Anonym145 Anonym

5

Ja til et borgerlig, verdikonservativt KrF

KrFs partileder gikk fredag ut og sa han ønsket å teste ut muligheten for en sentrum/Ap-regjering. På grunn av Arbeiderpartiets verdisyn synes jeg at et regjeringsalternativ med Arbeiderpartiet er uklokt.

Publisert: 30. sep 2018

Forfatteren har endret meninger, se nyere innlegg.

KrFs partileder gikk fredag ut og sa han ønsket handlingsrom til å teste ut muligheten for en sentrum/Ap-regjering. I den nåværende situasjon synes jeg det er uklokt. KrF har alltid vært et parti som har kunnet samarbeide mot både høyre og venstre, men jeg har alltid sett på KrF som et borgerlig parti. Nå har jeg forstått at de har vært og er et kristendemokratisk sentrumsparti. Kristelig folkepartis leder. Knut Arild Hareide vil altså vurdere en regjering med Arbeiderpartiet. Hvis vi ser tilbake til Bondeviks regjeringstid, så ser vi at Arbeiderpartiet var en politisk fiende for Bondevik. Jeg mener at en regjering med Arbeiderpartiet er helt upassende for Kristelig folkeparti. Jeg mener at de viktigste sakene i 2018 er å bremse liberaliseringen og bevare kristne verdier. Derfor bør de ikke støtte Arbeiderpartiet som er et så liberalt parti. Jeg mener ikke at Kristelig folkeparti ikke kan samarbeide med Arbeiderpartiet, men at det er minst like relevant å samarbeide med Fremskrittspartiet som å samarbeide med Arbeiderpartiet. Fremskrittspartiet er et mer verdikonservativt parti enn Arbeiderpartiet , og er også derfor et mer aktuelt samarbeids alternativ enn Arbeiderpartiet.
Jeg mener at Kristelig folkeparti burde gått inn i regjering i 2017. Jeg mener at når Kristelig folkeparti er uenig i hvordan en regjering med Fremskrittspartiet styrer landet, bør de gå inn i regjering å samarbeide i stedet for å stå i en ukomfortabel vippeposisjon. En sak som jeg bryr meg spesielt om er hvordan konvertitter behandles. Jeg mener at Kristelig folkeparti for lenge siden burde gjort noe med det og jeg tror at hadde Kristelig folkeparti vært i regjering hadde slike saker kunne blitt tatt opp. Og det kunne blitt gode forhandlinger mellom Kristelig folkeparti og Fremskrittspartiet. Kristelig folkeparti får gjort mest hvis de samarbeider i stedet for å stille seg utenfor. Men jeg mener det er feil å gå inn i regjering nå, dersom det vil bli å bryte et valgløfte. Kristelig folkeparti valgte å være i opposisjon og må nå ta konsekvensen av det. Nå har partiet tre valg. Gå inn i borgerlig regjering, bli i opposisjon eller felle Solberg-regjeringen og gå inn i regjering med Senterpartiet og Arbeiderpartiet. Jeg synes at Kristelig folkeparti bør holde løfte sitt og ikke gå inn i regjering med Fremskrittspartiet, men de bør for all del ikke gå inn i regjering med Arbeiderpartiet heller. Før valget var det å gå inn i regjering med Arbeiderpartiet ikke et alternativ en gang. Jeg nevnte at det jeg ser på som viktigst i 2018 er å bremse verdiliberaliseringen, og det gjør Kristelig folkeparti best med Høyre og Fremskrittspartiet. Arbeiderpartiet har vist at de er et parti som ikke har like mye respekt for kristne verdier som Høyre og Fremskrittspartiet.

Jeg respekterer Knut Arild Hareides syn, selv om jeg ikke er enig i alt han sa på fredag. Selv om Hareide har vært en god leder synes jeg det snart er på tide med et lederbytte. I alle fall hvis Hareide ikke får med seg landsstyret. Jeg synes Kjell Ingolf Ropstad er en aktuell leder for partiet.

Selv om jeg sier nei til en regjering med Arbeiderpartiet betyr ikke det at Kristelig folkeparti ikke kan samarbeide med dem. Det vil ikke være strategisk å beslutte at det ikke skal være aktuelt å samarbeide med venstresiden. For KrF må fortsatt vern om menneskeverd og familien, forvaltning av skaperverket, nasjonal velferd og internasjonalt samarbeid være sentrale prioriteringer, derfor synes jeg at Kristelig folkeparti og Knut Arild Hareide bør holde seg til den borgerlige siden.

 

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Bjørn Bråtveit

3 innlegg  126 kommentarer

Løft blikket litt

Publisert nesten 2 år siden
Anonym145 Anonym. Gå til den siterte teksten.
Jeg mener at de viktigste sakene i 2018 er å bremse liberaliseringen og bevare kristne verdier. Derfor bør de ikke støtte Arbeiderpartiet som er et så liberalt parti.

Vi har stor globale utfordringer, så som: Krig, sult, urettferdige handelsordninger, klimaendringer, utryddelse av arte/tap av urørt natur/tap av biologisk mangfold, plastikk i havet, klassisk industri forrurensing mm.

Kanskje det er andre politiske spørsmål som bør komme øverst på din liste.

Det er vel og på sin plass å nevne at de to mest liberalistiske partier på tinget er Frp og V.


2 liker  
Kommentar #2

Daniel Hisdal

58 innlegg  2194 kommentarer

Verdikonservativt

Publisert nesten 2 år siden

Frp kan vel knapt kalles verdikonservativt...

3 liker  
Kommentar #3

Anonym145 Anonym

5 innlegg  5 kommentarer

Dagens verdiliberalisme går imot barnas rettigheter

Publisert nesten 2 år siden

Er enig i at det er andre viktige spørsmål som kommer øverst på listen. Men jeg mener at verdiliberaliseringen ødelegger for hvilke rettigheter barna burde hatt. Da tenker jeg på de minste altså. Jeg skrev om internasjonal solidaritet og å fovalte skaperverket, i siste avsnitt. Jeg mener at verdiliberalisering også er en viktig sak og tenke på og tror at KrF får gjort mest med det i en regjering med Høyre

Kommentar #4

Anonym145 Anonym

5 innlegg  5 kommentarer

Publisert nesten 2 år siden

Vet jeg var litt uklar i innlegget mitt. En regjering uten FrP ville vært best, men det alternativet er ikke gjennomførbart akkurat nå. Jeg er enig i at det var uklokt å kalle FrP et verdikonservativt parti, men jeg tror at KrF kunne klart å samarbeide med FrP. Og jeg tror de er enige i flere verdispørsmål. KrF må lære seg å samarbeide med FrP tross store avstander. Jeg er enig i at det er mange parti som er mye mer verdikonservative, blant annet SP. Takk for tilbakemeldingen. Bra å få forskjellige meninger fram

1 liker  
Kommentar #5

Anonym145 Anonym

5 innlegg  5 kommentarer

Uklarhet

Publisert nesten 2 år siden

Beklager for å være uklar i innlegget mitt. Når jeg sa at verdispørsmål var viktige å ta opp, mente jeg ikke å ikke legge vekt på andre veldig viktige spørsmål og tema. Jeg forsto at det var litt misforståelse i rundt at jeg kalte Frp et verdikonservativt parti. Men mente å si at jeg synes en regjering med Ap er like aktuell som en regjering med Frp. Takk for tilbakemelding. Det er bra at andre syn og meninger også kommer fram.

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 2 måneder siden / 3778 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
16 dager siden / 1242 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
22 dager siden / 897 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
14 dager siden / 846 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
14 dager siden / 642 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 579 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
26 dager siden / 571 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere