Verdidebatt

Valgfrihet og matglede

Landet har nå fått en ny flertallregjering bestående av H, FrP, KrF og V. Dette har gitt Fremskrittspartiet historiske gjennomslag i eldreomsorgen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

At eldre skal få større valgfrihet til å velge hjemmehjelp, og bedre mat på sykehjemmene er bare noen av de viktige seierne for Frp. Vi har sikret en fortsatt streng innvandringspolitikk, lavere eiendomsskatt og bedre vilkår for bilistene. Frp har også fått betydelige gjennomslag i helsepolitikken.

Mange institusjoner har i dag lagt ned kjøkkenet, og kommunen sender i stedet plastpakket mat ut til de ulike eldrehjemmene. Dette er en uheldig utvikling som Frp ønsker å reversere. Frp har derfor sørget for å etablere en støtteordning slike at flere kommuner vil flytte kjøkkenet tilbake til sykehjemmet. Frp prioriterer også smakfull og sunn ernæring i institusjoner, og vil legge frem en strategi for å sørge for at dette følges opp i kommunene.

Regjeringserklæringen inneholder 23 punkter som skal sørge for en bedre og mer verdig eldreomsorg. Mange eldre blir i dag urolige av å måtte forholde seg til flere titalls ulike hjemmehjelper. Nå har Frp sikret at kommuner skal legge til rette for fritt brukervalg, slik at de eldre kan velge den offentlige eller private tilbyderen som tilbyr mest stabilitet og trygghet i hverdagen.

Dessverre ser vi også at kvaliteten i eldreomsorgen varierer mye mellom kommunene. Forsøksordningen med statlig finansiert eldreomsorg er så langt vellykket, og jeg er glad for at den nå utvides. Frps mål er at eldreomsorgen skal ha samme kvalitet i hele landet. Da kan ikke kommuneøkonomien være avgjørende for kvaliteten på omsorgen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt