Verdidebatt

Statsbusjett - bort med 350 kroners grensen?

Høyre-sentrum er enige. Handelsnæringen jubler. Men hva med fornuften - jubler den?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Man kan selvsagt forstå hensynet til norske arbeidsplasser. Netthandel generelt har tatt over mye av det totale konsum, og svært mye av dette kommer fra utlandet. Likevel, det må være mulig å bruke filter her. Hva er fornuftig, og hva er det som rett og slett blir offer for at alt blir dratt under samme kam?

Det burde være slik at man fikk momsfritak om det ikke var mulig å få tak i samme vare i Norge. Et eksempel på dette kan være om Ola Nordmann er fan av Liverpool og har lyst på en fotballtrøye. Den kan han kjøpe i Norge, eller på en norsk nettside. For Kari Nordmann derimot, som holder med Northampton Town, er situasjonen annerledes. Hun får ikke kjøpt varen i Norge, og må derfor få varen fra utlandet. At hun da sitter igjen med en totalregning som er en del høyere enn den Ola Nordmann sitter igjen med, er rett og slett ikke rettferdig. Fornuften rister på hodet.

Hvis man absolutt skal ha moms på drakten Kari vil kjøpe, burde handelsnæringen også ta litt ansvar og tilby denne varen i Norge, slik at hun har et alternativ til å handle fra utlandet. Slik det er nå får handelsnæringen mange rettigheter, men få krav.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt