nevne noen stikkord. Det er helt fantastisk å se hva samarbeidspartnere i India kan utrette med relativt små midler fra Norge.

Dette er viktig å få frem etter ­tragiske avsløringer om misbruk av misjons­midler og korrupsjon i fjor. Evangelistens ­Misjonstjeneste har drevet arbeid i Andra Pradesh-provinsen siden 1963. Det hele startet med at bladet Evangelisten fikk inn mye penger til misjon i mange land. ­Redaktør Edvard Kjelle reiste til India og etablerte kontakt med flere samarbeidspartnere og dette har vokst enormt og ­reflekteres i de ovennevnte tallene.

I alle fattige land er korrupsjon en stor utfordring, så også i India. Oppfølging er derfor svært viktig. Årlige besøk, revisjonsrapporter og styremøter er nødvendig­heter. Det å se at hjelpen kommer frem er helt essensielt. Det er bra at korrupsjon og misbruk av midler blir avslørt. Vårt håp er at vi ikke mister tillit til all India-misjon. Det er enormt mye som kan utrettes når man samarbeider med mennesker man kan stole på.

Misjon har ofte blitt beskyldt for å gi hjelp til mennesker, slik at de skal ­konvertere til kristen tro. Det jeg så i India var helt ­annerledes. Denne diakonale innsatsen gjør at folk får øynene opp for at det er håp om et bedre liv både her på jord og for evigheten. Hinduismen er preget av ­kastesamfunnet som sier at du selv er 
skyld i din egen skjebne. Det k­ristne ­budskapet står i diametral motsetning til dette. Det er med stor frimodighet vi ­forkynner et ­budskap om håp til ­mennesker som l­ever i en tilsynelatende håpløs ­situasjon. M­isjonen henvender seg til de ­fattigste. Jesus henvendte seg oftest til de fattige, syke og utstøtte. Vi ønsker å følge hans ­eksempel. Gjennom misjonens innsats i India har mange tusen mennesker blitt løftet ut av fattigdom og fått et nytt liv.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
24 dager siden / 3566 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
18 dager siden / 2537 visninger
For kort for Jesus?
av
Øyvind Hadland
rundt 1 måned siden / 2483 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
18 dager siden / 1863 visninger
Snevert om synd
av
Torunn Båtvik
3 dager siden / 1802 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
15 dager siden / 1703 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
3 dager siden / 1577 visninger
Jakt og offer
av
Hilde Løvdal Stephens
12 dager siden / 1410 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere