Claus Albro Hagen

1

God jul fra kirken - midt i november?

Handelsstanden blir ofte kritisert for å tjuvstarte på julen allerede i november, for å øke omsetningen. Men er kirken noe bedre?

Publisert: 16. nov 2018

Forleden dag mottok jeg menighetsbladene for Ris og Voksen menigheter. Kalenderen viste 15. november. Like fullt var coveret på Risbladet prydet med en dominerende julenisse i slede, med juleevangeliets Maria og Josef mer perifert plassert mot høyremargen. Menighetsbladet for Voksen kirke ønsker oss allerede "God jul og godt nytt år" på sin førsteside, lenge før adventstiden.

Burde ikke kirken unngå å vanne ut julen og julefeiringen på denne måten?


2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert 5 måneder siden

Kirken burde aktivt gå inn for en adventstid  med høytid og forventning og fokus ikke rettet mot julenissen men mot budskapet som tilhører julen, og julen ringes inn her i Norge, den 24.desember kl 1700.


Mye tyder på at den tiden er forbi....

2 liker  
Kommentar #2

Dag Løkke

10 innlegg  2331 kommentarer

Nå eller aldri

Publisert 5 måneder siden

Jeg tipper at de har redusert antall utgivelser til fire i året og at dette nummeret er årets siste. Da har de valget mellom å ønske god jul i november, eller ikke å gjøre det. 

Kommentar #3

Åge Kvangarsnes

12 innlegg  1957 kommentarer

Eller

Publisert 5 måneder siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Da har de valget mellom å ønske god jul i november, eller ikke å gjøre det. 

de kan gi det ut til jul? Da blir det i tilfelle ikke "nå eller aldri", men "til jul".

Kommentar #4

Kjell G. Kristensen

69 innlegg  13843 kommentarer

Ja, det skjedde i de dager...

Publisert 5 måneder siden
Claus Albro Hagen. Gå til den siterte teksten.
Kalenderen viste 15. november. Like fullt var coveret på Risbladet prydet med en dominerende julenisse i slede, med juleevangeliets Maria og Josef mer perifert plassert mot høyremargen.

Kanskje skjer det igjen at hele verden innskrives i manntall? Som alle vet gikk ordet ut om dette før hendelsen. (2.Mos. 30.11-12)

Andre hendelser som minner om samme tid: I de dager  og på den tid, sier Herren, skal de lete etter Israels skyld,  men den er ikke der,  etter Judas synd,  men den finnes ikke.  For jeg tilgir  dem jeg lar bli igjen. (Jer.50.20 viser til Jer.31.34, Mika 7.18)

Kanskje er julenissen med på innskrivningen? I alle fall beskriver Jes.31.21 nære slektninger til nissen... raggete troll... verset viser til Åp.18.2... så hvem vet?

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere