Simen Vigdal

1

Hva vil det si å være en kristen?

I dag er det mange diskusjoner om man er kristen eller ikke. Det kan også være vanskelig for personer som ikke vet hva de er. Hva er grunnlaget for at man skal kunne definere seg som en kristen? Hva må man gjøre for å bli kristen? Hva er definisjonen på en kristen? Det er så utrolig mange spørsmål om det å være kristen, og dette er spørsmål som bør tas på alvor.

Publisert: 11. feb 2019

Norge er en mangfoldig nasjon med mange ulike religioner, hvor kristendommen er den største. På grunn av dette er det mye diskusjoner om kristendommen, spesielt mellom kristne og ikke-troende. Folk mener at dersom man lever etter Bibelen er man «perfekt», men slik er det ikke. Kristne kan gjøre like mye dumt som en som ikke tror. Gud sendte Jesus på grunn av menneskenes synder. «Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere». Romerne 5.8.

Personlig har jeg selv slitt med å vite hva jeg er. Personer oppvokst i kristne familier har ofte fått inn kristne verdier og tanker gjennom morsmelken. Når det gjelder kristendommen, men også andre ting, er det lett å endre mening eller å miste troen. Det er mange tanker frem og tilbake om man vil være kristen eller ikke, spesielt når man er i tunge tider og føler at Han ikke er der. En ting som er sikkert er at Gud alltid bryr seg om oss. «Kom til meg, alle som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi dere hvile». Matteus 11,28. 

Mange tenker at for å bli en kristen må man være flink til å følge regler til punkt og prikke, men slik er det ikke. Det hele starter med å TRO, før en studerer Bibelen og Guds ord, ser at reglene er der kun for vårt beste og for at vi skal leve et best mulig liv. Derfor er det ikke slik at jo flere regler du følger, jo bedre kristen er du. Vi stiller alle likt og prøver alle å leve best mulig etter Guds vilje, men ingen er perfekte. Vi er alle syndere, og trenger derfor Guds nåde. «For av nåde er dere frelst, ved tro. Og dette er ikke av dere selv, det er Guds gave». Efeserne 2:8.

En kristen er en person som bekjenner troen på Jesus som Kristus, og som prøver å leve livet etter Jesu lære. Dette er den opprinnelige definisjonen. Derfor mener jeg at enten så er man kristen, eller så er man det ikke. Kristne har valgt å tro og valgt å følge Han. De innrømmer feil, ITV (Innrømme, Tro og Velge), ber om nåde og tilgivelse fra Gud. Alle er velkommen i Guds rike uansett, jobben er allerede gjort for oss, og det er Han som har gjort det. 1. Timoteus 2:3-4.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Pride har nådd sin peak
av
Tonje Gjevjon
26 dager siden / 8366 visninger
Vi som ikkje forstår Pride
av
Emil André Erstad
27 dager siden / 6320 visninger
10 grunner for ikke å delta i Pride-parader
av
Øivind Benestad
rundt 1 måned siden / 5234 visninger
Sangens elv stopper opp
av
Harald Bjørkøy
21 dager siden / 3367 visninger
Isolerte menigheter
av
Vårt Land
16 dager siden / 2646 visninger
Det er normalt å bli eldre
av
Magne Nylenna
24 dager siden / 2165 visninger
Sant og usant fra Lomheim
av
Merete Thomassen
12 dager siden / 1985 visninger
Oase og snever kritikk
av
Vårt Land
10 dager siden / 1739 visninger
En verdig død for alle
av
Marie Aakre
14 dager siden / 1714 visninger
Den tunge arven
av
Ingrid Nyhus
10 dager siden / 1570 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere