Verdidebatt

stafettløp

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hva er det som skjer?

Den siste måneden har vi vært vitne til et usedvanlig engasjerende stafettløp i KrF.

Første-etappen startet i lokallagene, som så overlot pinnene til fylkeslagene.  Delegatene derfra er nå på full fart mot Oslo, der det er målgang den 2. november. Løpet har vært lagt opp på en noe uvanlig måte, for å være sikker på at de som skulle springe med stafettpinnene, gjenspeilte politisk farge hos fylkesårsmøtet.

Så skjer det noe underlig! 

Når de fleste fylkeslag har bestemt hvilke stafettpinner delegatene skal bruke, sier Knut Arild Hareide at noen av dem kanskje kommer til å bytte stafettpinnen sin til en annen farge!

Ja, han setter visst sitt håp til det, for at han enda skal kunne vinne! 

Dette er et uverdig spill, som er et hån mot alle dem som har svettet og kjempet i tidligere etapper av løpet! Det burde være en selvfølge å ta resultatene fra fylkesårsmøtene til følge-, ta imot stafettpinnene på landsmøtet, enten de blir overlevert under eller over bordet, telle dem og utrope en vinner!

I stedet legges det opp til enda en etappe, som savner enhver legitimitet, og som ledelsen i KrF burde advare mot på det sterkeste! Etter det reglementet deltakerne har hatt å forholde seg til, skal løpet være kjørt når siste fylkesårsmøte har sagt sitt. Noe annet ville være et svik mot både lokal-og fylkeslag.

Hva som vil komme fram på landsmøtet, av overraskelser og ukjente argumenter, vet vi ikke, men hva det enn måtte være, skal det ikke kunne påvirke resultatet 2. november!

Inga Sandstad

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt