Herdis Alfredsen

10

Verdidebatt strupes?

Vi ser det skjer alle steder der det åpnes for kommentarer: usaklige tilbakemeldinger og diskusjoner som ikke har noe med saken å gjøre. Kanskje har debattforum utspilt sin rolle?

Publisert: 13. des 2018

Vi kaller dem gjerne "nettroll" slike som går aktivt inn med kommentarer som er ment å latterliggjøre andre menneskers ytringer, eller rett og slett bare for å spre galle og henge ut enkeltpersoner.

Dette er noe som gjør at all debatt på nett vanskeliggjøres, og det blir vanskeligere å få til seriøse debatter som har et faktisk meningsinnhold. Samtidig er det ikke til å unngå at det ikke er mulig å stoppe nettrollene uten at man også stopper tilgangen for direkte kommentar under innlegg, enten det er på Verdidebatt eller andre diskusjonsplattformer, eller under reportasjer fra de ulike nettavisene som fremdeles er åpne for innspill.  Når man svarer på debattinnlegg i papiravisen, er det litt lenger tid å vente, men det er en ryddigere debatt, og det er lettere å holde følge med meningsytringene. Nettdebatter er mer flyktige, og det er stor sjanse for at ingen du kjenner faktisk får med seg all svadaen du legger ut. Om man er nettroll, altså... Det er jo en egen genre i det offentlige ordskiftet, legitimert gjennom flere år fordi nettaviser og sosiale plattformer ikke har tatt grep for å få uvesenet under kontroll.

Så må vi alle betale prisen. Selv ikke seriøse nettdebattanter kan lenger komme med meningsytringer på en måte som gjør at det naturlig faller inn under opprinnelig debattinnlegg og evt andre kommentarer. 

Selv er jeg veldig spent på hvor dette innlegget havner, for det er en kommentar til et innlegg. Men hvem vet hvilket?

6 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

KRIK - NYE spilleregler
av
Trond Andreassen
11 dager siden / 1288 visninger
Jeg lever ikke lenger selv
av
Merete Thomassen
12 dager siden / 1266 visninger
170 år med misforståelser
av
Joanna Bjerga
28 dager siden / 1143 visninger
Ingen Disco på Roser
av
Øyvind Hadland
24 dager siden / 845 visninger
Stjernedialektar
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
12 dager siden / 805 visninger
Disco, kirken og kreativiteten
av
Henrik Peder Govertsen
19 dager siden / 679 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere