Roald Øye

Pensjonist
254

Aldri mer 9. april 2019.

"Abbas: How dare Israelis take measures to stop terrorism.» Gå inn på Google og les hvorfor Israel våger å gjøre det!

Publisert: 11. feb 2019

Etter 7 mord på sivile israelske borgere i løpet av kort tid har Israel som vanlig forsøkt å finne gjerningsmennene/kvinnene på den okkuperte «Vestbredden», dvs. i Jerusalem, Judea eller Samaria, for å stille dem til ansvar for ugjerningene. 

Deres hus eller gjemmesteder er det lovhjemmel i Israel for å jevne med jorden - til skrekk og advarsel for andre som planlegger å gjøre de samme «heltegjerningene». Deres nære slektninger får en klekkelig årslønn som belønning for bedriften av formannen i Fatah og leder for PA, president Mahmoud Abbas. Hvis  «aksjonistene» blir drept under terrorangrepet eller i forbindelse med pågripelsen, går han likevel ikke glipp av en fristende belønning!

Abbas forgjenger, fredsprisvinneren, Yasser Arafat, ble møtt med kyss og klem av norske  øvrighetspersoner da han kom til Oslo i 1994 for å motta sin fredspris. Abbas kan ikke vente å bli invitert til Oslo for å motta en fredspris. Så gal har verden ennå ikke blitt. 

Men i sitt hovedkvarter i Ramallah  på «Vestbredden» har han grunn til å vente å få like hjertelige omfavnelser når vestlige øvrighetspersoner kommer på besøk, som hans store forbilde i sin tid fikk i Oslo. Abbas gjør etter manges mening en like god innsats for fredens sak som Arafat, og et kjølig møte med Abbas vil hurtig bli avslørt av verdenspressen som grov forskjellsbehandling av de to statsmennene.

I tiden før det israelske valget den 9. april vil seniorrådgiver i Det Hvite Hus, president Donald Trumps jødiske svigersønn, Jared Kushner, reise rundt i Midtøsten til de fleste arabiske hovedsteder for å anbefale Trump-administrasjonens «Israeli-Palestinian peace plan». Han skal også møte statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem, men et besøk i Ramallah har av ukjente årsaker ikke blitt lagt inn i reiseruta. En fredsplan som PA og PLO, for ikke å snakke om Hamas, vil akseptere, ser ut til å ligge hinsides alle fredsplaner, som noen kan fremlegge. Kanskje det forklarer Jared Kushners reiserute i Midtøsten?

President Trump regner nok med at fredsplanen må tres ned over hodene på alle nåværende palestinske ledere. Spørsmålet er om også Israels statsminister blir tvunget til å trekke planen ned over hodet sitt. Verden kan forgjeves komme til å forlange det i tiden etter 9. april.

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
18 dager siden / 3214 visninger
For kort for Jesus?
av
Øyvind Hadland
24 dager siden / 2410 visninger
Om Gud vil
av
Vårt Land
26 dager siden / 2345 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
12 dager siden / 2333 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
12 dager siden / 1794 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
9 dager siden / 1614 visninger
Å trene motstandskraften
av
Knut Arild Hareide
25 dager siden / 1480 visninger
Jakt og offer
av
Hilde Løvdal Stephens
6 dager siden / 1381 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere