Karl Øyvind Jordell

154

Avvikling av kommentarer på Verdidebatt - for sterk justering?

I stedet for å avvikle ordningen helt - kunne man innført ordninger som båndlegger de kommentatorer som ikke kan styre seg?

Publisert: 13. des 2018

Såvidt jeg kan se, er det bare ca fire måneder siden man innførte ordningen med at man ikke lenger kunne publisere direkte på Verdidebatt, ikke ett år siden, som det nå hevdes.

Da stilte jeg følgende spørsmål, om kommentarene: "Vil de også bli moderert? Og har man overveiet å innføre grense for  antall kommentarer pr tidsenhet, slik at man f eks ikke kan kommentere  mer enn to forskjellige innlegg pr dag? Noen kommentatorer synes å  kommentere nesten alt og alle, og kan bringe interessante tråder på  avveier."

Jeg fikk til svar at ordningen med kommentarer ville fortsette som før.

Nå har man altså avsluttet muligheten for å kommentere. Det er til å leve med; i tilknytning til de drøyt 100 innlegg jeg har skrevet gjennom årene, er det bare et fåtall ganger kommentarer har medført en rimelig interessant utveksling av synspunkter. Ofte har kommentarene kommet fra personer som ikke gjør annet enn å kommentere. En form for empiri foreligger i forlengelsen Gjøsunds innlegg om avvikling - flere av dem som der har benyttet siste mulighet, har over 100 ganger så mange kommentarer som de har innlegg. En bidragsyter har ratioen 1:700. 

Det er mulig det er for arbeidskrevende å redigere kommentarer, skjønt på et annet debattforum der jeg av og til er aktiv, Khrono hvor det skrives om høyere utdanning, ser det ut til å gå greit.

Jeg synes imidlertid man skulle vurdere mellomordninger, f eks den jeg foreslo sist, maks et visst antall kommentarer pr dag, eller en ordning i forlengelsen av nevnte empiri, f eks maks 2 eller 3 eller 5 ganger så mange kommentarer som man har hatt innlegg.

Det oppleves lett som litt for voldsomt å skulle skrive et eget innlegg for å kommentere - den opplevelsen har jeg faktisk i det jeg legger ut dette ... .

Uansett - man burde kutte den nye spalten 'mest leste' i den form den nå synes å ha, nemlig mest lest gjennom hele Verdidebatts historie (?), og begrense seg til 'mest lest sist uke' eller måned. Men egentlig kunne man kutte den helt, og ha to spalter for 'siste innlegg' og en for 'lesetips'.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

KRIK - NYE spilleregler
av
Trond Andreassen
17 dager siden / 1392 visninger
Jeg lever ikke lenger selv
av
Merete Thomassen
18 dager siden / 1347 visninger
Ingen Disco på Roser
av
Øyvind Hadland
rundt 1 måned siden / 845 visninger
Stjernedialektar
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
18 dager siden / 833 visninger
Disco, kirken og kreativiteten
av
Henrik Peder Govertsen
25 dager siden / 700 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere