Verdidebatt

Vi støtter Hareide

KrFs partileder gikk fredag ut og sa han ønsket handlingsrom til å teste ut muligheten for en sentrum/Ap-regjering. I den nåværende situasjon synes vi det er klokt. KrF har alltid vært et parti som har kunnet samarbeide mot både høyre og venstre. Vi har aldri sett på KrF som et borgerlig parti. Vi har vært og er et kristendemokratisk sentrumsparti.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den største verdimessige avstanden er i dag til ytterpartiene. I svært mange viktige politiske verdispørsmål er avstanden for stor til at man kan samarbeide med dem i regjering. Kristelig Folkeparti ga da også velgerne et løfte før valget om at det var utelukket med et regjeringssamarbeid med Frp. Hvis tilliten til demokratiet, norsk politikk og KrF ikke skal svekkes må man holde denne typen løfter.

Nå må vi gi partilederen den muligheten han ber om for å se hva slags politikk det er mulig å få gjennomslag for, også med Senterpartiet og Arbeiderpartiet. KrF har også tidligere funnet mange gode politiske løsninger i samarbeid mellom sentrum og Arbeiderpartiet. I andre saker har avstanden vært stor. Vi må heller ikke glemme at KrF har inngått flere budsjettforlik med Arbeiderpartiet. Det vil være lite strategisk å beslutte at det ikke skal være aktuelt også å se på hva slags gjennomslag det er mulig å få i en sentrum/Ap-regjering sammen med våre venner i Senterpartiet.


For KrF må fortsatt vern om menneskeverd og familien, forvaltning av skaperverket, nasjonal velferd og internasjonal solidaritet være sentrale prioriteringer.
 
Solveig Sollie, tidligere statsråd og nestleder i KrF
Ingebrigt S. Sørfonn, tidligere stortingsrepresentant og parlamentarisk nestleder for KrF
Kåre Gjønnes, tidligere statsråd og parlamentarisk leder i KrF
Kjell Magne Bondevik, tidligere partileder og statsminister for KrF

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt