Kjell Ingolf Ropstad

73

Vi vil alltid forsvare trosfriheten

Å gi den eneste relasjonen som fra naturens side kan få barn en særstilling i lovverket, er etter min mening ikke diskriminerende.

Publisert: 31. aug 2018

Espen Ottosen reflekterer i Vårt Land 29. august over debatten i etterkant av at stortings-­representant og prest Geir Jørgen Bekkevold i sommer viet et likekjønnet par, og reiser en del spørsmål som jeg og KrF kan gi klare svar på.

Ikke linjeskift. Jeg har vist forståelse for de som reagerer på at Bekkevold, som i tillegg til å være prest er KrFs familiepolitiske talsperson, i sommer viet et likekjønnet par. Samtidig vil jeg si klart at dette ikke innebærer noe politisk linjeskift for KrF. KrFs partiprogram står fast. Det har vår partileder sagt gjentatte ganger. KrF vil fortsatt, som det eneste stortingspartiet, løfte fram ekteskapet som en ordning mellom en mann og en kvinne. KrF vil også fortsette å være den tydeligste forkjemperen for trosfrihet og ytringsfrihet på Stortinget.

Ottosen beskriver godt det massive presset mot de som mener at ekteskapet bør være forbeholdt en mann og en kvinne. Men, det å gi den eneste relasjonen som fra naturens side kan få barn en særstilling i lovverket er etter min mening ikke diskriminerende. Den massive stemplingen av de som har dette synet bidrar til en trangere meningskorridor her i landet og mindre takhøyde i samfunnsdebatten. Det er ingen tjent med.

KrF har særlig vært opptatt av å løfte fram barnets beste i debatten. Stadig flere vil bryte båndet mellom familien og biologien og tillate eggdonasjon og surrogati av hensyn til voksnes ønske om barn. Her står KrF i front for barnets rett til en mor og en far. I likhet med professor Michael Sandel ved Harvard-universitetet stiller KrF spørsmålet om hva som skjer med synet på barn når det etablereres et marked for surrogati?

Sentrale spørsmål. Ottosen stiller videre noen helt sentrale spørsmål, når det gjelder trosfrihetens kår i morgendagens Norge: Vil et trossamfunn som ikke vier homofile kunne miste statsstøtten? Er en helsesøster forpliktet til å fremme en kjønnsnøytral ideologi? Kan kristne skoler la være å ansette de som lever i et homofilt forhold? KrFs svar er et krystallklart nei på de to første spørsmålene, og et like klart ja på det siste. Dette handler om en av de viktigste menneskerettighetene vi har, trosfriheten.

Når for eksempel en katolsk lege i Sauherad nå risikerer å miste jobben på grunn av sin reservasjon mot å bruke spiral av hensyn til det ufødte liv, løfter KrF legens samvittighetsfrihet. De andre stortingspartienes svar på disse spørsmålene, derimot, er jeg svært usikker på. Blant annet derfor er det avgjørende for trosfriheten at KrF har størst mulig oppslutning og innflytelse.

Trykket i Vårt Land 31. august 2018.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Floris Groesz

0 innlegg  14 kommentarer

Polygami

Publisert over 1 år siden
Kjell Ingolf Ropstad. Gå til den siterte teksten.
Men, det å gi den eneste relasjonen som fra naturens side kan få barn en særstilling i lovverket er etter min mening ikke diskriminerende.

Polygami er en annen relasjon som kan resultatere i barn. fortjener den en særstilling i lovverket også?

2 liker  

Mest leste siste måned

Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
18 dager siden / 1215 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
24 dager siden / 1209 visninger
Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
6 dager siden / 1056 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
10 dager siden / 851 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 629 visninger
Humanismens hellige skrifter
av
Didrik Søderlind
nesten 2 år siden / 581 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere