Verdidebatt

KrF ble styrt inn i høyrefellen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Erna Solberg har med sitt abortutspill som åte til Rogaland KrF klart å lure partiet rett i høyrefellen ved at Rogaland ikke sendte et representativt antall stemmeberettigede til "D-dags møtet" 2.11 på grunn av abortsaken aleine. Hadde Rogaland Krf fulgt resten av fylkeslagene ville dette gitt uavgjort resultat og Hareide ville fortsatt som leder. Nå viser meningsmålinger derimot at Bollestad kan bli sittende svært ensom igjen på Stortinget etter neste stortingsvalg slik alle meningsmålingene nå klart peker på.

De såkalte konservative Kristne som har røtter i det karismatiske miljøet i Rogaland og i bedehusmiljøet, har mer tilbøyelighet til å støtte Listhaug og Frp enn Krf. De såkalte "røde" Krf'-medlemmene forlater nå partiet og dette resulterer i svært liten forskjell på KrF og Frp med resterende medlemsmasse etter alle utmeldingene. Når KrF også nå går klart under sperregrensen vil disse høyre- /Krf -velgerne sannsynligvis gå til Frp for å oppnå sine politiske ønsker. Dermed er KrF sannsynlig historie fordi Bollestad har liten støtte etter at hun sviktet lederen Hareide som ville redde partiet ved å endre kurs til sentrum/AP etter at mange år med støtte til Høyre/Frp, viser alvorlig velgersvikt.

Nå bør Rogaland KrF snarest tørke av seg gliset etter 2.11 - valget og ta på redningsvester for som KNM Helge Ingstad, blir det totalhavari ganske raskt. Og sannsynligheten for at "Krf-skipet" kan reddes er like fjern som for F313.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt