Tron Hummelvoll

4

Fem kirkebesøk i året er mye, det!

Publisert: 2. jan 2019

Bispekandidat Anne Lise Ådnøy skiller i Vårt Land 20. desember mellom «de som er aktivisert» og «de som går i kirken fem ganger i året». Det vil si at de siste er de som går svært sjeldent til gudstjenester. Men faktum er jo at dersom alle Den norske kirkes medlemmer gikk så ofte i sin kirke som fem ganger i året, ville det blitt en utrolig oppslutning om gudstjenester og annen aktivitet!

La meg ta min egen menighet, som eksempel: Vi har over 14.000 medlemmer i Dnk i sognet vårt, tiltross for alle innvandrerne som bor her.

14.000 ganger fem blir 70.000 kirkebesøk i året - det vil si 1.300 i uka. Det ville gitt et utrolig godt oppmøte i alle våre tre kirker - ja langt på vei fylt dem hver søndag! (Mange søndager i året er det også bare gudstjeneste i vår «hovedkirke», så gjennomsnittlig oppmøte ville vært ENDA bedre!)

Vi må nok se i øynene at de aller fleste kirkemedlemmer her i landet bare går i kirka én til to ganger i året, og da vanligvis i forbindelse med en barnedåp, en konfirmasjon, et bryllup, en begravelse - eller julaften! Altså viser de aller fleste kirkemedlemmene egentlig en utrolig passivitet overfor en organisasjon som de har valgt å være medlem i!

Se for deg et like lavt engasjement hos medlemmene i en idrettsforening eller i et kor eller korps!

Det er i grunnen ikke så merkelig at politikerne ikke lengre ser det så viktig å støtte organisasjonen Den norske kirke, når medlemmene selv undergraver den!

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Glansbilder av Sjømannskirken?
av
Arnfinn Eng
24 dager siden / 1869 visninger
Servietter og skam
av
Merete Thomassen
16 dager siden / 1606 visninger
Tenåringstrass i regjeringen
av
Usman Rana
25 dager siden / 1577 visninger
Idiotforklarer kristen høyreside
av
Espen Ottosen
23 dager siden / 1548 visninger
Ord som truer vår religionsfrihet
av
Trond Bakkevig
15 dager siden / 1418 visninger
En samfunnsskapende kraft
av
Berit Hustad Nilsen
18 dager siden / 1353 visninger
Hva skjer Hanvold?
av
Bendik Storøy Hermansen
13 dager siden / 1305 visninger
Stolthet er undervurdert
av
Magne Nylenna
28 dager siden / 1167 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere