Verdidebatt

Ytringsfrihet for alle?

Ytringsfriheten bør være total sa Anine Kierulf på et seminar under Arendalsuka 2018.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ytringsfriheten bør være total sa Anine Kierulf på et seminar under Arendalsuka 2018. For da blir du gitt muligheten til å kunne ta til motmæle i saker som angår deg.

Anine Kierulf er fagdirektør ved Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter, NIM. Hennes fagfelt er konstitusjonelle spørsmål, menneskerettigheter og ytringsfrihet.

Jeg mener også at ytringsfriheten er viktig, men som Ervin Kohn sier så bør det absolutt finnes noen spilleregler.

Å åpne for anonyme høringssvar til NOU 2015:7 på regjeringen.no ga mennesker mulighet til helt fritt og anonymt(?) Yttre seg og til å henge ut personer som da hverken blir gitt muligheten til å ta til motmæle eller til å anmelde vedkommende om deres uttalelser bryter med Norsk lov eller mot statens egen strategi mot hatefulle ytringer!

Anine Kierulf ville ikke uttale seg om hva hun mente om det da hun fikk spørsmål fra meg. Hun kjente ikke saken.

NIM burde kunne uttale seg i denne saken.

Å tillate anonyme høringssvar på regjeringen.no bryter mot regjeringens egen strategi mot hatefulle ytringer.  Høringssvarene brøt mot norsk lov da de inneholdt blant annet drapstrussel.

Det er også noe som heter publiseringsansvar...

Norge har også forpliktet seg til beskyttelse av nasjonale minoriteter gjennom Europarådets rammekonvensjon.  Den ble nok kraftig misforstått her?

Nå er Stiftelsen Romanifolket/Taternes kulturfond renvasket på alle punkter av stiftelsesklagenemda og vedtak om styreavsettelse opphevet.

Det er bevist at Stortinget ble ført bak lyset og kommunal og moderniseringsdepartementet har erklært seg inhabile i videre behandling av saken.

MEN fremdeles ikke en uttalelse i media om saken??

Ytringsfriheten bør være total sier Anine Kierulf, den bør ha spilleregler sier Ervin Kohn.

Den bør i det minste forholde seg til loven sier jeg, staten bør forholde seg til egne strategier og til sine forpliktelser og media bør være tilgjengelig for motsvar om Anines synspunkt på ytringsfriheten skal ha hold i virkeligheten.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt