Herdis Alfredsen

10

Verdidebatt strupes?

Vi ser det skjer alle steder der det åpnes for kommentarer: usaklige tilbakemeldinger og diskusjoner som ikke har noe med saken å gjøre. Kanskje har debattforum utspilt sin rolle?

Publisert: 13. des 2018

Vi kaller dem gjerne "nettroll" slike som går aktivt inn med kommentarer som er ment å latterliggjøre andre menneskers ytringer, eller rett og slett bare for å spre galle og henge ut enkeltpersoner.

Dette er noe som gjør at all debatt på nett vanskeliggjøres, og det blir vanskeligere å få til seriøse debatter som har et faktisk meningsinnhold. Samtidig er det ikke til å unngå at det ikke er mulig å stoppe nettrollene uten at man også stopper tilgangen for direkte kommentar under innlegg, enten det er på Verdidebatt eller andre diskusjonsplattformer, eller under reportasjer fra de ulike nettavisene som fremdeles er åpne for innspill.  Når man svarer på debattinnlegg i papiravisen, er det litt lenger tid å vente, men det er en ryddigere debatt, og det er lettere å holde følge med meningsytringene. Nettdebatter er mer flyktige, og det er stor sjanse for at ingen du kjenner faktisk får med seg all svadaen du legger ut. Om man er nettroll, altså... Det er jo en egen genre i det offentlige ordskiftet, legitimert gjennom flere år fordi nettaviser og sosiale plattformer ikke har tatt grep for å få uvesenet under kontroll.

Så må vi alle betale prisen. Selv ikke seriøse nettdebattanter kan lenger komme med meningsytringer på en måte som gjør at det naturlig faller inn under opprinnelig debattinnlegg og evt andre kommentarer. 

Selv er jeg veldig spent på hvor dette innlegget havner, for det er en kommentar til et innlegg. Men hvem vet hvilket?

6 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Bli i kirken, Märtha Louise!
av
Vårt Land
7 dager siden / 4994 visninger
Fra utskudd til kraft?
av
Vårt Land
18 dager siden / 4756 visninger
Slutt å gjøre kirken kul!
av
Merete Thomassen
7 dager siden / 2620 visninger
Bekreftet allerede
av
Joanna Bjerga
23 dager siden / 2310 visninger
Befri oss fra 1. mai
av
Ole Jakob Warlo
21 dager siden / 1796 visninger
Barns frihet til å velge
av
Berit Hustad Nilsen
8 dager siden / 1760 visninger
Hauge og Marx
av
Vårt Land
20 dager siden / 1516 visninger
Biskoper som blir realpolitikere
av
Espen Ottosen
13 dager siden / 1376 visninger
Taper-gutta
av
Vårt Land
12 dager siden / 1305 visninger
Bryllup med bismak
av
Trond Langen
2 dager siden / 1208 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere