Roald Øye

Pensjonist
247

En historisk sjanse for Kr. F?

Hallgrim Berg, tidligere stortingsmann for Høyre, lanserte i 2013 boka, «Demokrati og islamisme». Den presenterte for snart 6 år siden en handlingsplan i tolv punkter for å stimulere debatten om hvorledes Norge og landene i Europa skal overleve som selvstendige kulturnasjoner. I et utdrag av boka står det noe som er like mye tilstanden i dag:

Publisert: 15. jan 2019  /  63 visninger.

«Som totalitær ideologi stiller islamismen i klasse med nazismen, fascismen og kommunismen, men er endå farlegare fordi politikk,  religion, stat og nasjon er eitt og det same. Europa er i kneståande, forvirra og utan eit samlande formål. Det frie ordet tapar. Demokratiet lir.»

Hallgrim Berg sier - som sosialdemokraten Tony Blair - at «me må reise oss, stå klårare fram for vår eigen kultur, ikkje lenger snu kappa etter vinden og lure oss sjølve med einvegs toleranse. Islam og islamisme er ein trussel for Europa, demokratiet og menneskerettane». 

Hallgrim Berg leverte i boka et kraftfullt vitnemål for vår vesterlandske kultur - inklusive kristendommen og mirakelet Israel. Han viste hvorfor og hvorledes ytringsfriheten er det avgjørende elementet i kulturkampen som bygde seg opp. (i 2013) 

Forfatterens handlingsplan i tolv punkter om hvordan Norge og landene  i Europa skal overleve som selvstendige kulturnasjoner, håper jeg ligger i  bakhodet på KrFs forhandlere på Granavolden, som innen onsdag 16. januar har lovet å forhandle frem en regjeringsplattform for en ny 4-parti 

regjering.

I tillegg bør de bli minnet om av gode rådgivere å lese innlegget til Eivind Gjerde, lektor og forfatter, som under etiketten «Kristenliv»,  på Dagens debattsider tirsdag 8. januar 2019, skrev et innlegg, som er i tråd med Hallgrim Bergs 6 år gamle advarsel: «Hva lærer islamismen?» 

Eivind Gjerdes korte gjennomgang «viser den onde islamske fascismen i sin gru. Mange islamister har opphold i vårt land. I stedet for å ha disse hatefulle personene i landet, skulle vi forby dem både adgang og opphold. Det burde våre myndigheter ha iverksatt for lengst, men de er forblindet av en falsk forståelse av islam og menneskerettighetene.»

Det burde ikke være umulig å komme frem til en regjeringsplattform der KrF imøtekommer Frps  restriktive innvandringspolitikk mot at KrFs krav om en mer restriktiv abortpraksis, blir imøtekommet. Det er ingen i KrF som ønsker seg «svenske, tyske, franske eller britiske tilstander» i Norge. Den politiske venstresides naivitet på innvandringsområdet burde ikke ha noen plass i Kristelig Folkeparti.

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Uten Gud i Guds hus
av
Linn Stalsberg
19 dager siden / 2643 visninger
Den avgjørende barmhjertigheten
av
Ingebjørg Nesheim
18 dager siden / 2303 visninger
KrF svikter den kristne presse
av
Vårt Land
14 dager siden / 2249 visninger
Fløyene på Kirkemøtet
av
Vårt Land
28 dager siden / 2128 visninger
Kirkenes framtid
av
Berit Hustad Nilsen
12 dager siden / 1967 visninger
Unnfallenhet er ikke en dyd
av
Hilde Frafjord Johnson
18 dager siden / 1494 visninger
Sjamanen, prinsessen og premissene
av
Vidar Mæland Bakke
14 dager siden / 1451 visninger
Når pressen svikter
av
Vårt Land
28 dager siden / 1441 visninger
Menn uten make
av
Vårt Land
22 dager siden / 1187 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere