Verdidebatt

Domprost Anne Lise Ådnøy er den beste bispekandidaten

Snart skal Stavanger få ny biskop. Mange har nå rangert kandidatene og gitt gode råd om hvem de mener skal inneha denne sentrale posisjonen i folkekirken vår. Nå er det opp til Kirkerådet å bestemme.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Åpen folkekirke i Stavanger er klare i sin tale. De mener domprost Anne Lise Ådnøy vil bli den beste biskopen for hele befolkningen i Stavanger bispedømme. Jeg støtter dem i den vurderingen. I henne tror jeg Stavanger kan få en biskop som folk relaterer seg til, som forkynner evangeliet på en måte som folk flest forstår og som åpner kirkerommet for enda flere. Hun har også gode, brobyggende egenskaper som er viktig for å lykkes som biskop, ikke minst i Stavanger bispedømme. Jeg tror hun kan bidra til å styrke kirken som fellesskap, samt styrke kirkens plass og rolle i samfunnet.

Alle de tre kandidatene er solide, men jeg håper valget faller på domprost Ådnøy. For ordens skyld vil jeg understreke at alle kirkerådets medlemmer sitter på et større beslutningsgrunnlag enn oss andre og skal selv avgjøre hvilken kandidat som er best egnet. Jeg ønsker dem lykke til med et viktig og vanskelig valg.

Gard Sandaker-Nielsen

leder i Åpen folkekirke

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt