Verdidebatt

Vranglære - hva er nå det?

I sin leder 1 februar; «Gud og politikken» påpeker Vårt land hvor galt det kan bære av sted når en del kristne i USA får seg til å påstå at det er Gud som skal ha ønsket at Donald Trump burde bli president. Ja, noe nærmere en vranglære er det vel vanskeligere å komme?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Men hva er egentlig den rette lære?

Uansett hva vår Herres fremste tjenere ønsker å tolke inn i den rette læren, vil andre av Hans tjenere kunne påstå tolkningen som vranglære. Det spørs derfor hvilken hensikt det tjener, stadig å påberope seg Herrens vilje hver gang noe har skjedd, noe skjer, eller skal skje - av hendelser som passer inn, kun i ens eget private Guds- eller virkelighetsbilde?

Kanskje vil  det være klokt å la vår Herre få ha sin egen vilje i fred. Og kanskje vil det være det klokt, ikke å hevde for sterkt hva man mener den rette lære er? For det eneste vi vet om den rette læren, er vel at vi en gang skal få svar - på hva den er.

En god og enkel leveregel for oss alle, under vårt jordiske liv, bør derfor være;  Gjør rett og skjell for deg. Og er du kristen, må du gjerne bruke De ti bud og Bergprekenen som ledetråd for hva du gjør, og for hva du ikke gjør. Ut over å følge slike leveregler, bør du med god samvittighet kunne overlate til vår Herre å bestemme, over rett og galt. Trøst deg uansett med at vår Herre nok vil kunne tilgi deg - for hvordan du selv - i beste mening - har tolket Hans lære

Finns det en vranglære, må det vel finnes en rett lære, vil mange kunne mene. Sett hen til at store deler av menneskeheten i over 2000 år har slått hverandre i hjel - i Guds navn, og for den rette lære sin skyld, så har man kanskje ytterligere en god grunn til å overlate det jordiske livs mange paradokser til vår Herre å gi svar på - en gang?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt