Dagfinn Gaarde

Sivilingeniør i algoritmer og datagrafikk
15

Uvanlige observasjoner.

En konkret hilsen?

Publisert: 10. aug 2018

Natt til 8.juni prøvde jeg å fotografere en planet som lyste kraftig på nattehimmelen. Den sto i syd midt på natten så jeg antar at det må ha vært Jupiter. Det stemte best med den astronomiske kalenderen.

Jeg har et kompaktkamera med telezoom, så jeg tenkte at jeg kanskje kunne få tatt et bilde av den. Det viste seg å være vanseligere enn jeg tenkte.

Plutselig hørte jeg en stemme som sa "Vil du se den?".
Jeg svarte antakeligvis ja. For plutselig begynte autofokusen å jobbe noe voldsomt, og jeg kunne se en planet badet i solskinn på skjermen på mitt kompaktkamera.

Jeg kunne se den helt klart og tydelig. Omtrent som å se fullmånen. Jeg fikk ikke tatt noe bilde da kameraet er helautomatisk og ikke lot seg operere.

Saken er at helsa har blitt værre i det siste på grunn av at hormonene har havarert. Jeg mistenker at det dreier seg om mer enn bare overgangsalderen.

Jeg føler at episoden med planeten og kameraet var en hilsen fra Jesus,
slik at jeg skulle løfte hodet og fatte mot. Jeg begynner å bli alvorlig sliten.

Jeg oppfatter episoden som å være naturlig og normal. Det er bare en av mange opplevelser. Jeg tenker at det ikke er mer merkelig enn for eksempel helbredelse, men at det nok er en hilsen spesielt beregnet på en datanerd.

Jeg liker datamaskiner, matematikk, datagrafikk og stereoskopisk datagrafikk (virtual reality). Og jeg liker å se Jupiter.

Jeg er ikke i stand til å gjenta situasjonen, og har kommet til den konklusjonen at man egentlig må ha stjernekikkert. Men jeg så den klart og tydelig på skjermen på mitt kompaktkamera.

Noen vil nok si at jeg hallusinerte, men jeg oppfattet situasjonen som virkelig og konkret.

Jeg har fått det inntrykket at konkrete åndelige erfaringer er noe man hører mest om i lavkirkelige sammenhenger. Eller privat og ikke i gudstjenesten på søndager.

Er det noen andre som har konkrete erfaringer med slike ting?
Da tenker jeg mer på kunnskapsord, at noen taler profetisk over en, konkrete bønnesvar og lignende.

Jeg vet at det kan være vanskelig å snakke om slike ting da man kan bli
stemplet som en åndelig dåre og ikke bli tatt seriøst.
Men det er ingen nytte i å bli tatt seriøst hvis man holder munn.

Er det noen som har noen kommentarer?

 

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Åge Kvangarsnes

12 innlegg  1957 kommentarer

Publisert rundt 2 år siden
Dagfinn Gaarde. Gå til den siterte teksten.

Jeg vet at det kan være vanskelig å snakke om slike ting da man kan bli
stemplet som en åndelig dåre og ikke bli tatt seriøst.
Men det er ingen nytte i å bli tatt seriøst hvis man holder munn.

Er det noen som har noen kommentarer?

Å stemple noen som en åndelig dåre på grunn av opplevelser en måtte ha, ville jeg vokte meg vel for. Å tro på Jesus Kristus og ham korsfestet for vår del, og å ha fått våre synder tilgitt, blitt satt i himmelen (Ef. 2, 6) og fått evig liv ved hans fullkomne rene blod og legeme, bare av nåde ved tro, er det sanne evangeliet. Hvordan  vi ellers opplever dette i syn, tanker og følelser, tror jeg er underordnet. Vi mennesker er så forskjellige i både sinn og sjel, og det er selvsagt umulig for noen å bekrefte eller avkrefte andres opplevelser, og om de eventuelt måtte komme fra Gud, da måtte vi vært Gud selv, og det er ingen av oss. Vi forstår også Guds ord og frelsesplan så forskjellig...men det eneste sanne jeg vet, er at Gud sier vi er frelst av nåde, ved tro. Vårt kjødelige sinn og legeme kan vi slite med på så mange måter, det blir nok en befrielse for oss alle den dag det ikke er mer. Kristus kjenner til alt i oss, han ble menneske og ble prøvet i ett og alt, han har medlidenhet med oss og forstår oss bedre enn vi selv. Dette er mitt håp om min trøst, jeg får legge bort meg selv og min selvopptatthet og hvile i at han dømmer meg ikke, det er ingen fordømming for den som er i Kristus. Slik får jeg hvile og fred og får glemme meg selv også. Han er vår fred.

2 liker  
Kommentar #2

Morten Andreassen

35 innlegg  235 kommentarer

Hvor er bildet?

Publisert rundt 2 år siden

Siden du såg dette på skjermen betyr at du også ville fått det på bilde eller enda bedre, på video.

Kan vi få se bildet?

2 liker  
Kommentar #3

Dagfinn Gaarde

15 innlegg  182 kommentarer

Helautomatisk kamera.

Publisert rundt 2 år siden

Kameraet lot seg ikke operere. Jeg fikk ikke tatt bilde der og da. De bildene jeg fikk tatt noe senere er ikke i nærheten av det jeg fikk se på skjermen. Det lar seg rett og slett ikke gjøre med et vanlig kamera.

Kommentar #4

Sigmund Svarstad

57 innlegg  123 kommentarer

Publisert rundt 2 år siden
Dagfinn Gaarde. Gå til den siterte teksten.
Saken er at helsa har blitt værre i det siste på grunn av at hormonene har havarert. Jeg mistenker at det dreier seg om mer enn bare overgangsalderen.

Spør deg deg selv om mistanken snarere kan være et tegn på mental sunnhet enn det motsatte...

Kommentar #5

Kjell G. Kristensen

120 innlegg  13843 kommentarer

Enda mer konkret

Publisert rundt 2 år siden
Dagfinn Gaarde. Gå til den siterte teksten.
Noen vil nok si at jeg hallusinerte, men jeg oppfattet situasjonen som virkelig og konkret.

Vel, jeg har hatt noen forskjellige merkelige opplevelser som jeg prøvde å få festet til et filmkamera, dvs jeg har et vhs kamera som jeg lot stå i modus som overvåkningskamera mot en video casettopptaker med 8 t. opptak.  

Det første opptaket var rettet mot gårdsplassen gjennom et kjellervindu. Det var ingenting å se på filmen, men jeg stusset over at jeg hørte fottrinn oppe i første etasjen da det ikke var noen hjemme. 

Flyttet derfor kameraet ved neste forsøk opp. Det som da skjedde var helt merkelig. Fortsatt ikke noe å se på opptaket, annet et par forstyrrelser - streker som passerte fra høyre bildeside mot venstre, men det var masse rare lyder, også fottrinn, men med en merkelig hul klang. Noen berørte også kameraet på en slik måte at motoren for fokusering/ zooming hørtes, men bildet forble normalt. En bevegelsesalarm var rettet mot kameraet uten at den ble utløst! 

Siden opptakeren var utstyrt med trinnløs regulering for sakte film og ned til stillbilder undersøkte jeg forstyrrelsen som beveget seg samtidig som zoomingslyden hørtes. Det var et loddrett regnbuemønster det gitt! Så da er en vel over til det hinsidige? Andre ting etterpå bekrefter hendelsen.

Har pratet med en som har litt greie på videokameraer, og sier det ikke skal kunne gå an å koble inn zoome funksjonen når ingen egentlig betjener kameraet!? Det er en fysisk funksjon!

Kommentar #6

Dagfinn Gaarde

15 innlegg  182 kommentarer

Full visshet.

Publisert rundt 2 år siden

Jeg har utholdt store mengder med sykdom opp igjennom årene og beholdt troen. Jeg har ikke noe annet enn tro å vise til. Derfor ønsker jeg at de som tror på Jesus Kristus som sin frelser skal ta et skritt fram i tro. Det kan styrke troen og gi full visshet.

Kommentar #7

Knut Johannes Erstad

4 innlegg  7 kommentarer

Publisert rundt 2 år siden

Jeg tenker: Bevar denne opplevelsen i ditt hjerte, og tro om den det du opplever er rett, uten å skjele til hva andre måtte mene eller ikke mene. Alt er ikke nødvendigvis til for å deles, likes, debatteres osv. Maria er et godt forbilde i så måte mht hva hun gjemte i sitt hjerte.

1 liker  

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
27 dager siden / 2914 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 1427 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
15 dager siden / 1120 visninger
Drømmen om tempelet
av
Joav Melchior
29 dager siden / 630 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
9 dager siden / 611 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
14 dager siden / 586 visninger
Brokete Brasil
av
Hildegunn Marie Tønnessen Seip
6 dager siden / 469 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere