Verdidebatt

Usant og uredelig av Vårt Land

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ved to anledninger har Vårt Land i det siste påstått at jeg er eller har vært «leder for team Erna». 29. desember skrev Vårt Lands politikk- og utenriksredaktør Berit Aalborg at jeg har omtalt meg selv «som leder av ‘KrFs team Erna’».

I en lederartikkel 5. januar gjentar avisen dette og hevder at jeg under debatten omtalte meg selv som «leder for team Erna».

Dette er ikke sant.

Jeg har aldri omtalt meg selv om leder av team Erna. Det måtte også Vårt Land innrømme, og rettet lederartikkelen sin på nett. Men istedenfor å beklage at de feilinformerer leserne sine, endres historiefortellingen fra at jeg «leder team Erna» til at «jeg er team Erna». Begge deler er misvisende og feil.

Aalborg har en syltynn forklaring når hun skal forsvare hvorfor hun og avisen har fremstilt meg som leder av en slags 
organisasjon eller nettverk som heter «team Erna». Hun begrunner sine valg av ord med at jeg én gang, i podkasten «Stortingsrestauranten», ble intervjuet av stortingsrepresentantene Henrik Asheim og Peter Frølich, og brukte uttrykket «jeg er team Erna» for å illustrere et poeng – nemlig at jeg har ønsket et annet retningsvalg for KrF enn Knut Arild Hareide ønsket. Aalborg velger bevisst å unnlate det faktum at jeg i samme setning som den hun refererer til sier «… jeg er ikke imot Knut Arild, jeg er veldig for Knut Arild, men jeg er veldig imot hans syn på hvor KrF skal».

Som KrFU-leder frontet jeg KrFUs syn og landsmøtevedtak. Tilfeldigvis sammenfalt det også med mitt personlige syn i saken, noe jeg kan avsløre ikke alltid er tilfelle. Som leder er det likevel landsmøtets flertall som er avgjørende for hva jeg skal fronte. I podkast-episoden spilt inn for tre måneder siden, var stemningen laidback og humoristisk. Ingen av lytterne kan tro at jeg snakker om et reelt team, eller at jeg er leder for et team. Og skulle man likevel være i tvil, kan man jo bare spørre meg.

Berit Aalborg og Vårt Land har hatt et svært tydelig ståsted i diskusjonen om KrFs retningsvalg, og analysene som gjøres, er ofte sterkt preget av dette, hvilket gjør at jeg også ofte har vært uenig med hennes analyser igjennom denne prosessen. Men at Aalborg har et annet syn og andre vurderinger enn jeg har, er selvsagt OK. Det som ikke er OK, er at man vrir og vender på sannheten for å få frem sitt eget 
syn.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt