Roald Øye

Pensjonist
247

Aldri mer 9. april 2019.

"Abbas: How dare Israelis take measures to stop terrorism.» Gå inn på Google og les hvorfor Israel våger å gjøre det!

Publisert: 11. feb 2019

Etter 7 mord på sivile israelske borgere i løpet av kort tid har Israel som vanlig forsøkt å finne gjerningsmennene/kvinnene på den okkuperte «Vestbredden», dvs. i Jerusalem, Judea eller Samaria, for å stille dem til ansvar for ugjerningene. 

Deres hus eller gjemmesteder er det lovhjemmel i Israel for å jevne med jorden - til skrekk og advarsel for andre som planlegger å gjøre de samme «heltegjerningene». Deres nære slektninger får en klekkelig årslønn som belønning for bedriften av formannen i Fatah og leder for PA, president Mahmoud Abbas. Hvis  «aksjonistene» blir drept under terrorangrepet eller i forbindelse med pågripelsen, går han likevel ikke glipp av en fristende belønning!

Abbas forgjenger, fredsprisvinneren, Yasser Arafat, ble møtt med kyss og klem av norske  øvrighetspersoner da han kom til Oslo i 1994 for å motta sin fredspris. Abbas kan ikke vente å bli invitert til Oslo for å motta en fredspris. Så gal har verden ennå ikke blitt. 

Men i sitt hovedkvarter i Ramallah  på «Vestbredden» har han grunn til å vente å få like hjertelige omfavnelser når vestlige øvrighetspersoner kommer på besøk, som hans store forbilde i sin tid fikk i Oslo. Abbas gjør etter manges mening en like god innsats for fredens sak som Arafat, og et kjølig møte med Abbas vil hurtig bli avslørt av verdenspressen som grov forskjellsbehandling av de to statsmennene.

I tiden før det israelske valget den 9. april vil seniorrådgiver i Det Hvite Hus, president Donald Trumps jødiske svigersønn, Jared Kushner, reise rundt i Midtøsten til de fleste arabiske hovedsteder for å anbefale Trump-administrasjonens «Israeli-Palestinian peace plan». Han skal også møte statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem, men et besøk i Ramallah har av ukjente årsaker ikke blitt lagt inn i reiseruta. En fredsplan som PA og PLO, for ikke å snakke om Hamas, vil akseptere, ser ut til å ligge hinsides alle fredsplaner, som noen kan fremlegge. Kanskje det forklarer Jared Kushners reiserute i Midtøsten?

President Trump regner nok med at fredsplanen må tres ned over hodene på alle nåværende palestinske ledere. Spørsmålet er om også Israels statsminister blir tvunget til å trekke planen ned over hodet sitt. Verden kan forgjeves komme til å forlange det i tiden etter 9. april.

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Bli i kirken, Märtha Louise!
av
Vårt Land
9 dager siden / 5067 visninger
Fra utskudd til kraft?
av
Vårt Land
20 dager siden / 4759 visninger
Slutt å gjøre kirken kul!
av
Merete Thomassen
9 dager siden / 2703 visninger
Bekreftet allerede
av
Joanna Bjerga
25 dager siden / 2322 visninger
Befri oss fra 1. mai
av
Ole Jakob Warlo
23 dager siden / 1806 visninger
Barns frihet til å velge
av
Berit Hustad Nilsen
10 dager siden / 1779 visninger
Bryllup med bismak
av
Trond Langen
4 dager siden / 1630 visninger
Hauge og Marx
av
Vårt Land
22 dager siden / 1528 visninger
Biskoper som blir realpolitikere
av
Espen Ottosen
15 dager siden / 1399 visninger
Taper-gutta
av
Vårt Land
14 dager siden / 1313 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere