Daniel Krussand

Pensionist
35

Ungdom, hellige liv og hellige hjem.

Øyvind Hasting skriver om «Kristen seksualmoral i dag». Det handler om ungdom og sex, om å finne en livspartner i renhet og hellighet. Klarer kristne ungdommer det? Og, er det «verd å vente på?»

Publisert: 21. des 2018

Vårt Land hadde en leder om samme tema.  Jeg konkluderer anderledes enn VL, - slik Øyvind Hasting også gjør.

Livet henger sammen, å snakke om erotikk og lyst uten å snakke om gode og trygge hjem for barn og om mødre og fedre som holder sammen i enhet, respekt og kjærlighet hele livet, er å forenkle temaet rundt sex og hensikten med seksuallivet.  

Unge må igjennom puberteten med alle dens følelser og endringer i kroppen, da trengs mor og fars gode veiledning og selvsagt ungdommens egne opplevelser og prøver omkring seksualitet.  Da er gode relasjoner viktig, venner som respekterer dine grenser.

I en tid da halvparten av familiene går i oppløsning med konsekvensene det har for parene selv, konflikt og sorg, - og for barna med sorg, traumer og mangel på kærlighet mellom mor og far, er det lett å se at dette er vår tids største nedbrytende kraft i samfunnet.

Derfor blir det for enkelt å spørre om kristen ungdom kan ha et aktivt seksualliv før de er gift.  Det kan de ikke, det er å leve i synd.

Guds Ord er klokkeklart her.

«Men fly ungdommens lyster, og jag efter rettferdighet, tro, kjærlighet, fred med dem som påkaller Herren av et rent hjerte!»
‭‭2 Timoteus‬ ‭2:22‬

Og hensikten er altså at ekteskapet er hellig og at det er stedet der eventuelle barn skal vokse opp i trygge rammer med mor og far som rollemodeller i kjærlighet og trofasthet!

Kan barn lære hva kjærlighet er av en far og en mor som ikke lenger elsker hverandre?

Dagens syn på sex og erotikk er direkte skadelig.  Resultatene ser vi rundt oss.

Seksuallivet er verd å vente med til man er gift.  Men det er lov å gifte seg i begynnelsen av tyve-årene om en har «funnet en hustru» i hellighet og ære.

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere