Ragnhild H. Aadland Høen

13

Abort-loven ligger på bordet

Publisert: 30. okt 2018

Venstresiden i KrF jobber hardt nå om dagen for å trekke i tvil at abortloven er det viktigste som ligger på bordet dersom KrF går i regjeringsforhandlinger med Solberg-regjeringen. Ingen trenger å tvile på hverken KrFs krav eller en samlet Høyre-ledelses intensjoner om å gi KrF gjennomslag for å få en slutt på tvillingaborter og å få bort abortlovens sorteringsparagraf (§2c).

Respektløs. Erna Solberg og Bent Høie mener alvor. Selvsagt gjør de det. KrF-medlem Nils-Petter Enstad er respektløs nok til å kalle dette for «litt uforpliktende pludring fra en statsminister i panikk» (Vårt Land 23.10).

Etter KrFs og Ernas utspill, fastholdt Venstre og Frp sine primærposisjoner. Det overrasket ingen. Når man går i forhandlinger vil imidlertid partiers primærstandpunkter alltid bli justert eller må vike. Slik er det alltid. Hverken Venstre eller Fremskrittspartiet har sagt at de heller vil gå av enn å gå med på KrFs krav.

Hvor stor er viljen deres til å inngå smertefulle kompromiss for å forbli i regjering? Stor. Meget stor. Hvis den mot formodning ikke skulle være det, kan KrF med god samvittighet gå i regjering med de rødgrønne. Erna Solberg har fra første stund vært tydelig på at hun ikke kan love KrF en seier før regjeringsforhandlingene har startet. Alle vet at man ikke kan forhandle før forhandlingene er i gang. Derfor må vi satt i gang de forhandlingene!

Historisk forskjell. KrF har nå en unik mulighet til å gjøre en historisk forskjell for menneskeverdet i Norge. Den sjansen er vi forpliktet til å gripe. Ellers kan vi ikke med troverdighet fortsette med å snakke om at kampen mot sorteringssamfunnet er livsviktig for KrF. Dette er ikke et spill. Det er en kamp som handler om hvilket samfunn vi vil ha: Et samfunn som har plass til alle. Et samfunn der utviklingshemmede har samme rett til å leve som alle andre har. Den kampen skal KrF vinne. 

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Anita Stokkeland

0 innlegg  97 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden

Vi kan være enig om at KrFs fremtid  nå står på dette. Hvis KrF velger Høyresving er de avhengig av at de faktisk får gjennomslag for disse endringene i abortloven. KrF må få flertall for dette i Stortinget.   

1 liker  
Kommentar #2

Eirik A. Steenhoff

27 innlegg  461 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden
Ragnhild H. Aadland Høen. Gå til den siterte teksten.
Hvor stor er viljen deres til å inngå smertefulle kompromiss for å forbli i regjering? Stor. Meget stor. Hvis den mot formodning ikke skulle være det, kan KrF med god samvittighet gå i regjering med de rødgrønne.

Hvis KrF får det som de vil, er det bra med borgerlig regjeringssamarbeid; hvis ikke, er det også fint med rødgrønt? Er KrFs maktposisjon alt som betyr noe? Eller har jeg misforstått noe?

Det er for øvrig litt underlig at et parti som har ligget og vaket ved sperregrensen i flere år nå skal få egenhendig bestemme hva slags regjering landet skal ha — og det helt uten foranledning i noen politisk krise e.l.

Men det er vel sånn det politiske maktspillet er blitt.

1 liker  

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 2 måneder siden / 3588 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
14 dager siden / 1235 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
20 dager siden / 889 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
12 dager siden / 830 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 713 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
12 dager siden / 635 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
24 dager siden / 568 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere