Verdidebatt

Ruspolitikk må avgjøre

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Pernille Huseby i Actis setter fingeren på det i Vårt Land 23. november! Rusgiftpolitikken, alt fra liberalisering til legalisering, må være grensestasjon og bom for videre ferd i regjeringsforhandlingene. 80000 barn, som gruer seg til jul på grunn av foresattes rusbruk, er argument nok.

Etter 36 år som folkevalgt for KrF meldte jeg meg ut da KrF inngikk samarbeidsavtale med Solbergregjeringen der "alkoholpolitikken skulle ligge fast". Det gjorde den som kjent ikke, liberaliseringen fortsatte. Så mye hold var det i den avtalen! Jeg meldte meg inn igjen i høst da KrFs veivalg ble aktualisert, og øynet mulighet for et regjeringsflertall som tok på alvor de 80000 barna, og alle andre som strever i et samfunn der alkohol er til stede så å si overalt og til alle tider.

Dessverre glapp muligheten. Men jeg er fortsatt medlem og avventer regjeringsforhandlingene. Under veivalgprosessen sendte jeg Kjell Ingolf Ropstad et innspill om rus og liberalisering. Han fant ingen anledning til å svare. Kanskje var han prisverdig opptatt av å berge ufødte barn, noe som mange av oss tidlig så ikke førte fram på den vegen Ropstad anbefalte. Nå må han - og KrFs forhandlere - være klokkeklare og kompromissløse når , det gjelder fødte barn, og ungdom og voksne, som lider i rusens skyggeland. Det gjelder behandling og reparasjon, men det gjelder enda mer tilgang, liberalisering og holdninger. Sett bommen ved første korsveg: Ingen 4-partiregjering uten reversering av blå alkohollekkasjer! For om det ikke er villighet til det, bør KrF gå over til Ropstads alternativ 2, og mitt og manges alternativ 1: Forhandlinger på rød side. 2,74 kroner i daglig barnetrygdøkning betyr ingen ting for de 80000 og alle andre som er berørt av samfunnets desidert største sosiale problem.

For mange av oss står KrF-medlemskapet på spill. Vi ønsker et Kristelig Folkeparti som virkelig står opp for de svakeste, ikke et som vaier med symbolfaner som et Kristelig Høyreparti.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt