Håvard Syvertsen

38

Panikk på høyresida

Publisert: 18. okt 2018

Erna Solberg mener at Hareide «truer tilliten til det politiske systemet» (Dagens Næringsliv 16. oktober). Du verden, må man nesten si. Det virker som om det holder på å bli litt panikk på høyresida og i det borgerlige, politiske kommentariatet.

Mitt tips er at Hareides snuoperasjon er veldig forståelig for folk som ikke befinner seg i symbiose med et av regjeringspartiene eller som oppholder seg utenfor det omtalte kommentariatet. Hvis noen skulle ha lyst til å trekke lærdom av det som skjer, vil jeg foreslå at de som er bestyrtet over Hareide nå, i neste omgang går hardt ut mot en statsminister og et regjeringsparti som finner det opportunt å la en regjeringspartner trakassere et samarbeidsparti. For så å si alle er det relativt innlysende at man ikke har lyst til å sitte i regjering sammen med noen som mener man er uten ryggrad og at man fra den myke posituren sleiker imamer oppetter ryggen. Man må nesten sitte i Erna Solbergs egen regjering for ikke å skjønne det.

Om statsministeren hadde reagert like forbilledlig på Sandbergs og Listhaugs utspill som hun gjorde på Hegnars Judas-karakteristikk, så skal man ikke se bort fra at utfallet kunne blitt et annet. Men å støtte et Høyre som lar Frp ture fram som de vil, er selvfølgelig ikke spesielt fristende. Det skjønner alle. Nesten.

5 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Dan Lyngmyr

186 innlegg  1189 kommentarer

Publisert 5 måneder siden

Det er mulig at Syvertsen ikke har fått med seg at begge sider er engstelige for KRF`s endelige valg - det virker i alle fall sånn.

Og da er selvsagt overskriften bare halve sannheten.

Et ikke ukjent fenomen i politikken.

3 liker  
Kommentar #2

Johannes Taranger

6 innlegg  626 kommentarer

Publisert 5 måneder siden

Det skulle bare mangle at Solberg ikke skulle reagere på at Hareide nå legger opp til en, for mange, helt unødvendig regjeringskrise. At han våger. Han har jo ikke engang en sak å felle regjeringen på ! Og dette bare ett år inn i Stortinsgperioden, like før man skal forhandle fram et Statsbudsjett. Han ignorerer sine to nestledere, Krfu, Syvertsen og sine kjernevelgere. Han er som en hare som hopper fra tue til tue, uten å vite hvor han vil havne. Blir det noensinne en regjering han kan støtte, mon tro.? Er gresset grønnere på venstresiden ? Jeg synes Ernas omtale av dette er mild. Det kan  jo bare føre til politiker forakt. Jeg tror ikke panikken finnes innenfor Høyre, men heller innenfor Krf, som står i fare for å bli splittet og utradert. Grunnet Hareide, en leder som tydeligvis har mistet retningssansen. Gjennom fem år har Krf , ifølge Robstad, fått igjennom mange av sine hjertesaker, og flere ville de fått om  de velger å samarbeide med dagens regjering. Norsk politikk trenger ikke en slik vingleper, som han jo er kjent for å være. Et lederskifte i Krf ville være høyst betimelig

Kommentar #3

Roald Øye

244 innlegg  2311 kommentarer

Tragedien kan bli virkelighet.

Publisert 5 måneder siden
Johannes Taranger. Gå til den siterte teksten.
Norsk politikk trenger ikke en slik vingleper, som han jo er kjent for å være. Et lederskifte i Krf ville være høyst betimelig

Selv om jeg ikke lenger er KrF-medlem, har jeg en mening om partiet som jeg har støttet i alle valg siden 1953. 

Det oppleves smertefullt å se og høre Knut Arild Hareide på tv-skjermen nå om dagene. Hvis hans veivalg vinner frem på landsmøtet 2. november, er jeg redd partiet er ferdig i norsk politikk. Det vil jeg oppleve som et tap. 

Jeg syns synd på Hans Fredrik Grøvan fra Vest-Agder og de andre stortingsrepresentantene fra partiet som er dypt uenige og fortvilet over et eventuelt vedtak på landsmøtet  om støtte til Jonas Gahr Støre og AP. I resten av stortingsperioden må de forsvare KrFs politikk, enda Erna Solberg nå  har kommet KrF i møte i kjernespørsmålet om abort.  Hva kan Støre tilby i det spørsmålet når partiet hans har SV på slep? Lite eller intet. Hareide kan bli en tragedie for partiet han leder.

2 liker  

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere