Verdidebatt

Fredsforslaget som ble glemt?

Eks-general Gershon Hacohens fredsforslag, som han la frem i flere amerikanske riksaviser i kjølvannet av Donald Trumps seier i presidentvalget i november 2016 foreligger her.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg  foreslo her på verdidebatt for den norske regjering å ta det opp på regjeringsplan, og  ba dem backe det opp hvis president Trump noen gang skulle fremme det sammen med den egyptiske presidenten, Sisi.

Det har ennå ikke skjedd. Norge bør gjøre godt igjen sin fiasko med Oslo-avtalene og gjøre et nytt fremstøt. Forslaget er liv laga, men det haster med å få det på dagsordenen: På Google kan hans fredsforslag leses: " Announcing The New State Solution - Ynetnews".

Jeg vil karakterisere eks-generalens forslag som et columbi egg. Professor Alan Dershowitz har omtalt det som et brukbart arbeidsdokument  i forkant av en avtale mellom israelere og palestinere. President Donald Trump kjenner til forslaget, og det skal bli spennende å se om det ligger innbakt i hans lenge annonserte fredsforslag.  Les det, og gjør det kjent i deres nettverk! :

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt