Verdidebatt

Sentrumspartiene som endret kurs mot styrbord

I 2018 forsvant 2 sentrumspartier i Norge

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det som skjedde med Venstre og KrF i 2018/2019 er historisk i Norsk politikk. Samtidig med at disse partiene valgte å gå i regjering med Høyre og Frp, begynte "venstresiden" i de to pariene å miste makt og begge partiene står nå langt unna sentrum og heller istedet mot høyresiden.

Vi husker at både Sylvi Listhaug og Siv Jensen var talere i Sarons dal på pinsestevner. Dermed må det være tydelig for de fleste at mange Kristne velgere i Rogaland og på Sørlandet, ønsker en høyredreining i politikken. Når abort og innvandringsstopp er viktigere enn menneskeverd og klima, forstår vi at partiene velger samarbeid med Frp.

Høye er fornøyd så lenge de får redusert skatter og avgifter og at de som allerede har mest, får litt mer fra uføre og kronisk syke der alle fradrag nå er fjernet.

Jeg husker natten da Donald Trump ble overaskende valgt til verdens mektigste mann og posisjon og den uroligheten og tristheten jeg følte denne natten og dagene etter. Det samme skjedde da KrF valgte regjeringssamarbeid med Frp. Det kan ikke være mye tvil om at det meste av Frp sin politikk, bryter med evangeliene sitt budskap om å ivareta nestekjærlighet og skaperverket. Når det gjelder abortsaken er det svært alvorlig å legge til ekstra belastning for kvinner som må ta en svært alvorlig avgjørelse. Dette er en vanskelig sak også i et Kristent livssyn, men vi er ikke satt til å dømme eller fordømme noen heller ikke av slike avgjørelser. Vi må istedet øke hjelpen til alle som kommer i en så vanskelig situasjon. Det samme gjelder flyktningesituasjonen der muslimfrykten og hatet overtar for evnen og viljen til å hjelpe mennesker og barn som har sett og opplevd mer ondskap og lidelser enn vi kan forestille oss.

Når sentrum nå forsvinner ved at Venstre og KrF mister sine motpoler i partiene, går det som med magnetismen til sammenligning. Når likeverdig polaritet forskyves endres hele virkningen. Dermed er det et faktum nå at både Venstre og KrF, bør erklæres for høyrepartier.

Norge har mistet noe verdifullt når vi kun sitter igjen med en Høyre- og en Venstrefløy. Det gjelder spesielt i distriktene og i nord og øst i landet, der partiene opplever å miste de såkalte "røde" medlemmene og flere steder ikke lengre makter å stille lister ved kommende kommunevalg. I disse områdene av landet vårt finnes også Kristne med et mer vidsyn og årsakene til dette kan være svært mange.

Klimapolitikken lider mest på høyresiden og mange mener at hele klimasaken og menneskeskapte klimaendringer er bare tull. Vel, begynn å lese biologi og marinbiologi, så vil dette raskt gi dere tvilere og klimaskeptikere et alvorlig sjokk.  Også astronauter på romstasjoner, forteller om deres sterke åpenbaring da de så det syltynne laget som vi puster i, rundt vår moder Jord. Å bevare dette "luftlaget" som er helt nødvendige for å overleve, ødelegger ødelegger vi i høyt tempo. Plasten flyter også i havene og fisk, sjøpattedyr og fugler dør av dette. Pol-isen smelter raskere enn noen gang og økt havnivå vil oversvømme mange tett bebodde øyer i fattige deler av verden. Vi må derfor sette klimasaken på toppen av partiprogrammet om vi som mennesker skal overleve skadene som bare akselererer.  Med industriutviklingen i fattige land med svakere økonomi og som ikke har samme mulighet til beskyttelse, hviler det større ansvar på oss verdens rikeste å hjelpe i utvikling av klimavennlig industri. Her har Norge både et ansvar og mer resurser og kompetanse enn noen andre til å forske på løsninger samtidig som vi alle må endre vår livsstil og ta bedre vare på skaperverket.

Årsaken til at jeg fikk samme reaksjon på veivalget til KrF (og Venstre) som med valget av Trump, er at vi skrudde opp tempoet og temperaturen i verden og dette er ikke godt nytt for noen av oss. Samtidig ble Norge til et "kaldere" samfunn når vi mister vår evne til å se på alle mennesker som "vår neste" og med plikten og viljen til å hjelpe i vår enorme velstand.

Så nå er det på høy tid at hver og en tar et oppgjør med egen innvandringsfrykt og egoisme og løfter blikket mot en himmel og en nådig frelser og endrer kurs i tide!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt