Verdidebatt

Til Helhets virksomhet er skadelig

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å si noe mer om Til Helhet og debatten rundt dette nettverket. Men Erik ­Andreassen, pastor i Oslo misjonskirke Betlehem, ­avlegger oss en liten visitt i sin kronikk i dagens avis (VL 01.02.19).

Når man skal uttale seg raskt til en ­journalist, må man tenke raskt. Samtidig kan nyansene komme ut av syne. ­Andreassen gjør et poeng av at det visst nok skal være en forskjell mellom f­oreningen Fri og Åpen kirkegruppe i synet på ­utvikling av legning. Nå er det slik at det finnes ­forskjellig syn på dette også blant våre medlemmer. Mitt poeng var at legning er noe som synes å være grunnfestet hos veldig mange. Noe som kan tyde på at dette er noe som ­utvikles veldig tidlig.

Den vitenskapelige debatten er det ikke plass til å komme inn på her. Problemet oppstår når noen sier at det er noe galt med et menneskes evne til å elske, og at denne evnen må bearbeides. At man kan bli «fri» fra den. Derfor oppfatter vi Til ­Helhets virksomhet som skadelig. Ønsker noen å vite mer om Åpen kirkegruppes syn på l­egning og mye annet, kan de konsultere vår hjemmeside apenkirkegruppe.org. Eller lese vår jubileumsbok Jeg slipper deg ikke før du velsigner meg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt