Redaktør politikk og verden Berit Aalborg

På lag med Sylvi

KrFs sidevalg synes å handle om Erna og Jonas. Men for en stor del av KrF og partiets nåværende og potensielle velgere, handler valget også om Frp og Sylvi.

Publisert: 25. okt 2018  /  3754 visninger.

Denne helgen skal flere av de store fylkeslagene til KrF velge utsendinger til landsmøtet 2. november. Spenningen er stor. Særlig knyttet til spørsmålet om flertallet i de «blå» fylkene som Agder og Hordaland kommer til å overkjøre sine «røde» mindretall. Det kan komme til skje, og det kan få fatale følger for samholdet i partiet på sikt.

Det som preger innspurten for de «blå» i KrF er å peke på Erna Solbergs popularitet og hennes personlige åpning for å endre abortloven. Det er ikke uten grunn at KrFs høyreside fokuserer så mye på statsministeren. Erna Solberg er en populær og dyktig statsminister. Hun fremstår i mange sammenhenger som en landsmoder. Mange synes det vil være dramatisk å felle 
henne.

Ja til Sylvi

Men det er også en annen grunn til at Solberg løftes fram i kampen om sidevalg. Det er også for å fjerne oppmerksomheten fra det faktum at et ja til Erna Solbergs regjering også er et ja til å være på lag med Frp. Det er et ja til å være på samme lag som Frps populistiske fløy, ledet av Sylvi Listhaug.

Mange i KrF trakk et lettelsens sukk da Listhaug var ute av ­regjeringskontorene. De trodde at dette ville lette partiets vei inn i regjering med Høyre og Frp. Men det tok ikke lang tid før hun var tilbake som nestleder for partiet. Alt tyder på at hun vil bli valgt som permanent nestleder i Frp på vårens landsmøte og dermed er Frps kronprinsesse. Dersom hun overtar som leder i løpet av få år, vil det være umulig å nekte henne en plass i en høyreorientert regjering.

Elsket og fryktet

Om Sylvi Listhaug kan det sies mye. Hun er elsket av sine fans og fryktet av sine motstandere. Og både hun og Frp er mislikt av en stor majoritet av både Venstres og KrFs velgere. Rett før stortingsvalget i fjor var det mellom 70 og 80 prosent i begge disse partiene som ikke kunne tenke seg at partiet deres skulle sitte i regjering med Frp. Mange av disse har særlig sterke antipatier mot Listhaug, selv om det også finnes en del i KrF som liker henne.

Kanskje er det heller ikke så rart at mange misliker henne, etter hennes mange utspill mot både KrFs og Venstres politikere og partienes politikk. Etter Listhaugs bokutgivelse unnskyldte hun sin uttalelse om at Hareide «sleiket imamer opp etter ryggen». Samtidig tyder alt på at hun står ved resten av kritikken mot KrF. Blant annet har hun uttalt at KrF er «et parti totalt uten ryggrad, uten styring og uten noen vei videre».

Halvhjertet

Dermed framstår det som svært halvhjertet når hun likevel ønsker KrF velkommen inn det borgerlige samarbeidet. I boka går hun blant annet til angrep på de to nestlederne som ønsker å samarbeide med Høyre og Frp: Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad. Hun mener deres flyktningutspill viser at de ikke er opptatt av å verne den kristne kulturarven.

I forbindelse med boka har hun dessuten denne hilsenen til KrFs blå side: Dersom KrF kommer inn i regjering vil det bli «harde forhandlinger». Til Bollestad hadde hun allerede kommet med en kraftig hilsen før boka kom. Bollestad hadde bedt Listhaug om å dempe retorikken. Svaret fra Listhaug var et tydelig nei.

Krevende valg

Når mange KrF-fylkeslag denne helgen står foran et krevende valg, har ikke Listhaug bidratt til å lette oppgaven for dem som ønsker samarbeid med hennes parti. Mye tyder på at de som nettopp ønsker å gå inn i Solbergs regjering forsøker å legge Sylvi Listhaugs innflytelse til side, selv om Listhaug selv ikke bidrar til å gjøre dette enkelt.

Men det er ikke like sikkert alle velgerne er like velvillig til å støtte et lite KrF som velger å gi økt legitimitet til Frp og dermed også Sylvi Listhaug. Noen vil følge partiet uansett hvilken vei KrF velger. Andre vil falle fra dersom KrF blir et rent borgerlig parti med en base på sør- og vestlandet, med uttalt vilje til å overkjøre sine mer sentrum-venstre-orienterte velgere.

Men kanskje vil KrF få nye velgere dersom de velger å ta steget ut og sitte i regjering med et fløyparti på høyresiden. Men for at det skal skje må partiet kjempe mot både Frp og partiet De kristne om velgere på den kristne høyrefløyen.

Da blir det spennende å se hvem denne velgergruppen lytter til: Sylvi Listhaugs beskyldninger om at KrF ikke tar det kristne verdigrunnlaget på alvor, eller KrF selv som kjemper for en mer liberal asyl- og flyktningpolitikk. Svaret er ikke gitt.Kommentaren sto på trykk i Vårt Lands papirutgave 26. oktober 2018

Foto: Foto:Terje Bendiksby/NTB scanpix

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Pål Georg Nyhagen

209 innlegg  1811 kommentarer

KrF, FrP... og litt til

Publisert nesten 2 år siden

Splittelsen i KrF er faktisk et allerede foreliggende faktum. Knut Arild Hareides initiativer og sololøp de siste måneder og ukene har ikke bare tydeliggjort dette etablerte problemet, men forsterket det radikalt. Hans sololøp har vel ikke akkurat båret preg av demokratisk sinnelag. Det ser faktisk enkelte ganger ut til at han identifiserer seg så sterkt med KrF at hans egne interesser er å se som KrF sine interesser. Og desto verre: Kritikk og angrep på ham blir sett på som kritikk og angrep på KrF.  Noen hevder i disse dager gjerne at "hele 60% ved sist valg ikke ville ha FrP i regjering" for å ilustrere i hvilken grad en regjering med AP som tyngdepunkt er å foretrekke.

Apropos: Dagens ferske måling i Vårt Land avslører noe mer, som muligens burde sette lys på den ustyrlige kollektivt svaksynte flokken som nå farer frem mot stupet:

KrF har kun 3,6% støtte. Hareides sololøp og den pågående prosessen har m.a.o. ikke fungert positivt i det hele tatt: Dvs at 96,4% av befolkningen nå helst ser andre partier på stortinget. Like vel skal altså i disse dager KrF alene sitte med nøkkelen til å avgjøre regeringsspørsmålet og  landets fremtid. 

Og til slutt: FrP har Sylvi Listhaug, og Vårt Land har Berit Aalborg: 

Både FrP og VL preges tydelig av hver sine klart uttrykte representanters svært så subjektive blikk, verbale performance, retoriske shortcuts og kategoriske kjappheter. Dessverre er det ikke alltid like nytt det som presenteres fra noen av dem.

12 liker  
Kommentar #2

Johannes Taranger

7 innlegg  626 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden

Ja, dette er da bare enda en ny støtteerklæring til Hareide og hans kvantesprang bort fra fornuften. Og Aalborgs taktikk er da å skremme med Sylvi Listhaug. Enda hun vet at Listhaug ikke sitter i regjering, og at Krf, om de kommer inn i Solberg regjeringen, ikke kommer til å godta Listhaug som minister. Altså, det at Krf går inn i Solberg regjeringen , er en garanti for å ikke ha Listhaug som minister de nærmeste tre år. Og, dessuten. Om Listhaug har kommet med  noen saftige kommentarer tidligere, hvor lenge skal da Hareide sitte å sutre. Resten av livet , kanskje ? Det er snakk om politikk, og ikke person, her. Aalborg nevner heller ikke alle de politiske seire Krf har fått av Solberg regjeringen, med Siv Jensen som  finansminister. Hun har strukket seg langt, og Krf har allerede en skryteliste på 40 viktige saker de har fått gjennom. Dette hopper da Aalborg elegant over. Hun ser bare de  negative sider. Og er de da virkelig så mange, når alt kommer til stykket ? Jeg bare spør. Om vi setter disse to opp mot hverandre ? Balanse er en kunst, og den kunsten er ikke framtredende hos Aalborg, som da burde være en dyd blant norske journalister. 

Hareide har startet sitt solo løp, og er i ferd med å kjøre partiet i grøfta. Han har klart å splitte et 4% parti, og skape steile fronter på begge sider. Dette er da bekreftet nå av Grøvan, som mener det er skapt dype sår som er vanskelige å lege .Heia, Hareide ! Ja, dette kan, skape konflikter i partiet. I tillegg til  til å fornekte virkeligheten, om han får sin vilje 2. november. Nemlig å gå "til sengs" med SV i vippeposisjon. Hareide klarer ikke å ta dett innover seg, at en Ap regjering blir helt avhengig av SV.

Eneste redning jeg kan se, er at Ropstad tar over som leder. Han har, i motsetning til Hareide, respekt for sine kjernevelgere. Om ikke det skjer så er nok Krf snart bare historie !

8 liker  
Kommentar #3

Øystein Blymke

57 innlegg  19 kommentarer

Er svaret likevel gitt?

Publisert nesten 2 år siden

Politikk er i seg selv spennende om dagen. For redaktør Berit Aalborg er det i tillegg viktig å skape, og kommentere spenning. For eksempel ved å spørre seg hvem de ulike velgergrupper kan tenkes å lytte til nå, like før det store verdivalget skal tas. Lytte til personer som beskylder KrF for ikke ta det kristne verdigrunnlag på alvor, eller lytte til til KrF selv "som kjemper for en mer liberal asyl- og flyktningpolitikk"? Nei, svaret er nok bestemt ikke gitt som B Aalborg selv konkluderer. Men hva med spørsmålsstillingen og premissene for dem? De forekommer nok for mange både gitte, og mer enn godt nok førende, for å få det rette svar.

1 liker  
Kommentar #4

Trond Bollerud

8 innlegg  164 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden

Så heldig du er som ennå en gang har fått anledning til å kritisere Hareide! For øvrig tar du helt feil når du beskylder Hareide for å sutre. Sutringen står du selv for hver gang du kritiserer Berit Aalborg, Hareide og de i Krf som er enige med ham.

1 liker  
Kommentar #5

Børre St. Børresen

2 innlegg  35 kommentarer

Sylvi er kun "skræmmern" - ikke en realitet

Publisert nesten 2 år siden

Jeg misliker sterkt Sylvi Listhaug sine utallige negative utspill i den politiske debatt, og er glad for at hun er ute av regjeringen. Erna kommer ikke til å ta henne inn igjen - nettopp fordi hun har diskvalifisert seg sjøl. Hun er en løs kanon på dekket til skipper Erna.

Hun fungerer derimot godt som "skræmmern" i Trond Kirkvaags skikkelse.

Med henne kan KrF skremmes bort fra et samarbeid med Venstre og Høyre (og evt. et Frp med dagens seriøse statsråder derfra.

Grunnen til at jeg skriver evt. , skyldes min vurdering av hvor jeg tror KrF havner;
KrF sin kloke løsning

Kommentar #6

Kåre Kvangarsnes

23 innlegg  932 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden
Børre St. Børresen. Gå til den siterte teksten.
Jeg misliker sterkt Sylvi Listhaug sine utallige negative utspill i den politiske debatt, og er glad for at hun er ute av regjeringen.

Men så gjelder det overnevnte også de aller fleste politikerne i KrF, uansett side de står på. Den som sier noe sant om islam og muslimsk innvandring, blir mislikt og hundset av KrF-ere, liksom av  de fleste godfjotter. KrF-ere bryr seg ikke om konsekvensene av islam for landet og kulturen og samfunnslimen. De sier de vil følge Jesu eksempel og etikk, som de tolker dithen at de helst bør bringe Afrika og Midtøsten hit, så de uten tanke på konsekvenser kan få vise hvor gode og varme mennesker de er. For konsekvensene ser vi rundt oss i hele Europa. Likevel sier de at at de er opptatt av den kristne kulturens stilling, og våre vestlige verdier. Det er tragikomisk. Det er Guds  straff disse  frykter mest. Slik tenker de lovreligiøse i kristendommen, så vel som i islam. De som frykter den mest bør gå til venstresiden.   

7 liker  
Kommentar #7

Trond Bollerud

8 innlegg  164 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden

Takk for ennå en gang å ha levert en god og saklig analyse helt fri for skjemmende karakteristikker.

Kommentar #8

Kåre Kvangarsnes

23 innlegg  932 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden

Pen var den ikke,  Bollerud, men sannheten er ikke alltid det. men du kan jo gi din egen analyse.

5 liker  
Kommentar #9

Jan Harsem

89 innlegg  214 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden
Berit Aalborg. Gå til den siterte teksten.
Det er et ja til å være på samme lag som Frps populistiske fløy, ledet av Sylvi Listhaug.

Dette forutsetter at KrF går inn i regjeringen.


Ikke glem at det var KrF i dagens unike vippeposisjon, med den innflytelse det gir både til høyre og venstre, som gjorde det mulig å skifte ut en uegnet justisminister.


Kan ikke Vårt Land sjekke med noen kilder i Høyre og Venstre om de var sure og gretne på KrFs mistillit til Listhaug, eller om de egentlig synes det var helt greit? Jeg tipper det siste!


I regjering med AP er KrF i opposisjon med hele FRP og har ikke samme mulighet til å finsikte opposisjonen mot de mest vulgære utslagene av populismen.

Kommentar #10

Børre St. Børresen

2 innlegg  35 kommentarer

Den muslimske fare?

Publisert nesten 2 år siden

Jeg kjenner flere som har en muslimsk tro, bl.a. Abid Raja.
Hvis noen fortsatt tror at den store muslimske hop er en trussel mot kristendommen, bør de tro om igjen.

Hos de muslimene jeg kjenner, møter jeg mye større respekt for kristendommen og kristne verdier enn jeg møter hos mange medlemmer av "statskirka" i Norge.

Vi ser det også i kommentarfelt, ikke minst i de mange Ekkokammer på sosiale medier.

1 liker  
Kommentar #11

Kåre Kvangarsnes

23 innlegg  932 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden
Børre St. Børresen. Gå til den siterte teksten.
Hvis noen fortsatt tror at den store muslimske hop er en trussel mot kristendommen, bør de tro om igjen.

Du får sjekke antall nedslaktede eller fordrevne kristne i Midtøsten når du sier noe så naivt som du gjør. Det holder ikke vann. At sekulære med vestlige verdier representerer noen fare for kristendommen som kan sammenlignes med islam   når den får politisk makt er bare tøv og bedrag. Og politisk makt må vel islam få i kraft av demokratiet i første omgang så lenge vi har KRF og andre som stadig vil importere flere og flere inn i vårt land med islamsk religion og ideologi. Dert er nærmest en naturlov som dere ikke kan late som ikke får konsekvenser for både vår kultur og vårt levesett.  Det er slik naivitet og tankeløshet som gjør at KRF må få minst mulig makt så lenge de finner det barmhjertig å  opprettholde denne løgnen.  

6 liker  
Kommentar #12

Trond Bollerud

8 innlegg  164 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden

Hva du mener om min kommentar er meg revnende likegyldig.

1 liker  
Kommentar #13

Børre St. Børresen

2 innlegg  35 kommentarer

Farlig generalisering

Publisert nesten 2 år siden
Kåre Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Du får sjekke antall nedslaktede eller fordrevne kristne i Midtøsten når du sier noe så naivt som du gjør.

Nedslakting og fordrevne kristne er et resultat av ytterliggående radikale muslimer tilhørende IS i hovedsak.

Du kan ikke generalisere ut fra hva et lite mindretall mener og gjør.

Det vil være like meningsløst som å hevde at fordi en gruppe katolske prester har begått overgrep mot barn, så er dette noe vi kan frykte gjelder alle prester i den katolske og protestantiske kirke.

Eller med nært i tid og rom:  Fordi noen få Frpere ikke stoler på FNs klimapanel, så er altså ikke alle Frpere slik. Og slett ikke de som nå repr, FRP i regjering.

1 liker  
Kommentar #14

Kåre Kvangarsnes

23 innlegg  932 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden
Børre St. Børresen. Gå til den siterte teksten.
Du kan ikke generalisere ut fra hva et lite mindretall mener og gjør.

Det gjør du da selv også, når du kjenner mange muslimer som er sympatisk innstilte til kristendommen og konkluderer så om at det IS som er problemet-ikke islam. Islam og dens klassiske verdier, menneske-og samfunnssyn  snakker ikke KrF om, men alle snille muslimer, for di finst det vel mange av. . Og en norsk muslim har norske/vestlige verdier og menneske/samfunnsyn når de bare har fått bodd her en stund.

 Islam er en kollektivistisk religion   i mye større grad enn kristendommen, noe som fører til at lojaliteten for de aller fleste muslimer vil ligge i disse verdiene ,slik de  gjenspeiler seg i klassisk islam, i moskene og ummaen  i Midtøsten og i islamske samfunn  over hele verden, selv når de lever i demokratiske vestlige samfunn med all den frihet de kan ønske seg, friheter som for det meste står i total motsetning til samfunnet de kom fra og i motsetning til deres religion og ideologi, representert ved islam, tradisjonen og Koranen. Å utfordre disse verdiene, eller å sette spørsmål ved dem, er å utfordre Allah og tradisjonen og å bli erklært som kjetter eller vantro av de mest religiøse. Det kan koste dyrt i form av sosial utstøtning og det som verre er.  

Men som for de fleste politikere så gjelder det at islam i seg  ikke  representerer   noe problem, bare IS og "radikal " islam og ellers de mennesker som advarer, slik som Listhaug.  De bør helst skamme seg. Å kritisere islam med dens ideologi , og å kritisere høy innvandring, er først og fremst å fornærme muslimer generelt. 

KrF er blant de mest tause om  de politiske og samfunnsmessige  verdiene i Islam. Muslimer er like ,og vel så religiøse som kristne. Og da så. No problem.  

For egen del setter jeg strek der-nå.

 


    

5 liker  
Kommentar #15

Johannes Taranger

7 innlegg  626 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden

Ja, sannheten kan være veldig vanskelig å takle, når man får høre den. Jeg står selvsagt for hvert innlegg jeg har skrevet, og tror jeg har dekning for det, etter hvor mange likes jeg har fått på mine innlegg. Hareide burde aldri vært leder for Krf. Vi ser nå tydelig hva det har ført til. Splittelse, harde fronter, dype sår. Harv han gått helt fra forstanden, stakkars mann. Han har allerede gjort stor skade. Vi får håpe hans dager som leder snart er talte. Som har sveket sine egne og ført dem bak lyset ! Han vil nok ikke gå inn i historien som en god leder for Krf nei. Han vil bli husket  som en leder som splittet sitt parti. Ja, det er svært trist, det hele.

Når det gjelder Aalborg burde hun som sagt ta et kurs i  balanserende journalistikk. For balanse er nok et ukjent begrep for henne. En god journalist skal holde balanse i sine kronikker. Det gjør absolutt ikke hun. 

5 liker  
Kommentar #16

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

I alle dager!

Publisert nesten 2 år siden
Johannes Taranger. Gå til den siterte teksten.
Harv han gått helt fra forstanden, stakkars mann.

Jeg er verken medlem av eller stemmer KrF, men å påstå at Hareide har "gått helt fra forstanden", er en drøy påstand. Ja, helt uakseptabel, faktisk.  Hvordan kan du i det hele tatt komme på en slik karakteristikk?

3 liker  
Kommentar #17

Trond Bollerud

8 innlegg  164 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden

Ditt svar til meg er sjokkerende lesning. Uenighet er helt greit, men den skal uttrykkes på en anstendig måte. At du har dekning for det du skriver etter antall "likes," garanterer absolutt ikke for troverdigheten i det. Du har selv bidratt og bidrar til harde fronter og splittelse. Hva Berit Aalborg angår, er hun langt mer balansert og seriøs enn det du er i dine innlegg. For øvrig slutter jeg meg helt og fullt til Oddbjørn Johannessens innlegg. Og, for ordens skyld, jeg er ikke medlem i Krf og jeg stemmer heller ikke Krf. 

3 liker  
Kommentar #18

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden
Berit Aalborg. Gå til den siterte teksten.
Men det er også en annen grunn til at Solberg løftes fram i kampen om sidevalg. Det er også for å fjerne oppmerksomheten fra det faktum at et ja til Erna Solbergs regjering også er et ja til å være på lag med Frp. Det er et ja til å være på samme lag som Frps populistiske fløy, ledet av Sylvi Listhaug.

Jeg holder det for usannsynlig at en statsråd som er blitt sparket fra regjeringen kommer inn igjen. Om det skal skje må det skje vesentlige endringer andre steder i rollebesetningen, fx Siv Jensen må gå av som formann, og det gjør hun ikke så lenge regjeringen sitter. Listhaug er parkert hva gjelder denne regjeringen og Krfs ekstraordinære landsmøte trenger ikke tenke på henne som noen trussel i det hele tatt. 

Min hypotese er at Listhaug ønsker å spre så mye splittelse som mulig nå, først mellom andre partier og dernest berede grunnen for å gå ut av Frp i et eget parti, men ikke før etter kommunevalget neste år. Hun har sin egen agenda. 

2 liker  
Kommentar #19

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden
Jan Harsem. Gå til den siterte teksten.
Kan ikke Vårt Land sjekke med noen kilder i Høyre og Venstre om de var sure og gretne på KrFs mistillit til Listhaug, eller om de egentlig synes det var helt greit? Jeg tipper det siste!

Siden du nevner det, det var egentlig en vakker dag. :-)

2 liker  
Kommentar #20

Tove H. Beck-Berntsen

2 innlegg  69 kommentarer

80% av KRF støtte/liker ikke Listhaug.

Publisert nesten 2 år siden

Aalborg er ikke etterrettelig her ! Den målingen hun referer til viser tvert om at et stort flertall støtter Listhaug og Solberg. Ved siste valg gikk også mange fra KRF over til nettopp disse partiene, samt noen til SP. Omtrent ingen til AP. Undrer meg på hva Aalborgs motiv for feilinformasjon bunner i? Ikke så lenge siden Gjøsund måtte stå " skolerett" i Dagsnytt 18 nettopp pga en uetterrettelig artikkel fra Aalborg. VL kan ikke være tjent med slike " stemmer" i lengden. 

4 liker  
Kommentar #21

Tove H. Beck-Berntsen

2 innlegg  69 kommentarer

Kristendyd?

Publisert nesten 2 år siden

Er det en kristendyd å mislike mennesker man ikke er enige med? Synes det er litt for mange av KRFere som lider av den " sykdommen " . Tror ikke Norge trenger et slikt parti ! Gode politikere viser hverandre respekt tross uenighet. Dette vises bedre i både H og FRP. Kanskje derfor de har flere ganger høyere oppslutning enn " mislike" -partiet til Hareide ! Partiet hadde vært tjent med lederskifte ! Både Ropstad og Syversen ville være et godt alternativ. De plages ikke av Hareides mislike-politikk !!

5 liker  
Kommentar #22

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Respekt...

Publisert nesten 2 år siden
Tove H. Beck-Berntsen. Gå til den siterte teksten.
Gode politikere viser hverandre respekt tross uenighet. Dette vises bedre i både H og FRP.

Synes du de å vise andre respekt er et særtrekk ved politikere fra FrP?

2 liker  
Kommentar #23

Roald Øye

360 innlegg  2311 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden
Johannes Taranger. Gå til den siterte teksten.
Eneste redning jeg kan se, er at Ropstad tar over som leder. Han har, i motsetning til Hareide, respekt for sine kjernevelgere. Om ikke det skjer så er nok Krf snart bare historie

Jeg ser på Knut Arild Hareide som en stor tragedie for kjernevelgerne i Krf.  Jeg regner meg blant dem enn så lenge, for partiet vil kanskje være en saga blott etter valget i 2021.  Tirsdag 30. oktober vet vi hvilken vei det bærer. Lokalvalgene i de 4 neste dagene, vil avgjøre om Krf.s rikshistorie bare vil bli 88 år.

5 liker  
Kommentar #24

Dag Løkke

10 innlegg  2331 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden

Hvis dine øvrige kommentarer er som denne, forstår jeg godt at du får mange "likes". Det er slik det fungerer her på Verdidebatt. De som rakker ned på flotte folk som Hareide og Aalborg, får mange "likes" her. Antallet "likes" sier absolutt ingen ting om seriøsitet eller sannhetsgehalt.    

4 liker  
Kommentar #25

Johannes Taranger

7 innlegg  626 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden

Når det gjelder Hareide og Aalborg kan de sikkert svare for  seg selv. De har begge viktige posisjoner, han i Krf hun i VL. Dette går da ikke på person, men på deres egenskaper som leder og journalist. Og da må de være åpne for at de kan få kritikk som er saklig og ærlig. Om de skulle være immune mot slik kritikk, er de kommet i feil posisjon. Om da Aalborg skal representere en kristelig orientert avis, forventer sikkert dens lesere at hun er mer saklig i sine argumenter, og belyser ting fra begge sider

4 liker  
Kommentar #26

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Taranger

Publisert nesten 2 år siden
Johannes Taranger. Gå til den siterte teksten.
Dette går da ikke på person, men på deres egenskaper som leder og journalist. Og da må de være åpne for at de kan få kritikk som er saklig og ærlig.

Er dette et eksempel på "saklig og ærlig" kritikk, som ikke går på person?

 Harv han gått helt fra forstanden, stakkars mann.

(Sitat fra din kommentar #15.) 

3 liker  
Kommentar #27

Børre St. Børresen

2 innlegg  35 kommentarer

Å ta ballen - eller spilleren?

Publisert nesten 2 år siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
De som rakker ned på flotte folk som Hareide og Aalborg, får mange "likes" her.

Din observasjon er nok dessverre rett. Men det gjelder også for de som ønsker samarbeid på motsatt side. Der er det mange "likes" å få med å si noe negativt om Sylvi Listhaug.

Det er mye viktigere å konsentrere seg om ballen; hva får KrF mest igjen for.

Vi er mange som synes Norge tar feil retning ved å tillate fosterreduksjon og at Downs syndrom betraktes som en sykdom.

SV og AP holder fast ved dette. SP og KrF er mot. Et stort mindretall i Venstre og Høyre er mot. For Frp er det ingen stor sak.

KrF kan nå få beveget politikken sin ved å velge riktig. Derfor synes jeg det er rart Hareide først vil inn i en Ap-regjering før han - som han og partiet lovte velgerne - spør den statsministeren han og  over 120 000 KrF-velgere mente var 1.valget.
Hun har åpnet for å endre politikken på dette området. Bruk den historiske muligheten!

2 liker  
Kommentar #28

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Eller ...?

Publisert nesten 2 år siden
Berit Aalborg. Gå til den siterte teksten.
Men for en stor del av KrF og partiets nåværende og potensielle velgere, handler valget også om Frp og Sylvi.

.... eller om SV og Audun Lysbakken. Vi tro at dette er et vel så skremmende alternativ for ikke et usansynlig flertall i partiet.


5 liker  
Kommentar #29

Greta Aune Jotun

186 innlegg  1181 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden
Berit Aalborg. Gå til den siterte teksten.
Om Sylvi Listhaug kan det sies mye.

Ja, det kan sies mye om Sylvi Listhaug. Hun er uredd, hun viser en ro i debatter som mange kan misunne henne, hun har sjarm, hun vet at "folk flest" ikke skjønner halvparten av hva de akademisk språklærde lirer av seg - så hun snakker så folk forstår henne, hun er ikke redd for å si hva hun mener (når ble dette forbudt i norsk politikk?), hun har hjerte for svake selv om mange forsøker å plukke av henne denne egenskapen.  Mange av de som kritiserer henne, når henne ikke til anklene engang! Nå er ikke jeg for kvinnelige prester, men hadde hun vært preses i Kirken, tror jeg hun hadde forstått at det var Guds Ord som skulle forkynnes  for folket, ikke politikernes programmer.

Når det gjelder opposisjonspartiene: Det eneste venstresiden driver med for tiden, kan man få inntrykk av, er å stille tåpelige mistillitsforslag. Partiet Rødt er ingen god rådgiver for Arbeiderpartiet.5 liker  
Kommentar #30

Leif Inge Jensen

1 innlegg  2 kommentarer

En gavepakke til Sylvi og Frp

Publisert nesten 2 år siden

Å gå i Hareides retning er en gavepakke til Sylvi og Frp.  Det er ikke sikkert Frp er så ulykkelig over å kunne gå i opposisjon nå, dersom det går mot at KrF feller Erna Solbergs regjerning.   Da kan Sylvi og mannskap kaste nota, dra den langs kysten og håve inn frustrerte Krfvelgere og andre.  Ved feil valg av retning nå, kan KrF bidra til at vi får en enda blåere regjering i 2021.  

3 liker  
Kommentar #31

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Tja...

Publisert nesten 2 år siden
Børre St. Børresen. Gå til den siterte teksten.
For Frp er det ingen stor sak.
2 liker  
Kommentar #32

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden
Greta Aune Jotun. Gå til den siterte teksten.
Ja, det kan sies mye om Sylvi Listhaug. Hun er uredd, hun viser en ro i debatter som mange kan misunne henne, hun har sjarm, hun vet at "folk flest" ikke skjønner halvparten av hva de akademisk språklærde lirer av seg - så hun snakker så folk forstår henne, hun er ikke redd for å si hva hun mener (når ble dette forbudt i norsk politikk?), hun har hjerte for svake selv om mange forsøker å plukke av henne denne egenskapen.  

Her kan jeg ha sovet i timen men finnes det to av henne?

3 liker  
Kommentar #33

Tove H. Beck-Berntsen

2 innlegg  69 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden

Er det et mål å konkurrere om hvem som er « verst? Og hvem sikter du til i FRP utover Listhaug ( som egentlig sier sannheten, men noen « varme» og « anstendige « KRFere ikke liker !!

3 liker  
Kommentar #34

Børre St. Børresen

2 innlegg  35 kommentarer

Frp har ikke blankt avvist KrFs krav

Publisert nesten 2 år siden
1 liker  
Kommentar #35

Børre St. Børresen

2 innlegg  35 kommentarer

Ble Hareides "åpne og ærlige" prosess slik han lovte?

Publisert nesten 2 år siden

I dag går fylkestingets gruppeleder i Hordaland KrF ut med det som oppfattes som et ultimatum til andre fylkeslag; Bruk forholdstall - eller så sender Hordaland bare "blå" delegater.

Dette bekrefter at prosessen i KrF er ute av kontroll og at Hareide har satt i gang noe han i verste fall må bruke makt for å få til: Å true med å gå av.

Jeg har skrevet om den siste utviklinga i KrF her

2 liker  
Kommentar #36

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden
Børre St. Børresen. Gå til den siterte teksten.

Dette bekrefter at prosessen i KrF er ute av kontroll og at Hareide har satt i gang noe han i verste fall må bruke makt for å få til: Å true med å gå av.

Det er overraskende at det skulle bli rot med valg av representanter til landsmøtet. Det vanligste i slike sammenhenger er å velge en delegasjon som skal behandle de saker som kommer opp etter egen samvittighet og politiske skjønn. Det er direkte underlig at denne prosedyren ikke er selvsagt. 

2 liker  
Kommentar #37

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Trussel

Publisert nesten 2 år siden
Børre St. Børresen. Gå til den siterte teksten.
Hareide har satt i gang noe han i verste fall må bruke makt for å få til: Å true med å gå av.

Er usikker på om dette oppfattes som en trussel, slik det har utviklet seg etter at Hareide selv la hodet på blokken. En god del, kanskje et flertall, ser det nok heller som en mulighet, eventuelt som en kjærkommen mulighet.

1 liker  
Kommentar #38

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden
Greta Aune Jotun. Gå til den siterte teksten.
Ja, det kan sies mye om Sylvi Listhaug. Hun er uredd, hun viser en ro i debatter som mange kan misunne henne, hun har sjarm, hun vet at "folk flest" ikke skjønner halvparten av hva de akademisk språklærde lirer av seg - så hun snakker så folk forstår henne, hun er ikke redd for å si hva hun mener (når ble dette forbudt i norsk politikk?), hun har hjerte for svake selv om mange forsøker å plukke av henne denne egenskapen.  Mange av de som kritiserer henne, når henne ikke til anklene engang! Nå er ikke jeg for kvinnelige prester, men hadde hun vært preses i Kirken, tror jeg hun hadde forstått at det var Guds Ord som skulle forkynnes  for folket, ikke politikernes programmer.

Hva tror du fru Aune Jotun, her ser vi noe av grunnfjellet til ditt "folk flest". Skal vi heie frem slike også?

https://www.facebook.com/groups/943909225685663/

Virker dette laget betryggende for deg? Noe du vil assosieres med?

Kommentar #39

Trond Bollerud

8 innlegg  164 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden

Menneskene spår, men Gud rår, lyder et gammelt ordtak

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 1 måned siden / 3141 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
9 dager siden / 1209 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 1106 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
15 dager siden / 871 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
7 dager siden / 790 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
6 dager siden / 610 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
19 dager siden / 555 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
3 måneder siden / 494 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere