Verdidebatt

KrF + H = ikke sant lenger

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg hører til de KrF-medlemmene som er begeistret for den strategien partileder Knut Arild Hareide har pekt ut når det gjelder partiets plass i norsk politikk.

Den begeistringen deles naturlig nok ikke av alle, verken innenfor eller utenfor partiet. Ikke minst virker det som man er i ferd med å få panikk i partiet Høyre. Fra den kanten hamres det nå løs med kronikker av Jan Tore Sanner, Torbjørn Røe Isaksen og nå sist Stefan Heggelund (Vårt Land, 29.09.18) om det visstnok gode forholdet mellom KrF og Høyre.
 De skriver i det som virker som manglende forståelse for at forholdet skrotet Høyre selv for flere år siden. Da Høyre hadde valget mellom KrF og Frp, valgte man Frp.

Slik Høyre-kronikørene nå framstår, minner de mest av alt om en som har dumpet kjæresten, men som likevel ønsker å ha vedkommende i beredskap for påkommende tilfeller.
 Det er mye å si om den typen strategi, men særlig troverdig er det jo ikke. Høyre får, som andre som har brutt opp fra forhold, prøve å nøye seg med å bevare et visst vennskap.

Nils-Petter Enstad, forfatter

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt