Verdidebatt

KrF-politikeres doble standard

Men Jesus Kristus har sagt klart fra i sin forkynnelse at det finnes ingen dobbel standard å skjule seg bak når Han kaller til oppgjør.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er både underlige og triste meddelelser KrF-lederskapet har gitt offentligheten de siste ukene. Partileder Hareide har bedyret at han er trofast mot partiprogrammet når det gjelder den bibelske ekteskapsforståelsen, men har også kommet med like klare vitnesbyrd om at han ikke tror alt Guds Ord er sannhet: Han har hyllet presten og partifellen som i sommer viet et lesbisk par og han har gratulert paret med "ekteskapet". Tidligere har han deltatt både i homobryllup og Pride-marsj. Partifeller og velgere må derfor lenge ha skjønt hvor Hareide har stått når det gjelder samliv mellom to menn eller to kvinner, selv om han til tider har gitt diffuse svar til blant annet pressen. Slik skaper ikke en politiker tillit. Det inngir heller ikke tillit når lederskapet i et parti bryter så fundamentalt med verdier nedfelt i partiets program. Dette burde ledelsen ha forstått. Partileder Hareide har med sin tvetydige oppførsel, både verdimessig og hvilken side han ønsker å støtte politisk, vært en - unnskyld uttrykket - vinglepave, og bør være såpass bevisst tilstanden han har ført partiet inn i, at han nå går av som leder.

Presten

Hva så med presten i KrF-fortellingen? Jo, han har sagt at hans profesjon som prest må ses på adskilt fra stillingen han har som KrF-politiker, og denne forståelsen ble selvsagt støttet av Hareide, men også andre i partiledelsen. Vel, de liberale KrF-politikerne har vel trodd det er nyttig å leve ut sin doble standard for å kapre velgere som er likegyldige til hva Guds Ord forkynner, men meningsmålingene, og valgresultatene, har jo vist at dette har vært mislykket strategi. Og - partiet må ha glemt at Gud velsigner ikke urett.

Kristne verdier?

Begrepet "kristne verdier" som ledelsen stadig terper på er partiets verdier, er i dag blitt et flytende begrep som bestemmes av enhvers følelsesliv. De sanne kristne verdiene er hva Kristus, som var og er Guds Ord, forkynte - og mange KrF-ere vitner om at denne læren ønsker de ikke å leve etter eller fronte i fremtidens partiprogrammer. Derfor bør de ikke krenke Kristus-navnet ved å kalle partiet kristelig.

Partiets død

Liberaliseringen av KrF begynte vel rundt år 2003, eller et par valgår tidligere. Siden da har mange Kristus-troende velgere forlatt partiet - og partiet er nå på vei ut av sentral norsk politikk. Om de henger seg på den ene mulige livbøyen (dagens regjering), må vel ledelsen med tungt hjerte erkjenne at partiet de har tatt sterk avstand fra, FrP, er med og redder dem fra politisk drukningsdød. Søker de mot venstre, faller de i Rødt og SV sine hender, og enda flere velgere vil forlate partiet. Verken dagens regjeringspartier eller venstresiden har vært særlig opptatt av å verne om sanne kristne verdier, så uansett hvem KrF velger å samarbeide med, vil de nok måtte senke flagget med verdiene partiet ble tuftet på.

Dommen

Det alvorligste i denne saken er: Jesus Kristus har sagt klart fra i sin forkynnelse at det finnes ingen dobbel standard å skjule seg bak når Han kaller til oppgjør. Derfor - på Dommens dag, da Kristus skal dømme levende og døde, hjelper det ikke å påberope seg særrettigheter fordi man har vært KrF-politiker eller leder med to profesjoner i livet. Da er det å ikke ha fornektet Kristus, Guds Ord, verken i liv eller lære, profesjon eller privatliv, som er den eneste grunn for frikjennelse.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt