Kjellrun Marie Sonefeldt

214    1488

Har noen observert at Sp har opponert mot regjeringens nedleggelse av gårder?

Ifall,så i runde former uten kraft.

Publisert: 11. okt 2018 / 283 visninger.

Hitill I år er over 1000 gårder lagt ned.Det skjer oftest ved generasjonsskifte.Unggenerasjonen er ser seg ikke økonomisk råd for å ta over.

Den som tier mot dette uvesenet ,er med på det. Sier ikke det, at nedleggelsesspøkelset vil følge med som nisse på lasset ved evt. regjeringsbytte.                                                                                      

Trioen Ap,Sp og KrF er partier som erfaringsmessig ikke vil stoppe raseringen av ,hverken det som er igjen av både kystfisket og mindre gårder for å utvikle storgårder.

Jeg har tidligere skrevet om storgårder med sesongarbeidere,som må leve på staten resten av året og om utleninger som reiser til hjemlandet. Disse er moderne husmenn.Vedrørende kystbefolkningen,så tvang utviklingen til kvotebaroner kystfiske og fiskeindustri i kne.

Frukten av nevnte politikk er at Norge har en farlig lav selvforsyningsgrad.Den har i de  senere år vært rundt 50%(landbruksdirektoratet). Det betyr at halvparten av maten vi spiste var importert.Selvforsyningsgraden betyr hva vi spiste av norskprodusert mat.Eksportert fisk f.eks.,regnes ikke med.

Blir det nød,f.eks. tørke,så eksportlandene får nok med å brødfø egen befolkning. kan vi jo overleve på fisk og poteter.
 

2 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Carl Wilhelm Leo

6 innlegg  860 kommentarer

Jordbruk og klimapolitisk uvett.

Publisert 9 dager siden
Kjellrun Marie Sonefeldt. Gå til den siterte teksten.

Hitill I år er over 1000 gårder lagt ned.Det skjer oftest ved generasjonsskifte.Unggenerasjonen er ser seg ikke økonomisk råd for å ta over.

Den som tier mot dette uvesenet ,er med på det. Sier ikke det, at nedleggelsesspøkelset vil følge med som nisse på lasset ved evt. regjeringsbytte.  

Takk for et godt og aktuelt innlegg - Ikke noe stort mysterium når vi har en statsminister - med rådgivere, vil jeg formode - som mener at den norske kua er en trussel mot verdensklimaet:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/32r29/erna-solbergs-co-varsel-til-norske-boender-norske-kyr-promper-for-mye

Og som om dette ikke høres ut til å være tatt fra en tegneserie , så er det full forskning på dyr som kan forårsake klodens klimaundergang:

https://forskning.no/dyreverden/2017/01/forskere-lager-oversikt-over-hvilke-dyr-som-promper

Forskningen i vesten har kommet langt , De?

  https://www.washingtonpost.com/news/animalia/wp/2017/01/11/scientists-are-building-an-animal-fart-database/?noredirect=on&utm_term=.9037c9f268a1

I utgangspunktet er det ikke noen lett oppgave å drive jordbruk her oppe under Nordpolen -og det blir ikke lettere med politiske broilere temmelig fjernt fra de med arbeidende hender.

Og en eventuell ny regjering med AP , SV og MDG vil heller ikke stå tilbake for noen i å tekkes FN med å presse på befolkningen nye klimakatastrofe forhindrende påfunn. Det er litt for mange nisser på lasset for tiden. Mest sannsynlig godt bedre uten.

I tillegg til å forholde seg til klimapolitisk pølsevev skal bøndene betale dieselavgifter som gir literpris på snart NOK 20 pr liter - som vil merkes både i driften og ved å bo der man er avhengig av bil drevet av energi som har fungert og vil fungere.

Inntil alternativ energiform fungerer godt nok til å erstatte diesel og bensin.Til realistisk pris som ikke er manipulert med avgifter for å få håpløse alternativer til å se lønnsomme ut.

I tillegg har politikerne prakket på oss nye strømpriser avgiftsbelagt med et mylder av nye "bærekraftige" avgifter. Pluss en sverm av nye regler som avgrenser hva er middels stort gårdsbruk kan drive med uten å ansette et sekretariat med klimatalsmann.

En må spørre seg selv hvor gode Goebbles og andre påståtte propagandamestere egentlig var ? Ikke rare greiene i forhold til hva dagens eksperter har oppnådd.

Hadde de klart å innbille folk en udokumentert og åpenbart tvilsom klimateori til de grader at vestlige regjeringer gladelig kaster ut milliardbeløp i tro på at dette er robust vitenskap?

 Og ved hjelp av CO2 skal regulere verdenstemperaturen ned 2 grader C ? Med den lille effekten menneskeskapt CO2 har - hvordan i all verden skal det foregå? 

Det er full mobilisering i klimalobbyen etter en ny horror-rapport fra IPCC - men hvem har forfattet innholdet? 

Er det aktivistene som har overtatt klimaindustrien? Verdens mest leste side om klimaendringer oppsummerer:

  https://wattsupwiththat.com/2018/10/11/bbc-the-worlds-top-climate-scientists-who-are-they-answer-activists/

Blir interessant å se hvor mye pop-politikerne rekker å ødelegge av verdier , ressurser og arbeidsplasser - og hvor lenge oljefondet vil vare. Bare påfunnet med å legge elektriske kabler ut til installasjonene i Nordsjøen forteller oss litt om dagens politiske innsikt og prioriteringer.

Man kan spørre om det ikke er risikabelt å slippe dagens politikere inn på et luksuriøst klimamøte?

Hvor de kan komme ut med nye hårreisende  nedbetalingsavtaler til diverse grønne fond , ekstreme klimakvoter ,kontrakt med Clintonfamilien og opp over ørene i nye grønne direktiver.

Og på toppen av det hele klør de seg i hodet hvorfor "populister" ikke makter å se det geniale i den forvaltning av nasjonale verdier og den politikk de fører.


1 liker  
Svar
Kommentar #2

Kjellrun Marie Sonefeldt

214 innlegg  1488 kommentarer

Carl Wilhelm Leo.

Publisert 9 dager siden

Du er helt på jordet hvis de tror at Senterpartiet og Arbeiderpartiet ikke har opponert mot  nedleggelsen  av gårder under"Høyregjeringen "av klimagrunner.

Nei,du,manglende opposisjon skyldes at partiene støtter storbruksprofilen som har i seg å underprioritere små og mindre gårder,så de må legge ned. De har begge hatt landbruksministre som beviser det.

Derfor er ikke landbrukspolitikken noe argument for å støtte Hareide.Vi kan vente oss en fortsatt storbruksprofil med Ap og Sp også.

Noe rart hendte i våres. Små og mindre gårder ble tilgodesett under vårens jordbruksoppgjør,så det ble ytret takknemlighet I Nationen.

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Rolf Larsen kommenterte på
GT-tekstene bør ut igjen
8 minutter siden / 3983 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Ingen grunn til optimisme
10 minutter siden / 1282 visninger
Johannes Taranger kommenterte på
Et lederskap for vår tid
23 minutter siden / 478 visninger
Carl Wilhelm Leo kommenterte på
Sammen for et varmere klima?
31 minutter siden / 629 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
GT-tekstene bør ut igjen
rundt 1 time siden / 3983 visninger
Rolf Larsen kommenterte på
GT-tekstene bør ut igjen
rundt 1 time siden / 3983 visninger
Geir Wigdel kommenterte på
Det et noko som betyr meir enn alt anna
rundt 1 time siden / 289 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Det et noko som betyr meir enn alt anna
rundt 1 time siden / 289 visninger
Johannes Taranger kommenterte på
Sammen for et varmere klima?
rundt 1 time siden / 629 visninger
Rolf Larsen kommenterte på
GT-tekstene bør ut igjen
rundt 1 time siden / 3983 visninger
Roald Øye kommenterte på
Hvorfor KrF bør følge Hareides råd
rundt 1 time siden / 732 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Ordet fanger, ikke
rundt 1 time siden / 247 visninger
Les flere