Verdidebatt

KrF bør fjerne K'en etter de inngår regjeringssamarbeid på høyresiden med Frp

KRF fjerner seg fra Kristendommens budskap og verdisyn, ved å gå i regjering med Frp.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det at KrF var er blitt langt tydeligere et "høyreparti" bør ikke overraske noen. De karismatiske og konservative miljøene i Rogaland og på Sørlandet, heller mer til Frp og blå/mørkeblå side i Norsk politikk.

Dermed bør partiet nå med verdighet fjerne K-en da ordet Kristelig er basert på Kristus og det Han stod for og lærte oss mennesker.

Mener partiet at verdier som mer rikdom til de som allerede har mest og mindre til de som trenger det mest og at flyktningene helst ikke skal komne lengre eller til Middelhavet, er Kristne verdier? Er det viktigere å kvervelere om ordlyden i paragraf 2c, enn å redde verden fra total ødeleggelse på gunn av store klimaendringer som vil dreper langt flere og at plasten fyller snart verdenshavene og alt som lever i havet er truet blant annet mat verdens befolkning er helt avhengig av? Skal vi også som verdens rikeste land også snu ryggen til de mange som fryser i hel i flyktningleirer i Syria, Libanon og mange andre fattige og krigsherjede land? Skal vi la vere å dele vår velstand og kun satse på "de etniske Norske" som Frp'ere har uttalt?

Skal Kristne verdier som plikt til å hjelpe vår neste og ta bedre vare på skaperverket stå svakere enn lovlig salg av hasj, sex og alkohol?

De små seierne Ropstad og Bollestad vil presentere framover mht. eksempelvis liten økning barnetrygd osv., er ikke nok til at partiet kan kalle seg et Kristelig Folkeparti. Dermed bør partiet i respekt for Kristus og Bibelens lære, fjerne K'en nå. Noe annet vil bidra til å sette Kristendommen i dårlig lys. Det vil heller ikke blitt noe bedre med Rødt i et venstresamarbeid, men KrF burde etablert seg tettere opp til AP og SP hvor de Kristne verdiene totalt sett er tydeligere og samsvarer bedre med Jesus sin lære.

Den nye ledelsen i partiet vil desverre holde oppslutningen på et lavmål da tillitten er så lav nå i befolkningen at de neppe kommer over sperregrensen.

Journalister vil nok få en spennende hverdag med stadige Frp utsagn på lysebrunt nivå, som skal kommenteres av de andre i 4- parti samarbeidet. Dette vil ytterligere svekke KrF og det vil gå feil vei med oppslutningen og troverdigheten til partiet.

Så før dere starter på siste del av nedoverrennet, vær så snill å fjerne K-en og ikke trekk Kristendommen med i fallet!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt