Verdidebatt

Opprop om bønn og faste for Norge

Vi oppfordres til bønn og faste i uken frem mot KrF's landsmøte 2. november, for alle fylkesmøtene som gjenstår, og for alle beslutningene som nå fattes i denne saken.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Som kristne har vi et kall til å be for alle mennesker, og for alle som er i høye stillinger. Derfor er bønn for myndighetene en kontinuerlig oppgave for alle menigheter i Norge. I forbindelse med stortingsvalg og lokalvalg intensiverer vi bønnen, siden disse valgene legger grunnleggende premisser for de neste fire årene i politikken.

Når KrF nå er i vippeposisjon, og samtidig vurderer hvilken side de skal søke samarbeid, så vil dette legge premissene for politikken i minst tre år fremover, og kanskje sju år eller mer. Rekkevidden av dette valget er potensielt stort, ikke minst for KrF som parti på Stortinget.

Vi oppfordres derfor til bønn og faste i uken frem mot KrF's landsmøte 2. november, for alle fylkesmøtene som gjenstår, og for alle beslutningene som nå fattes i denne saken. KrF trenger nåde og visdom i dette valget. Vi ber også angående fortsettelsen etter 2. november, både for KrF som parti, og for eventuelle forhandlinger om ny regjering. Må Gud ha sin vei med Norge gjennom alt dette!

La særlig søndag 28. oktober være en dag med omvendelse og bønn for landet. Dette er bots- og bededagen i kirkeåret, og retter seg mot de som kalles kristne, at de vil ydmyke seg og be, og selv vende seg om fra det onde.

Særlig trenger vi som kristne å be om tilgivelse for vår unnlatenhet i å tale de ufødte barnas sak. Vi skulle være en stemme for de stemmeløse, men har ofte trukket oss unna konfliktene rundt abortspørsmålet. Samtidig har vi heller ikke alltid gjort det lettere for mødre å bære frem et barn når omstendighetene ikke har vært optimale. Mødre har manglet økonomiske støtteordninger som studenter, enslige mødre eller arbeidssøkende, uten at vi har stått på barrikadene for dem. De har manglet oppmuntring og praktisk hjelp fra omgivelsene, også fra oss. Noen har opplevd harde og fordømmende holdninger fordi de har blitt gravide uten å være gift. For å unngå skammen har noen tatt abort. Det påhviler oss et ansvar som vi ikke har tatt. Vi har syndet, handlet ille og gjort urett. Vi trenger omvendelse i våre holdninger og våre handlinger. «Herre omvend oss du, så vi vender om».

Uavhengig av utfallet 2. november, så la oss fortsette å be for myndighetene våre, enten det er Storting og regjering, kongehus, domstolene, påtalemyndighetene, forsvaret eller de mange offentlige forvaltningsorganene i samfunnets mange fellesoppgaver. Be også for lokale myndigheter der du bor, så vi kan leve stille og fredelige liv i all ærbarhet. «Dette er godt og noe Gud, vår frelser, gleder seg over, han som vil at alle mennesker skal bli frelst og lære sannheten å kjenne. (1. Timoteus 2, 1-5)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt