Verdidebatt

Finnøyordføreren Henrik Halleland ber KrF kaste FrP ut av Landbruksdepartementet.

Det er ikke bare å klage på FrP uten å gjøre noe praktisk med det.Hva mener dere?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"Hvis vi tar det store skrittet å gå i regjering med FrP,må vi ta Landbruksdepartementet fra dem,sier Halleland til Nationen."(01.11.2018)

Vestlandsordføreren vet hvor skoen trykker,som har den på. Hittil i år er rundt 1000 gårdsbruk lagt ned. Det skjer ofte når bonden pensjonerer seg. Unggenerasjonen ser ikke økonomisk grunnlag for å ta over.

Over 15 milliarder i statlig jordbruksstøtte i 2018, prioriterer ikke distriktsjordbruket i fordelingen av det.

Innovasjon Norge gir lån til bygging av store fjøs med opptil 100 kyr med robot og løsdrift. KrFs Line Hjemdal ville prioritere renovering av fjøs med 25 kyr,for geografien i distriktene passer jevnt over ikke for storfjøs. Vil ha redningsaksjon.Nationen 25.02.2017.

"Landbrukspolitikken er blant årsakene til at KrF ikke kan regjere med Erna Solberg og regjeringen mangler helhet i distriktspolitikken,mener Knut Arld Hareide (KrF)" Nationen 19.10.2018.

KrF kan altså føre nederlag til seier ved å lede Landbruksdepartementet,for er det noe distriktsjordbruket på det jevne venter på ,så er det en mere rettferdig fordeling av jordbruksstøtten, så unggegerasjonen kan føre gården videre.

FNs klimakonferanse i Bonn i november 2017,vedtok en 3årsplan for jordbruk som skal jobbe med å øke karbonlagring i jord, og medarbeider iFNs klimaorganisasjon UNEP,Stefan Schwatzer,er medforfatter av boka DIE HUMUSREVOLUTION,som er med i en internasjonal gryende humusrevolusjon.Det går altså ut på å utvikle humuslaget i jorda(økologisk jordbruk).Det er arbeidskrevende og håndarbeide og passer på mindre gårder.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt