Lederartikkel Vårt Land

FNs råd bør følges

Når FNs høy­kommissær ber Norge ta imot 5.000, bør vi kjenne et for­pliktende ansvar.

Publisert: 13. nov 2018

KrFU og Unge Venstre krever gjennomslag for minimum 5.000 kvoteflyktninger årlig. Det er det samme antallet som FN ba Norge om å ta inn i 2017.

Lørdag fikk de to ungdomsorganisasjonene svar fra Frps ungdom i Vårt Lands spalter: Leder Bjørn-Kristian Svensrud mener dette er det mest useriøse forslaget som er kommet fra de to andre ungdomsorganisasjonene på lang tid. Han legger særlig vekt på at de to andre ungdomspartiene mener Norge skal forplikte seg til å ta imot det antallet FN ber om, også senere.

LES OGSÅ: Full strid om kvoteflyktninger

Spørsmålet om kvoterflyktninger ligger dermed an til å bli et stridstema både i budsjettforhandlingene og i sonderinger og forhandlinger om en regjeringsplattform mellom de tre regjeringspartiene og KrF.

Ifølge Justis- og beredskapsdepartementet forventes en nedgang i antall asylsøkere neste år. Det er også forventet nedgang blant dem som kommer til Norge gjennom familieinnvandring. Ifølge Aften­posten er dette grunnen til at Frp har gått med på å øke antallet kvoteflyktninger med rundt 800 til 3.000. Dette ble kjent da de tre regjeringspartiene la fram forslag til statsbudsjett for noen uker siden. Ifølge Frps innvandringspolitiske talsmann, Jon Helgheim, er antallet på 3.000 kvoteflyktninger en «smertegrense» for Frp.

Antallet på 3.000 har imidlertid fått kritikk. Redd Barna og Norsk Folke­hjelp mener Norge bør ta imot langt flere, og omtaler dette ­tallet for «puslete» og «langt unna der vi bør være».

Redd barna viser til at 68,5 millioner mennesker er på flukt verden over, halvparten av dem barn. ­Samtidig har Norge det laveste antallet asylsøkere på flere år. De mener derfor at Stortinget bør si ja til minst 5.000 kvoteflyktninger som FNs høy­kommissær for flyktninger nylig ba om.

LES OGSÅ: Tre millioner har flyktet fra landet

Det er vektige argumenter for at Norge skal ta inn minst 5.000 kvoteflyktninger. I den store sammenhengen er det heller ikke store forskjellen på 3.000 og 5.000 kvoteflyktninger. Vi håper derfor at de forhandlende partiene lytter til Unge Venstre og KrFU. I en verden der millioner av mennesker lever på flukt, er det vårt moralske ansvar å ta imot vår andel.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Kåre Kvangarsnes

12 innlegg  932 kommentarer

Publisert 12 måneder siden

Vårt land, KrF, og asyllobbyen må etter hvert ta på seg medansvaret for økende voldskriminalitet, overfallsvoldtekter, voksende antall av knivstikkinger,gjengkriminalitet og drap  utført av innvandrere og asylanter vi nå hører om nesten daglig også i vårt land. Språk er makt. De gode har for lenge fått fremstilt seg selv som gode, nå må det snart sies at deres godhet fører til mye ondskap og kriminalitet.. Overgriperne settes i et unnskyldende fokus hvor det er vår skyld. Nå må de nevnte grupper ta ansvar for alle ofrene og familiene deres deres såkallte  godhet og varme verdier  har skapt. All ondskapen de påfører uskyldige mennesker i vårt land til  enorme økonomiske kostnader  og andre konsekvenser for samfunnet. Vårt Land driver med religiøs avlatspolitikk som pålastes landets  innbyggerne å betale for.    

   

7 liker  

Mest leste siste måned

KRIK - NYE spilleregler
av
Trond Andreassen
11 dager siden / 1297 visninger
Jeg lever ikke lenger selv
av
Merete Thomassen
13 dager siden / 1272 visninger
170 år med misforståelser
av
Joanna Bjerga
29 dager siden / 1151 visninger
Ingen Disco på Roser
av
Øyvind Hadland
25 dager siden / 849 visninger
Stjernedialektar
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
13 dager siden / 810 visninger
Disco, kirken og kreativiteten
av
Henrik Peder Govertsen
19 dager siden / 683 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere