Ellen Due Brynjulfsen

2

Drapsmenn også ofre?

Hva er hensikten med å fremstille terrorister som ofre?

Publisert: 24. jan 2019

Dagbladet om drapet på Maren og Louisa: Drapsmennene er forbrytere, men også ofreForbryterne er ofre, skriver Dagbladet på nett mandag 21 januar og henviser til de brutale morderne i Atlasfjellene. 

Tanken er altså at de også er ofre og at det er synd på dem også. Hva er hensikten med å fremstille disse terroristene som ofre? Hva er det man prøver å si? 

“Ofrene” har ingenting med Islam å gjøre. Det narrativet skinner allerede gjennom i overskriften. IS har kidnappet religionen, må vite. For det står ingenting i Koranen om at vantros hoder skal kappes, og selv om det gjør det, så står det mye rart i bibelen også. 

Man vil aldri vedgå at Islam som religion og politisk ideologi er svært problematisk. Fattigdom, ydmykelser og mangel på håp er fellesnevneren for mange av de unge innbyggerne som bor i utkanten av Marrakech' by, kan vi lese i Dagbladet. Med andre ord peker man på sosioøkonomiske årsaker. Disse stakkars menneskene er fattige, mangler utdanning og har ingen fremtidsutsikter. Mangel på utdanning gjorde at de ble lette ofre for hjernevask. 

Men man unnlater å nevne at det finnes talløse eksempler på muslimske terrorister fra høyere samfunnslag med høy utdanning.

Fattigdom er unektelig ille, men dette unnskylder ikke hva disse mennene har gjort. Det er mange som har vokst opp i bunnløs fattigdom som aldri har gjort en flue fortred. Når man sier at disse forbryterne er ofre tar man også ansvaret vekk fra dem. Det var ikke deres feil, må vite, de har blitt indoktrinert. 

Det var ingen som unnskyldte Benjamin Hermansen sin drapsmann med at han var hjernevasket. De indoktrinerte har også et ansvar.

Jeg kan ikke se noen annen forklaring enn at Dagbladet forsøker å ta fra forbryterne deres ansvar og ta fokus vekk fra de virkelige ofrene, Maren Ueland og Lousia Vesterager Jespersen. 

Ellen Due Brynjulfsen, leder i Selvstendighetspartiet

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
17 dager siden / 1204 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
23 dager siden / 1203 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
9 dager siden / 845 visninger
Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
5 dager siden / 840 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 623 visninger
Humanismens hellige skrifter
av
Didrik Søderlind
nesten 2 år siden / 582 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere