Verdidebatt

Frp i fri dressur

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Spennende tider nærmer seg slutten. KrFs åpne prosess om veivalg er kanskje til og med avsluttet når dette leses. Ett av temaene har vært om KrF skal gå i regjeringssamarbeid med Frp.

Frp er ikke bare Siv Jensen. Det er også lokale høvdinger, som Ålesunds Geir Stenseth, tidligere varaordfører i Ålesund, nå gruppeleder i bystyret og høyt oppe på lista til neste års fylkestingsvalg. Han har i "Nytt i Uka" nylig gitt noen interessante og informative synspunkter om den eventuelle samarbeidspartneren KrF og dets leder Knut Arild Hareide. Hør bare: "Dette merkelige partiet", "Selvgodheten, dobbeltmoralen og skinnhelligheten har alltid hatt gode vekstvilkår i KrF", "En partileder som lefler med terrororganisasjonen Hamas", "Hareide er ikke noe annet enn en liten marionett", "De (Hareide og partiet) omfavner innvandring, islam, moskeer, splittelse, forvirring, fremmedgjøring, og unyttig uhjelp"

Jeg hørte Knut Arild Hareides tale til fylkesårsmøtet i Ålesund. Det inneholdt en grundig og saklig gjennomgang av KrFs program og vurdering av hvor man best kunne få gjennomslag for programmet. Jeg hørte ingen spark til politiske motstandere. Jeg hørte ingen sjikanering eller karakterisering av andre partier eller deres ledere. Hareide har også siden i sine kommentarer vektlagt hvor han mener KrF best kan finne gjenklang og forståelse for sitt vedtatte program. Det er en legal og viktig del av demokratiet. Sjikanering og personkarakterisering er det ikke!

Skulle ”selvgodheten, dobbeltmoralen, skinnhelligheten, og terroromfavnerne” med sin ”lille marionettleder” velge å gå inn i regjeringssamarbeid med politikere som Stenseth og hans saklige kampfeller, ønsker jeg lykke til! Men det undrer meg at det finnes ledende KrF-ere, både lokalt og nasjonalt, som trives i slikt selskap.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt