Egil Olaussen

2

Vårt Lands agenda

Vårt Land er en trojansk hest

Publisert: 16. okt 2018  /  84 visninger.

Alf Gjøsunds forsøk på å alminneliggjøre Berit Aalborgs karakteristikk av Grøvans initiativ er et ualminnelig godt eksempel på netopp det Grøvan bebreider Vårt Land; - at avisen har en agenda i det politiske veivalget KrF endelig har funnet at de må ta.  Gjøsund avviser at Vårt Land skulle ha noen slik agenda når det gjelder KrFs veivalg, men vi som har tilhørt VLs lesere og abonnenter i årtier, og som derfor kan sammenligne, har et helt annet inntrykk.

Helt fra den siste tiden til Helge Simonnes som redaktør har det vært tydelig at avisen redaksjonelt har en venstresideagenda, ikke bare politisk, men kanskje enda mer kulturelt. Berit Aalborg har vært og er en tydelig representant for denne venstreagendaen i Vårt Land, nå godt støttet av konstituert redaktør Alf Gjøsund.

I og for seg er det helt uproblematisk at en avis har en politisk eller kulturell agenda. Det er fullstendig legitimt. Vi kunne egentlig godt ønske oss en kristenorientert avis på venstresiden. Avisen Dagen er allerede et aktuelt og godt eksempel på en kristenorientert avis på høyresiden. Både Morgenbladet og Klassekampen er ryddige og lesverdige aviser uansett politiske preferanser. 

Det problematiske oppstår imidlertid når  en avisredaksjon hevder at de slett ikke har noen slik agenda, og på den måten skaffer seg  innpass i leserkretser som tror at avisen først og fremst er et organ for formidling av kristen tro i samtiden. Når avisen så viser seg å ville være en aktør for en politisk og kulturell venstreside, er den å sammenligne med en trojansk hest. Fra Homérs Odysseen kjenner vi historien om innbyggerne i byen Troja som etter slaget åpnet porten for trehesten som de trodde var et uskyldig krigsbytte, men som viste seg å skjule krigere som fortsatte kampem mot Troja. Slik jeg se den redaksjonelle profilen i Vårt Land i dag, er den nettopp en slik trojansk hest inn i kristenorienterte lesermiljø i Norge.

7 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ditt ubotferdige hjerte
av
Håvard Nyhus
25 dager siden / 2664 visninger
Uten skam
av
Liv Osnes Dalbakken
14 dager siden / 2515 visninger
Den uønskede debatten
av
Berit Hustad Nilsen
rundt 1 måned siden / 2482 visninger
Før døden skiller oss ad
av
Ingrid Nyhus
7 dager siden / 2305 visninger
Monica Mæland, sover du?
av
Linn Slette
29 dager siden / 1905 visninger
Tåkefyrster i skoddeheimen
av
Jarle Mong
rundt 1 måned siden / 1597 visninger
Kristen gutt-syndromet
av
Merete Thomassen
1 dag siden / 1596 visninger
Uttalelsen er et veiskille
av
Gyrid Gunnes
28 dager siden / 1444 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere