Herdis Alfredsen

10

Verdidebatt strupes?

Vi ser det skjer alle steder der det åpnes for kommentarer: usaklige tilbakemeldinger og diskusjoner som ikke har noe med saken å gjøre. Kanskje har debattforum utspilt sin rolle?

Publisert: 13. des 2018

Vi kaller dem gjerne "nettroll" slike som går aktivt inn med kommentarer som er ment å latterliggjøre andre menneskers ytringer, eller rett og slett bare for å spre galle og henge ut enkeltpersoner.

Dette er noe som gjør at all debatt på nett vanskeliggjøres, og det blir vanskeligere å få til seriøse debatter som har et faktisk meningsinnhold. Samtidig er det ikke til å unngå at det ikke er mulig å stoppe nettrollene uten at man også stopper tilgangen for direkte kommentar under innlegg, enten det er på Verdidebatt eller andre diskusjonsplattformer, eller under reportasjer fra de ulike nettavisene som fremdeles er åpne for innspill.  Når man svarer på debattinnlegg i papiravisen, er det litt lenger tid å vente, men det er en ryddigere debatt, og det er lettere å holde følge med meningsytringene. Nettdebatter er mer flyktige, og det er stor sjanse for at ingen du kjenner faktisk får med seg all svadaen du legger ut. Om man er nettroll, altså... Det er jo en egen genre i det offentlige ordskiftet, legitimert gjennom flere år fordi nettaviser og sosiale plattformer ikke har tatt grep for å få uvesenet under kontroll.

Så må vi alle betale prisen. Selv ikke seriøse nettdebattanter kan lenger komme med meningsytringer på en måte som gjør at det naturlig faller inn under opprinnelig debattinnlegg og evt andre kommentarer. 

Selv er jeg veldig spent på hvor dette innlegget havner, for det er en kommentar til et innlegg. Men hvem vet hvilket?

6 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
23 dager siden / 2897 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
29 dager siden / 2076 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
11 dager siden / 1104 visninger
Drømmen om tempelet
av
Joav Melchior
25 dager siden / 616 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
10 dager siden / 573 visninger
Med ultimatum skal «enighet» fremtvinges
av
Niels Fredrik Skarre
rundt 1 måned siden / 545 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
4 dager siden / 542 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere