Verdidebatt

Meningsløs bispeutnevnelse

Kirkerådet har igjen overkjørt nominasjonsresultatet ved bispeutnevnelse. Er det snart på tide at noen setter ned foten?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Så har det skjedd igjen. Kirkerådet har satt til side et meget klart votum fra de instanser som er satt til å nominere kandidat til Stavanger bispestol. Det er ikke ulovlig, men så ufattelig arrogant at det ikke bør tåles. Åpen folkekirke kjører sitt løp. Her hadde de bestemt seg for at de ville ha en liberal kvinnelig biskop som vier homofile, uansett. Hvorfor sier de ikke det rett ut i stedet for tilslørende formuleringer om helhetsvurdering?

Det burde være tid for medlemmene av bispedømmerådene å nedlegge sitt verv som nominasjonskomite. Dette spillet er etter hvert helt meningsløst. Er det snart noen som har mot til å sette ned foten? Bispedømmerådet i Stavanger nominerte Helge Gaard på førsteplass, Haakon Kessel på annenplass og Anne Lise Ådnøy på tredje og sisteplass. Blant biskopene fikk Helge Gaard dobbelt så mange førstestemmer som Anne Lise Ådnøy. Etter dette utnevner kirkerådet Anne Lise Ådnøy. Utrolig!

Her har Kristin Gunleiksrud Raaum og Gard Sandaker-Nielsen kjørt homo-løpet for alt det er verdt, og de er i ferd med å ødelegge kirkens liv og virke.

Dette er resultatet av at Kirkemøtet er valgt politisk etter at Åpen folkekirke fikk innpass med sitt homopolitiske budskap, og kirken har seg selv å takke for utglidningen den har tillatt over år. Trist er et mildt ord for denne mangel på gangsyn og konsekvens i DNK´s organer. Udugelig, eventuelt ugudelig, for å bytte litt om på bostavene, hadde nok vært mer treffende.

Reidar Holtet

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt