Brit Norheim Larsen

1    0

Hvorfor KrF bør følge Hareides råd

Publisert: 20. okt 2018 / 1440 visninger.

Jeg velger å støtte rådet fra parti­lederen vår, fordi jeg har tro på hans vurdering og bedømming av det ­politiske landskapet vi nå har i landet vårt.

Hareide har nå vært KrFs leder siden 2011, og har erfart hva et samarbeid med H, V og Frp er. Ingen kan si han ikke har prøvd og erfart dette, på godt og på vondt. Han har også erfart å samarbeide med Ap, Sp og SV på Stortinget, og ønsker nå ­basert på disse erfaringene å bringe ­dette samarbeidet et skritt videre på ­regjeringsplan.

Fra før vet vi at politikk også ­handler om personlige relasjoner. Hans råd om å søke samarbeid mot venstre, forteller meg at vår parti­leder mener å ha troverdige ­relasjoner der, som kan gi ­politiske resultater. KrF er og vil fortsatt være et sentrumsparti, som kan sam­arbeide til begge sider. Dette er gjentatt av KrF-ere, nesten til det kjedsommelige. Nå har vi sjansen til å prøve det ut. La oss ikke skusle bort denne muligheten.

Slik jeg ser det er blant annet ­solidaritet med de svakeste og et ønske om å bidra til å redusere ­forskjellene i samfunnet, en viktig verdi vi har felles med Ap. Likeledes kan KrF og Ap gjøre felles front mot den populismen som setter grupper i samfunnet opp mot hverandre, og som er et skremmende element i dagens politiske bilde, også i Norge.

5 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Arne Mørk Midtbø

1 innlegg  12 kommentarer

Israel; uten venner?

Publisert 30 dager siden

Med KrF over i sosialistik leir, vil Israel kun stå igejn med én venn i Norge; FrP. 

7 liker  
Svar
Kommentar #2

Otto Strand

13 innlegg  140 kommentarer

Sosialistisk?

Publisert 29 dager siden

Man blir ikke sosialistisk av å samarbeide til venstre. Forøvrig er ingen av de to foreslåtte regjeringspartnerne sosialistiske; SP er et sentrumsparti og AP er sosialdemokratisk. 

Når det gjelder Israel, gjelder selvfølgelig KrFs program uansett hvem partiet samarbeider med. Der står det bl.a.: "KrF vil arbeide for at Israel sikres sin rett til å kunne forsvare seg og til å leve i fred innenfor trygge og internasjonalt anerkjente grenser, og for at palestinerne skal få oppfylt sin rett til selvstyre på eget territorium og en fremtid med fred og håp gjennom en to-statsløsning."

1 liker  
Svar
Kommentar #3

Oddbjørn Johannessen

174 innlegg  13461 kommentarer

?

Publisert 29 dager siden
Arne Mørk Midtbø. Gå til den siterte teksten.
vil Israel kun stå igejn med én venn i Norge; FrP. 

Norge kan da ikke styres med utgangspunkt i politiske forhold i Midt-Østen?

2 liker  
Svar
Kommentar #4

Roald Øye

214 innlegg  2244 kommentarer

Ord og handling.

Publisert 29 dager siden
Arne Mørk Midtbø. Gå til den siterte teksten.
Med KrF over i sosialistik leir, vil Israel kun stå igejn med én venn i Norge; FrP

Tankevekkende observasjon, Arne Mørk Midtbø.

Jeg mener det bør veie  tungt at et parti har på sitt program at det  vil gå inn for å flytte den norske ambassaden til Jerusalem.  Dermed tilkjennegir partiet at  det regner Jerusalem for å være jødenes tidløse hovedstad, og det tror jeg  vil være til  velsignelse både  for landet vårt og for partiet, enten flyttingen  blir realisert eller ikke. 

Den velsignelsen tror jeg ikke KrF har vært opptatt av å få del i, så det er ganske naturlig at partiet  kan tenke seg å gå til venstre. Desto bedre hvis  FRP har tatt på seg  ansvaret for denne saken. I politikken teller det mer hva man gjør enn det man sier.

5 liker  
Svar
Kommentar #5

Johannes Taranger

2 innlegg  612 kommentarer

Svar til Brit Norheim Larsen

Publisert 29 dager siden

Jeg mener du tar lett på en del saker her. Mener du da et er lurt av en politisk leder å gå mot sien egne to nestledere, mot kjernevelgere, mot Syvertsen, mot Krfu som da er krf sin framtid ? Eller er ikke dette problematisk for deg.? Er det ok å komme med et solo utspill nå, ett år eter valget, som fører til en dyp splittelse i partiet og til steile fronter. ? Vi ser jo hva dette fører til idag, etter landsmøtet i Rogaland Krf, som da er landets største. Hareide forslag blir jo sablet ned. Og det samme kommer nok til å skje på Sørlandet og resten av Vestlandet, som  da er Krf bastioner. ?

Det ser ut som om du er i et mindretall her, og for meg er det uforståelig at du kan støtte hans venstre dreining. Han har jo enda ikke tatt inn over seg at en Støre regjering vil være helt avhengig av SV. Vi vet hva det står for ! Vil da samarbeidet med disse føre til et varmere samfunn, og bedre menneskeverd.? Neppe ! SV og Ap står for friest mulig abort, de er motstandere av reservasjonsrett for helsepersonell. SV er et antikristelig parti og anti Israel. De er imot private aktører innen helse/omsorg/skole/barnehage. De er imot krf sin hjertesak, kontantstøtten.Om dette da ikke er viktige saker for deg forstår jeg ikke hvorfor du stemmer Krf, men heller et av venstresidens partier. 

Det forplikter å kalle seg Kristelig. Krf ble tuftet på Bibelske verdier, som partiet, under Hareide´s ledelse er på rask vei bort fra. Han ønsker en ny plattform.  Om han ønsker mer distrikts politikk og mer til jordbruket, så har vi Sp. Om  han ønsker seg høyere skatter, har vi Ap og SV. Ja, hvilken plattform er da ledig for Krf ?? Jeg lurer ! Hareide er, etter min mening, iferd med å gjøre en tabbe. De fleste Krf velgere forstår veldig godt at det er ikke mer å hente for Krf på venstresiden enn fra dagens regjering. Dessuten, eneste partifelle, når det gjelder Israel støtte, er faktisk Frp. Og dette er en viktig sak for Krf velgerne. Jeg tror at Hareide´s dager som partileder er talte. Og det har han selv forårsaket, ved å ignorere sine egne kjernevelgere.

Vi ser forøvrig nå  at kun en av 15 delegater fra Rogaland vil støtte Hareide. Det sier mer enn ord om hva de mener om han

7 liker  
Svar
Kommentar #6

Johannes Taranger

2 innlegg  612 kommentarer

Publisert 29 dager siden

Hva mener du at Ap ikke er et sosialistisk parti ? Det er de selvsagt. For ikke å si SV, som da blir deres støttepartner. La oss da forholde oss til virkeligheten ! Dette blir en kraftig dreining mot venstre, og ikke mot sentrum som Hareide forespeiler. Han må da samarbeide med SV som har en helt annen ideologi enn Krf, Dette klarer da ikke Hareide å ta inn over seg, ser det ut som 

6 liker  
Svar
Kommentar #7

Roald Øye

214 innlegg  2244 kommentarer

Ære være FrP!

Publisert 29 dager siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Norge kan da ikke styres med utgangspunkt i politiske forhold i Midt-Østen?

Norge har da gjort det før!

Hvor ofte har ikke et lands utenrikspolitikk latt seg styre av politiske forhold i Midtøsten! Å danse etter oljelandenes pipe er et ikke helt ukjent fenomen her i Europa. De land som ikke var villig til å danse etter araberstatenes melodi, ble ofte  skremt til lydighet av deres trussel om oljeblokade.

Da falt også Norge på plass og ble med i felttoget mot det eneste fungerende demokrati i Midtøsten. Resolusjonene i FNs organer mot Israel gjennom flere ti-år er et vitnesbyrd om denne feigheten.  Det er en skamplett på Norges og  vestlige demokratiers rulleblad,  som lar politiske forhold i Midtøsten bestemme deres politikk på hjemmebane. At Norge for en gangs skyld vil la seg styre av hensyn til Israels interesser, ser jeg på som et fremsteg: Måtte Siv Jensen få regjeringen med på å flytte  Norges ambassade til Jerusalem!

 Ære være FrP om det skjer:  "Med KrF over i sosialistisk leir, vil Israel kun stå igjen med én venn i Norge; FrP." 

5 liker  
Svar
Kommentar #8

Otto Strand

13 innlegg  140 kommentarer

Publisert 28 dager siden

Når det gjelder Israel, gjelder selvfølgelig KrFs program uansett hvem partiet samarbeider med. Der står det bl.a.: "KrF vil arbeide for at Israel sikres sin rett til å kunne forsvare seg og til å leve i fred innenfor trygge og internasjonalt anerkjente grenser, og for at palestinerne skal få oppfylt sin rett til selvstyre på eget territorium og en fremtid med fred og håp gjennom en to-statsløsning."

2 liker  
Svar
Kommentar #9

Johannes Taranger

2 innlegg  612 kommentarer

Publisert 28 dager siden

Helt enig. Ser ut som Frp blir det eneste politiske partiet i Norge som støtter Israel. Og det er viktig, for Israel kommet til å ha en meget viktig posisjon i hendelser i Midt Østen i framtiden, som kan få verdensvide følger

2 liker  
Svar
Kommentar #10

Roald Øye

214 innlegg  2244 kommentarer

Les dere opp!

Publisert 28 dager siden
Otto Strand. Gå til den siterte teksten.
"KrF vil arbeide for at Israel sikres sin rett til å kunne forsvare seg og til å leve i fred innenfor trygge og internasjonalt anerkjente grenser, og for at palestinerne skal få oppfylt sin rett til selvstyre på eget territorium og en fremtid med fred og håp gjennom en to-statsløsning."

Det er på dette, ovenfor siterte,  punkt jeg tror Otto Strand,  KrF  og Den verdensvide kristne kirke, tar fundamentalt feil. De glemmer å ta i betraktning hva Den hellige skrift sier om saken.  

Det er tatt ut av løse luften "at palestinerne skal få oppfylt sin rett til selvstyre på eget territorium og en fremtid med fred og håp gjennom en to-statsløsning." Både etter historisk, folkerettslig og bibelsk forståelse er dette  galt. Løsningen vil bare  føre til mer krig og blodsutgytelse. Les deg  opp på de tre fagområdene!

3 liker  
Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Rolf Larsen kommenterte på
En trist nyhet om Smiths Venner
rundt 4 timer siden / 1869 visninger
Are Karlsen kommenterte på
Hva er kristendom idag - og imorgen?
rundt 4 timer siden / 294 visninger
Arne D. Danielsen kommenterte på
Populismens forenklinger
rundt 4 timer siden / 4264 visninger
Rolf Larsen kommenterte på
En trist nyhet om Smiths Venner
rundt 4 timer siden / 1869 visninger
Rolf Larsen kommenterte på
Spekulative og kyniske pengepredikanter
rundt 5 timer siden / 5900 visninger
Rolf Larsen kommenterte på
NRK med kraftig underdrivelse og slagside om rakettangep fra Gaza
rundt 5 timer siden / 1178 visninger
Are Karlsen kommenterte på
Spekulative og kyniske pengepredikanter
rundt 5 timer siden / 5900 visninger
Rolf Larsen kommenterte på
NRK med kraftig underdrivelse og slagside om rakettangep fra Gaza
rundt 5 timer siden / 1178 visninger
Rolf Larsen kommenterte på
Du skal ikke stjele Det gamle testamentet
rundt 5 timer siden / 1600 visninger
Les flere