Verdidebatt

Hvorfor KrF bør følge Hareides råd

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg velger å støtte rådet fra parti­lederen vår, fordi jeg har tro på hans vurdering og bedømming av det ­politiske landskapet vi nå har i landet vårt.

Hareide har nå vært KrFs leder siden 2011, og har erfart hva et samarbeid med H, V og Frp er. Ingen kan si han ikke har prøvd og erfart dette, på godt og på vondt. Han har også erfart å samarbeide med Ap, Sp og SV på Stortinget, og ønsker nå ­basert på disse erfaringene å bringe ­dette samarbeidet et skritt videre på ­regjeringsplan.

Fra før vet vi at politikk også ­handler om personlige relasjoner. Hans råd om å søke samarbeid mot venstre, forteller meg at vår parti­leder mener å ha troverdige ­relasjoner der, som kan gi ­politiske resultater. KrF er og vil fortsatt være et sentrumsparti, som kan sam­arbeide til begge sider. Dette er gjentatt av KrF-ere, nesten til det kjedsommelige. Nå har vi sjansen til å prøve det ut. La oss ikke skusle bort denne muligheten.

Slik jeg ser det er blant annet ­solidaritet med de svakeste og et ønske om å bidra til å redusere ­forskjellene i samfunnet, en viktig verdi vi har felles med Ap. Likeledes kan KrF og Ap gjøre felles front mot den populismen som setter grupper i samfunnet opp mot hverandre, og som er et skremmende element i dagens politiske bilde, også i Norge.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt