Gro Nylander

1    0

KrF hører ikke hjemme i den blå-blå regjeringen

Publisert: 15. okt 2018 / 627 visninger.

Som barn elsket jeg Jesus. Han var så snill, så rettferdig. Han ville vi skulle dele av det gode vi hadde, med dem som ikke hadde. Det holdt hardt i blant. Jeg husker jeg tviholdt på posen med tre dyrebare karameller. Skulle jeg kose meg med dem alene, eller skulle jeg dele? Jeg delte, for det hadde Jesus sagt. Fin fyr!

Som ung syns jeg han var ganske krevende. «Gå bort og selg alt du eier, og gi det til de fattige», sa han. Det klarte jeg ikke, men jeg øvde meg på å gi til dem som trengte det.

Som 70-tallsfeminist og antirasist var jeg glad over å kunne sitere Jesu ord: «Her er ikke jøde eller greker … her er ikke mann og kvinne. Dere er alle én i Kristus.»

Som nestleder i Besteforeldrenes klima­aksjon er jeg i dag økende bekymret for klodens fremtid. I skapelsesberetningen står det: «Gud så på alt det han hadde gjort, og se, det var såre godt.» Han ville neppe at menneskene skulle ødelegge skaperverket.

Kristelig Folkeparti hører ikke hjemme i en blå-blå borgerlig regjering, en regjering som følger Matteus-prinsippet til punkt og prikke: «For den som har, skal få, og det i overflod. Men den som ikke har, skal bli fratatt selv det han har.» En regjering som ikke tar skikkelig grep om klimatrusselen, men øker oljeutvinningen voldsomt, til skade for hele jorden.

KrF hører til blant dem som vil dele med de fattige, blant dem som vil ta vare på vår fantastiske jord. Vi er mange som nå gleder oss over at KrF ser mot venstre. Det er der partiet hører hjemme.

Presisering: Klimabønn til alle politikere med makt!


Vårt land trykket 14.10 min gledesytring over at Krf. nå ser ut til å dreie i retning en politikk som jeg tror ville ha frydet den Jesus av Nasaret jeg ble kjent med gjennom barnelærdommen. Han med omsorg for «disse mine minste». Han som sa at vi ikke skulle samle skatter på jorden. Innlegget traff åpenbart en nerve. Mange sender positiv respons. Men ikke alle. Slik er det med både politikk og religion.
Uansett skylder jeg å presisere at min kritikk av regjeringen for dens mangelfulle tiltak mot dagens klimakrise har adresse til alle politikere med reell makt, - uansett parti. Besteforeldrenes klimaaksjon er nemlig tverrpolitisk, og består av idealistiske, ressurssterke medlemmer fra både sentrum, høyre og venstre fløy. Deriblant flere biskoper, Kåre Willoch og Thorbjørn Berntsen!

3 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Daniel Krussand

10 innlegg  1964 kommentarer

Publisert rundt 1 måned siden
Gro Nylander. Gå til den siterte teksten.
Kristelig Folkeparti hører ikke hjemme i en blå-blå borgerlig regjering, en regjering som følger Matteus-prinsippet til punkt og prikke: «For den som har, skal få, og det i overflod. Men den som ikke har, skal bli fratatt selv det han har.»

Du må lese de to versene foran.

Kanskje KrF har noe å lære av dem som investerer i det som har evig verdi?

«derfor burde du ha satt mine penger ut hos pengevekslerne, så hadde jeg fått mitt igjen med renter når jeg kom. Ta derfor talenten fra ham og gi den til ham som har de ti talenter!»
‭‭Matteus‬ ‭25:27-28‬ 

Noen må skape det som skal gis bort.

5 liker  
Svar
Kommentar #2

Roald Øye

214 innlegg  2244 kommentarer

Status quo!

Publisert rundt 1 måned siden
Gro Nylander. Gå til den siterte teksten.
Vi er mange som nå gleder oss over at KrF ser mot venstre. Det er der partiet hører hjemme.

Vi er noen som gleder oss over at noen i KrF ikke ser mot venstre. Der har partiet aldri hørt hjemme. Det riktigste ville være å gå til noen av sidene på dette tidspunkt, men vente til sidevalget har blitt skikkelig behandlet i alle partiets organer i god tid før valget i 2021. Da håper jeg  situasjonen has blitt såpass  avklart slik at jeg kan fortsette å stemme på partiet slik jeg har gjort gjennom hele livet.

2 liker  
Svar
Kommentar #3

Johannes Taranger

2 innlegg  612 kommentarer

Publisert rundt 1 måned siden

Som  du vet, i fall Hareide får med seg Krf til venstresiden av norsk politikk, vil det få følger som du da ikke nevner her. De vil måtte forholde seg til SV, et antikristelig og anti Israels parti, som ønsker å gjøre vilkårene for kristendommen i Norge trangere. De er imot private aktører i helse/omsorg/skole/barnehage. De er ikke næringsvennlige , de ønsker oss ut av Nato. De er tilhengere av fri abort, er imot reservasjonsrett for leger. Kristendommen ut av norske skoler. Imot kontantstøtten som er Krf sitt hjertebarn . Forholdet til  Israel har vært viktig for Krf, og har en forbundsfelle i Israels vennlige parti. Nemlig Frp, som også er støttespiller for private kristne skoler og barnehager. Hvorfor nevner du da ikke disse sakene, eller de de ikke viktige for deg ?. Krf må forholde seg til SV i en viktig vippe posisjon, som vil kreve en venstredreining av norsk politikk.

Du nevner oljeutvinningen i Norge, og forstår du vil strupe den. Hva betyr det ? Om Norge struper sin produksjon, vil andre land med glede overta vår posisjon. De vinner inntektene og vi taper. Så lenge etterspørselen etter olje/gass er der, og det vil den være i lang tid enda, så vil produksjonen opprettholdes, om ikke i Norge så i andre land. Da er vi like langt. Olje/gass utvinning finanansirerer mye av norsk velferd. Om man da skal strupe disse inntektene vil det bety mindre velferd. Hvor vil du da kutte i denne velferden ? Konkret ! Lille Norge kan ikke redde hele verden. Det er et globalt anliggende. Vår innsats er minimalt verdt.

Som du ser er nok det ikke så enkelt som det høres ut som. En eventuell ny regjering vil måtte forholde seg til samme dagens virkelighet, og Krf er da på kollisjonskurs med sine to nestledere, med Syvertsen, Med Krfu (som er framtidens Krf), med sine kjernevelgere. Er en sånn utvikling etter ditt ønske  ?

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Rolf Larsen kommenterte på
En trist nyhet om Smiths Venner
rundt 3 timer siden / 1869 visninger
Are Karlsen kommenterte på
Hva er kristendom idag - og imorgen?
rundt 3 timer siden / 293 visninger
Arne D. Danielsen kommenterte på
Populismens forenklinger
rundt 4 timer siden / 4260 visninger
Rolf Larsen kommenterte på
En trist nyhet om Smiths Venner
rundt 4 timer siden / 1869 visninger
Rolf Larsen kommenterte på
Spekulative og kyniske pengepredikanter
rundt 4 timer siden / 5900 visninger
Rolf Larsen kommenterte på
NRK med kraftig underdrivelse og slagside om rakettangep fra Gaza
rundt 4 timer siden / 1178 visninger
Are Karlsen kommenterte på
Spekulative og kyniske pengepredikanter
rundt 5 timer siden / 5900 visninger
Rolf Larsen kommenterte på
NRK med kraftig underdrivelse og slagside om rakettangep fra Gaza
rundt 5 timer siden / 1178 visninger
Rolf Larsen kommenterte på
Du skal ikke stjele Det gamle testamentet
rundt 5 timer siden / 1599 visninger
Les flere