Johannes Taranger

7

Vi har bare 12 år på oss

Publisert: 11. jan 2019  /  112 visninger.

Med all respekt for innlegg av Anja Bakken Riise og hennes forslag til Krf for å gå inn i Solberg regjeringen, angående klimadebatten, så vil jeg minne henne på at hva Norge, med sine drøyt 5 millioner innbyggere kan utrette i en verden på over 7 milliarder, så tror jeg at hun overdriver betydningen av hva vår hjemlige politikk på dette området, kan utrette på global basis. Det er ikke så å forstå at om alle punkter som hun har satt opp for å nå klima mål, skulle bli oppfylt, så vil lille Norge redde det globale klima. Lille Norge kan faktisk ikke redde hele verden, hvordan vi enn snur det. Selvsagt vil overgang fra fossilt drivstoff til fossilfritt være til gagn for miljøet, særlig på lokalt plan. 

Dette er da et globalt anliggende, i høyeste grad, og det er opp til myndighetene i de enkelte land, som står for brorparten av miljø skadelige utslipp, til å ta affære. Land som Kina, India og USA, eksempelvis. Om ikke disse gjør sin jobb, så betyr det lite hva Norge gjør. Om Norge reduserer sin olje/gass produksjon, så er det andre aktører som mer en gjerne vil ta den andelen, så lenge den globale etterspørselen ligger der.

Det å snakke om at vi bare har 12 år igjen for å redde vår klode, er med på å skape unødig frykt, og er lite konstruktivt. Teknologien gjør hele tiden store framskritt som vil redusere miljø farlige utslipp, og vi må bare være realistiske nok til å tro at vår verden godt vil bestå om 12 år, uten noen dommedags profetier fra enkelte miljø organisasjoner. Jeg tror at verdens ledere har en fornuftig tilnærming til dette

En mye større umiddelbar fare , etter min mening, er den opprustning militært som vi ser på global basis, og de underliggende problemer som uløste konflikter kan føre til , ved en eskalering av disse som vi nå ser tydelige tegn til. Eksempelvis, Øst Ukraina, Midt Østen samt Nord Korea.

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Kristen gutt-syndromet
av
Merete Thomassen
29 dager siden / 2751 visninger
Uten Gud i Guds hus
av
Linn Stalsberg
11 dager siden / 2337 visninger
Den avgjørende barmhjertigheten
av
Ingebjørg Nesheim
10 dager siden / 2240 visninger
KrF svikter den kristne presse
av
Vårt Land
6 dager siden / 2118 visninger
Fløyene på Kirkemøtet
av
Vårt Land
20 dager siden / 2071 visninger
Kirkenes framtid
av
Berit Hustad Nilsen
4 dager siden / 1528 visninger
Unnfallenhet er ikke en dyd
av
Hilde Frafjord Johnson
10 dager siden / 1445 visninger
Når pressen svikter
av
Vårt Land
20 dager siden / 1427 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere