Dan Lyngmyr

188

Når 319 334 har lest på VD - og knapt noen "liker"

Verdidebatts liste på hovedsiden har en kolonne som er viet «de mest leste» , og disse er i skrivende stund lest av nærmere 320 000 mennesker og er likt av knappe 85 personer.

Publisert: 20. jan 2019  /  214 visninger.

Innleggene , kanskje med et par unntak, er skrevet av personer som i hovedsak er godt kjent og dekker mange temaer. Redaksjonen vil kanskje også mene at disse er spesielt relevante og derfor bør ha lang holdbarhet - til glede for nye lesere.

Samtidig er det liten tvil om at i hvilken grad personen er kjent eller ikke - i hovedsak er en betydelig årsaksfaktor for hvor mange som leserinnlegget appellerer til og derfor genererer mer trafikk.

Mange av disse bidragsyterne er koblet til andre ytringsplattformer enn VD og dette generer naturligvis også ekstra trafikk. Fra et kommersielt synspunkt (kjente personer genererer mer trafikk) er det selvsagt lett å forstå at dette er interessant for VD og Vårt Land.

Trolig er heller ingen av innleggene skrevet motivert av at flest mulig skal trykke på liker knappen , men båret frem av den enkeltes spesielle engasjement i den aktuelle saken.

Samtidig er det et faktum at disse nå har stått ganske lenge og derfor er det ganske overraskende å registrere at de fleste har under 10 liker,

Og, det er bare tre innlegg som har 10  eller høyere, og Paus sitt innlegg med nærmere 82 000 lesere, troner på toppen med foreløpig, og overraskende lave, 23 liker.

Lite kommentert.

Jevnt over er det i tillegg for denne listen, ingen innlegg, bortsett fra Roald Øyes innlegg, som er spesielt mye kommentert, og noen er knapt kommentert i det hele tatt.

Det betyr selvsagt ikke  at innleggene ikke er gode og relevante, men svært mange mange finner allikevel ikke innleggene hverken verdt å kommentere eller like.

Jeg vil oppfordre VD til jevnlig å bytte ut disse med flere grupper av mest lest , fra for eksempel alle innlegg mellom 10 og 15 000 eller som har mer enn 15 liker – eller  andre relevante kriterier som ikke kveler dynamikken i VD fullstendig - nå som den umiddelbare kommentarmuligheten dessverre er fjernet. 

Så langt, og etter mitt skjønn, et feilgrep fra VD  redaksjonens sin side.  

16 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Uten Gud i Guds hus
av
Linn Stalsberg
19 dager siden / 2643 visninger
Den avgjørende barmhjertigheten
av
Ingebjørg Nesheim
18 dager siden / 2303 visninger
KrF svikter den kristne presse
av
Vårt Land
14 dager siden / 2249 visninger
Fløyene på Kirkemøtet
av
Vårt Land
28 dager siden / 2128 visninger
Kirkenes framtid
av
Berit Hustad Nilsen
12 dager siden / 1967 visninger
Unnfallenhet er ikke en dyd
av
Hilde Frafjord Johnson
18 dager siden / 1494 visninger
Sjamanen, prinsessen og premissene
av
Vidar Mæland Bakke
14 dager siden / 1451 visninger
Når pressen svikter
av
Vårt Land
28 dager siden / 1441 visninger
Menn uten make
av
Vårt Land
22 dager siden / 1187 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere