Carl Wilhelm Leo

12

Avstumpet menneskesyn II

Kampanjen mot Donald Trump har pågått i 2 år med en ensidighet og glød vi heldigvis ikke ser så ofte. Selv den minste mulighet utnyttes så langt som mulig - av og til litt for langt.Man kan oversende nedenforstående til "faktisk.no" og få en vurdering på følgende fra selveste sannhetsorakelet i Oslo:

Publisert: 31. des 2018

Vårt Land skrev i sin leder publisert her på VD 28.des. 2018:

quote

"Sju år gamle Jakelin Caal, som døde i USA ­tidligere i desember, ble bisatt på julaften i San Antonio ­Secortez i Guatemala. Hun ble sendt tilbake dit etter døds­fallet. Ifølge amerikanske myndigheter døde sju­åringen fordi hun verken hadde spist eller fått vann på flere dager."

close quote

Og for å foredle sitt omdømme  runder Vårt Land av med denne visdommen:

quote

"Til grunn for alle disse hendelsene ligger Trumps menneskesyn. Han er villig til å bruke barn for å straffe immigrantforeldre. Det er ikke bare ­inhumant, men bygger på et totalt avstumpet og forkvaklet menneske­syn."

close quote

Sterk påstand , selv i våre dager.

Denne saken kommer fra en artikkel i Washington Post som har følgende overskrift:

"7-year-old migrant girl taken into Border Patrol custody dies of dehydration, exhaustion".

Det er den siden av saken som skal presenteres for leserne , hvor man plasserer "avstumpet menneskesyn" slik man synes er politisk riktig i nyhetene - her er den andre siden av saken ;

Barnets far forteller følgende :

 https://dailycaller.com/2018/12/16/father-migrant-girl-border-patrol-wasnt-starving/

Her er et sammendrag av hele historien - med kommentarer og utfyllende linker- tillatt hos Daily Caller og som gjør den verdifull:

https://dailycaller.com/2018/12/14/7-year-old-migrant-girl-dies-wapo-headline/   

Og siden vi står ved årets utgang og venter i spenning på hva år 2019 vil bringe så kan vi runde av med en lengre  liste over hva som er avslørt som fake news i året som gikk - og gjerne gjøre et par sammenlikninger og vurderinger om dagens nyhetsbilde har forbedringspotensiale ? 

https://dailycaller.com/2018/12/22/worst-fake-news-stories-cnn-nbc-2018/?utm_medium=email  

To ting til slutt 

1) Dagsavisen , papirutgaven , 15.desember 2018 , forsiden forteller om "stort intervju med Gro Harlem Brundtland", og hun forteller:

- Vi er i ferd med å miste kontroll over hva folk blir fortalt".

Tiltredes!

2) Et Godt og Velsignet Nytt År til alle dere som skrev her den tiden jeg var med - takk for mange gode og lesverdige kommentarer som jeg satte stor pris på.                                

5 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere