Verdidebatt

Sjekkliste for samarbeid

De som mener KrF bør gå inn i Solberg-regjeringen, bør krysse av på denne sjekklisten:

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.


* Er det naturlig at KrF går i regjering med et parti som ikke har noe om kirke eller kristne verdier i utkastet til nytt partiprogram, slik tilfellet er med Høyre?
* Er det naturlig at KrF går i regjering med et parti som har programfestet aktiv dødshjelp, slik Frp har gjort?
* Tyder det på at det blir et godt samarbeid med et parti der fremstående tillitsvalgte bruker karakteristikker som «Judas» og «imamsleiker» om KrFs partileder, slik flere Frp-politikere har gjort?
* Hvor sannsynlig er det at de eventuelle gjennomslag KrF måtte få i en regjeringserklæring med Solberg-regjeringen blir respektert med tanke på at punktet i avtalen fra 2013 om at hovedlinjene i norsk alkoholpolitikk ble «oppfylt» med tidenes frislepp i den samme politikken?
* Hvor sannsynlig er det at KrFUs vedtak om nei til abort får gjennomslag i et samarbeid der FpU har vedtatt å innføre fri abort til uke 24 i svangerskapet.
* Hvem gir den mest presise beskrivelse av situasjonen, de to nestlederne som snakker lyrisk og emosjonelt om «alt» KrF har oppnådd i samarbeid med Solberg-regjeringen, eller partilederen, som beskriver resultatene som å holde igjen på en negativ utvikling; at det man har oppnådd er at resultatene ikke ble fullt så ille som de ellers ville blitt?
* Til slutt: De i KrF som vil gå inn i den nåværende regjeringen, og som mener kristne verdier må prege politikken i en slik regjering: Hvor stor sannsynlighet er det for at man kan oppnå det ved å gå inn i en regjering som fra før ikke nevner det kristne verdi- og kulturgrunnlaget med ett ord i den regjeringsplattformen som gjelder pr. dags dato?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt