Dan Lyngmyr

191

Når 319 334 har lest på VD - og knapt noen "liker"

Verdidebatts liste på hovedsiden har en kolonne som er viet «de mest leste» , og disse er i skrivende stund lest av nærmere 320 000 mennesker og er likt av knappe 85 personer.

Publisert: 20. jan 2019

Innleggene , kanskje med et par unntak, er skrevet av personer som i hovedsak er godt kjent og dekker mange temaer. Redaksjonen vil kanskje også mene at disse er spesielt relevante og derfor bør ha lang holdbarhet - til glede for nye lesere.

Samtidig er det liten tvil om at i hvilken grad personen er kjent eller ikke - i hovedsak er en betydelig årsaksfaktor for hvor mange som leserinnlegget appellerer til og derfor genererer mer trafikk.

Mange av disse bidragsyterne er koblet til andre ytringsplattformer enn VD og dette generer naturligvis også ekstra trafikk. Fra et kommersielt synspunkt (kjente personer genererer mer trafikk) er det selvsagt lett å forstå at dette er interessant for VD og Vårt Land.

Trolig er heller ingen av innleggene skrevet motivert av at flest mulig skal trykke på liker knappen , men båret frem av den enkeltes spesielle engasjement i den aktuelle saken.

Samtidig er det et faktum at disse nå har stått ganske lenge og derfor er det ganske overraskende å registrere at de fleste har under 10 liker,

Og, det er bare tre innlegg som har 10  eller høyere, og Paus sitt innlegg med nærmere 82 000 lesere, troner på toppen med foreløpig, og overraskende lave, 23 liker.

Lite kommentert.

Jevnt over er det i tillegg for denne listen, ingen innlegg, bortsett fra Roald Øyes innlegg, som er spesielt mye kommentert, og noen er knapt kommentert i det hele tatt.

Det betyr selvsagt ikke  at innleggene ikke er gode og relevante, men svært mange mange finner allikevel ikke innleggene hverken verdt å kommentere eller like.

Jeg vil oppfordre VD til jevnlig å bytte ut disse med flere grupper av mest lest , fra for eksempel alle innlegg mellom 10 og 15 000 eller som har mer enn 15 liker – eller  andre relevante kriterier som ikke kveler dynamikken i VD fullstendig - nå som den umiddelbare kommentarmuligheten dessverre er fjernet. 

Så langt, og etter mitt skjønn, et feilgrep fra VD  redaksjonens sin side.  

16 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
20 dager siden / 3318 visninger
For kort for Jesus?
av
Øyvind Hadland
26 dager siden / 2429 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
15 dager siden / 2391 visninger
Om Gud vil
av
Vårt Land
28 dager siden / 2357 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
14 dager siden / 1814 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
11 dager siden / 1646 visninger
Å trene motstandskraften
av
Knut Arild Hareide
27 dager siden / 1496 visninger
Jakt og offer
av
Hilde Løvdal Stephens
8 dager siden / 1393 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere