Roald Øye

Pensjonist
254

En historisk sjanse for Kr. F?

Hallgrim Berg, tidligere stortingsmann for Høyre, lanserte i 2013 boka, «Demokrati og islamisme». Den presenterte for snart 6 år siden en handlingsplan i tolv punkter for å stimulere debatten om hvorledes Norge og landene i Europa skal overleve som selvstendige kulturnasjoner. I et utdrag av boka står det noe som er like mye tilstanden i dag:

Publisert: 15. jan 2019

«Som totalitær ideologi stiller islamismen i klasse med nazismen, fascismen og kommunismen, men er endå farlegare fordi politikk,  religion, stat og nasjon er eitt og det same. Europa er i kneståande, forvirra og utan eit samlande formål. Det frie ordet tapar. Demokratiet lir.»

Hallgrim Berg sier - som sosialdemokraten Tony Blair - at «me må reise oss, stå klårare fram for vår eigen kultur, ikkje lenger snu kappa etter vinden og lure oss sjølve med einvegs toleranse. Islam og islamisme er ein trussel for Europa, demokratiet og menneskerettane». 

Hallgrim Berg leverte i boka et kraftfullt vitnemål for vår vesterlandske kultur - inklusive kristendommen og mirakelet Israel. Han viste hvorfor og hvorledes ytringsfriheten er det avgjørende elementet i kulturkampen som bygde seg opp. (i 2013) 

Forfatterens handlingsplan i tolv punkter om hvordan Norge og landene  i Europa skal overleve som selvstendige kulturnasjoner, håper jeg ligger i  bakhodet på KrFs forhandlere på Granavolden, som innen onsdag 16. januar har lovet å forhandle frem en regjeringsplattform for en ny 4-parti 

regjering.

I tillegg bør de bli minnet om av gode rådgivere å lese innlegget til Eivind Gjerde, lektor og forfatter, som under etiketten «Kristenliv»,  på Dagens debattsider tirsdag 8. januar 2019, skrev et innlegg, som er i tråd med Hallgrim Bergs 6 år gamle advarsel: «Hva lærer islamismen?» 

Eivind Gjerdes korte gjennomgang «viser den onde islamske fascismen i sin gru. Mange islamister har opphold i vårt land. I stedet for å ha disse hatefulle personene i landet, skulle vi forby dem både adgang og opphold. Det burde våre myndigheter ha iverksatt for lengst, men de er forblindet av en falsk forståelse av islam og menneskerettighetene.»

Det burde ikke være umulig å komme frem til en regjeringsplattform der KrF imøtekommer Frps  restriktive innvandringspolitikk mot at KrFs krav om en mer restriktiv abortpraksis, blir imøtekommet. Det er ingen i KrF som ønsker seg «svenske, tyske, franske eller britiske tilstander» i Norge. Den politiske venstresides naivitet på innvandringsområdet burde ikke ha noen plass i Kristelig Folkeparti.

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
20 dager siden / 3318 visninger
For kort for Jesus?
av
Øyvind Hadland
27 dager siden / 2429 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
15 dager siden / 2391 visninger
Om Gud vil
av
Vårt Land
28 dager siden / 2357 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
14 dager siden / 1814 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
11 dager siden / 1646 visninger
Å trene motstandskraften
av
Knut Arild Hareide
27 dager siden / 1496 visninger
Jakt og offer
av
Hilde Løvdal Stephens
8 dager siden / 1393 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere