Martine Tønnessen

Leder, Kristelig Folkepartis Ungdom
8    0

KrFU står sammen

Publisert: 19. okt 2018 / 174 visninger.

KrF er inne i en krevende tid, og det er også vi i KrFU. ­Prosessen som er valgt for å bestemme veivalg, er åpen og ekstern, og mye av debatten foregår i mediene. Da er det lett at situasjoner tilspisser seg litt ytterligere.

Dobbel prosess.

KrFU har en dobbel prosess; en der vi skal mene noe om hvor KrF skal (som alle medlemmer i KrF skal gjøre), og en der vi skal mene noe om hvor ­forpliktende samarbeids­vedtaket fra KrFUs landsmøte er for landsmøtedelegatene.

Jeg har tidligere uttalt til media at jeg personlig mener man er forpliktet på lands­møtevedtaket, men at jeg ­mener hver enkelt delegat selv må ta stilling til om de føler seg forpliktet på dette eller ikke. Det er fremdeles mitt syn. Jeg har tillit mine nest­ledere, sentralstyre­medlemmer og direkte­valgte landsstyre­medlemmer, og ­resten av delegasjonen som skal representere KrFU på KrFs landsmøte.

De siste dagene har ­ulike ­interne brev blitt lekket til ­media. I går ble det først sendt et brev til ­delegasjonen fra ­tillitsvalgte, hvor ­kritikken, slik jeg leser det, går på det organisatoriske rundt ­forpliktelsen av landsmøtevedtaket. Jeg ser at flere mener dette brevet er sendt fra meg. Det stemmer ikke.

Begge brevene skal vi ­behandle internt, og jeg ­ønsker ikke å kommentere noe ytterligere på dette.

Åpen prosess. 

Generelt vil jeg si at prosessen som er valgt rundt denne ­avgjørelsen er åpen og ekstern, og da ­mener jeg det er viktig at alle får ­uttrykke seg og sine meninger.

Frem til 2. november vil man jobbe for sitt syn, og det er både rett og rimelig. Etter 2. november skal vi stå sammen, bygge prosjektet og heie frem det landsmøte har valgt. Jeg gleder meg til å fortsette det gode samarbeide med både KrFU-ere og KrF-ere som en både enig og uenig med meg. For det viktigste er politikken, og KrF er KrF uansett.

1 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Otto Strand

13 innlegg  140 kommentarer

Tenk innstilling

Publisert rundt 1 måned siden

Når en sak skal behandles på to nivåer, er det vanlig at det første nivået gir innstilling. F.eks. gir stortingskomiteene innstilling til saker som seinere skal behandles i plenum. Det er verd å merke seg at hvis det er uenighet i komiteen, går likevel alle synspunkter videre, man kan ha både flertalls- og mindretallsinnstillinger. Det er en styrke for den demokratiske debatten at alle innstillinger følger saken frem til endelig avgjørelse.

Når KrFU har prøvd å binde alle delegatene til en "flertallsinnstilling" før saken er endelig avgjort, er det negativt for den demokratiske debatten, og i strid med tradisjonen i KrF. Binding har også den negative effekt at delegatene fratas mulighetene til å vurdere nye momenter som kommer opp før endelig vedtak. 

Det mest demokratiske er å tenke innstilling; alle syn følger saken til endelig avgjørelse, og delegatene kan vurdere nye momenter uten å være bundet.

Svar
Kommentar #2

Johannes Taranger

2 innlegg  609 kommentarer

Publisert rundt 1 måned siden

Har da partiet Krf med sine 4,3% oppslutning råd med en slik splittelse som vi nå ser ? Jeg bare undrer. Om Hareide da vinner fram med sitt syn, mot storparten av det hans velgere mener, vil det da bety ro i partiet ? At alle sår bli leget der og da. ? At det deretter ikke blir indre stridigheter ? Skal da partiet bare koste under teppet de store uenigheter vi nå ser. ? Hva med Robstad og Bollestad. ? Skal de da bare la seg kue av sin leder, imot deres egen samvittighet og ståsted, og i lydighet underordne seg soloutspillet fra Hareide ?. Skal Krfu bare melde pass og godta denne dreiningen mot venstre  uten mot forestillinger. Skal man ta hensyn til grasrota i Krf ? Hva om Hareide taper den 2.november. Hva gjør han da ? Hva gjør partiet da ? Ja, spørsmålene kommer til å hagle. Også etter den 2. november

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Daniel Krussand kommenterte på
Hva er kristendom idag - og imorgen?
14 minutter siden / 122 visninger
Levi Fragell kommenterte på
Hva er kristendom idag - og imorgen?
19 minutter siden / 122 visninger
Eddie Whyte kommenterte på
Ambassadør Roth, femti år er nok!
29 minutter siden / 409 visninger
Morten Christiansen kommenterte på
Spekulative og kyniske pengepredikanter
30 minutter siden / 5798 visninger
Morten Christiansen kommenterte på
Ambassadør Roth, femti år er nok!
rundt 1 time siden / 409 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Du skal ikke stjele Det gamle testamentet
rundt 1 time siden / 1527 visninger
Dan Lyngmyr kommenterte på
Ambassadør Roth, femti år er nok!
rundt 1 time siden / 409 visninger
Roger Johnsen kommenterte på
KrFs skjebnesvangre veivalg - et svik mot de svake i samfunnet
rundt 1 time siden / 849 visninger
Håvard Nyhus kommenterte på
La rett gå for nåde
rundt 1 time siden / 188 visninger
Les flere