Dan Lyngmyr

190

Når teologene svikter og det fortsatt er forbud mot hjørnekjøleskap.

Når selverklærte venstreorienterte kristne feminister ,slik som f,eks den teologiutdannede Åste Dokka, i sin nylige artikkel «abort i skyttergravene» , i praksis fremholder at selvbestemmelsesretten må trumfe alt og at abort kan være den beste (nød)løsningen, synliggjør hun både feminismen og spesielt den kristne liberale feminismens fullstendige avskrivning av livsvernslinjen.

Publisert: 22. des 2018

Fordi intet skal trumfe retten til trygge aborter for sårbare kvinner.

Retten som er blitt det ufødte livets nemesis.

Og, argumentasjonen gjør hver enkelt abort i praksis legitim, enten hun som får foretatt aborten er en vestlig studerende kvinne i tyveårene, eller en fattig 15- åring fra Nigeria, fordi de begge kan påberope seg å være i en sårbar posisjon, selve  grunnpremisset for mange feminister.

Dokka faller i sin artikkel derfor dessverre i den samme graven som mange andre kristne liberale feminister – kvinnens rett trumfer det ufødte livet og dette er grunnmuren som ikke kan eller skal rokkes , selv  om det ikke mangler på argumenter for livets verdi - også hos Dokka.

Og slik drukner det ufødte livets verdi og barnets perspektiv i den rettighetsorienterte abortfeminismen, og derfor mangler også Norge i dag hundretusenvis som ikke ble funnet verdige et liv. 

Fordi ; det hjelper lite, slik Dokka gjør, å løfte frem budskapet om at alt er  vanskelig og livet fylt av så mange dilemmaer  i abortdebatten, når konsekvensene er at alle de som skulle vært nåtidens og fremtidens skapende og varme hender ikke ble funnet verdige til et liv – nettopp pga av dagens abortlov.

Tvert imot så finnes det ofte ganske enkle svar også på kompliserte spørsmål , og det er ingen grunn til å hengi seg til den tilsynelatende uslukkelige brannen som hevder det motsatte - slik Dokka og mange andre gjør.

I stedet ville det være mer oppløftende om de samme som for enhver pris vil beskytte selvbestemmelsesretten, virkelig og unisont hadde hadde valgt å kjempe for å løfte frem hvilke muligheter som ligger i et nasjonalt fellesskap.

I et av verdens rikeste land, og som til tross for at heller ikke vi er forskånet for lidelse og nød, oppfordret til å stille flest mulig av samfunnets ressurser til rådighet for de svake og sårbare ufødte liv, menneskelig og materielt, i stedet for en konklusjon som i praksis åpner for tvillingabort og abort på ufødte barn med Downs syndrom og andre.

I landet som fortsatt forbyr kjølehjørner og hjørnekjøleskap. 

Av miljøhensyn.

Men som tillater abort på tvillinger.

Pga av abortloven.

Loven som Dokka og andre kristne venstreorienterte feminister prinsippielt støtter , selv om de aldri så mye mener at de står på livsvernslinjen.

13 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere