Verdidebatt

Slutt med negative profetier!

Erna Solberg er en sympatisk statsminister som har styrt Norge med trygg hånd i mange år, og siden de som skal lede ulike prosesser i KrF har en meget utfordrende jobb, vil det være klokt at de får en reell sjanse til å lykkes uten å bli plaget av større og mindre profeter.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

KrF har vært i vinden i det siste, i alle kanaler – så pass omfattende at mange har fått mer enn nok av partiet, men siden spørsmålet om regjeringsmakt lå i potten, er det forståelig at det ble som det ble.

Men nå er valget tatt. Det kunne gått til venstre, men partiet gikk knepent mot høyre. Og ingen av valgmulighetene var enkle, det har vi nå fått demonstrert. Noen hadde problemer med Ap og SV, andre hadde problemer med FrP. Så på en måte ville ikke noe valg blitt et lykkelig valg, men likevel en løsning som de fleste kunne leve med. En fullkommen og lytefri regjering har vi aldri sett i dette landet! Men vi kan likevel si at vi lever i et land der de fleste kan leve et godt liv – uavhengig av den farge regjeringen måtte ha!

Nå er valget tatt, og siden jeg har vært passivt medlem i KrF i mange år, har jeg lyst til å komme med en enkel, men viktig appell: Slutt med negative profetier! Det er slett ikke sikkert at de slår til. Ekte profeter er det som kjent ikke mange av!

Hvis «venstre-alternativet» hadde vunnet fram, da kunne de «høyrevridde» fortalt at nå vil alle muligheter for at partiet vil vokse, være utelukket. Ja, hvem kan egentlig vite det? Med all respekt for politiske vurderinger: Om ikke annet er det en negativ profeti som slett ikke trenger å slå til.

Mitt enkle råd er derfor: Siden valget er tatt, og siden Erna Solberg er en sympatisk statsminister som har styrt Norge med trygg hånd i mange år, og siden de som skal lede ulike prosesser i KrF har en meget utfordrende jobb, vil det være klokt at de får en reell sjanse til å lykkes uten å bli plaget av større og mindre profeter!

For partiet kan komme til å lykkes, partiet kan over tid arbeide seg godt over den berømte streken, partiet kan få dyktige ministre i Solberg-regjeringen som kan bli like profilerte som noen av de dyktigste fra de andre partiene.

Alt godt og alle gode ønsker fra et passivt KrF-medlem midt på Jæren.

Bernt Falkum

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt